Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Undele cerebrale si "calatoria" gandurilor noastre

Undele cerebrale si "calatoria" gandurilor noastre

Email Imprimare

Creierul este un mecanism atat de complex, incat oamenii de stiinta ar mai avea nevoie de mii de ani de acum incolo ca sa-i descopere toate secretele. Cu fiecare an ce trece, stiinta a patruns tot mai mult in misterele acestuia, reusind sa edifice care sunt granitele cunoasterii, cum ne putem mari in mod constient capacitatile cognitive, cum sa ne imbunatatim sanatatea sau cum sa avem acces la stari modificate de constiinta.

Creierul este alcatuit din bilioane de celule care se numesc neuroni, acestia folosind electricitatea pentru a comunica intre ei. Celulele creierului isi trimit semnale una celeilalte. Combinatia de milioane de neuroni care emit simultan impulsuri produce o cantitate enorma de activitate electrica in creier. Aceasta activitate poate fi detectata cu un echipament medical (EEG) care masoara nivelurile de electricitate in diferite zone ale scalpului.
Aparitia primului dispozitiv EEG (encefalograf) a adus cu sine o serie de informatii esentiale despre creier. Atunci s-a descoperit faptul ca acesta are tendinta de a produce cinci tipuri principale de unde cerebrale: gamma, beta, alfa, theta si delta. Mai tarziu, incepand cu anii ’60, cand lumea devenea din ce in ce mai interesata sa experimenteze stari mentale de varf, cercetatorii au inceput sa studieze schimbarile pe care le simt oamenii atunci cand acceseaza undele alfa si theta.
Descoperirea undelor cerebrale a avut drept consecinta o alta constatare: faptul ca activitatea din creier se schimba in functie de ceea ce simte si face persoana, descoperindu-se ca undele cerebrale ale unei persoane care dormea erau mult diferite fata de undele cerebrale pe care le avea atunci cand era treaza.

Iata cum influenteaza undele cerebrale starea mentala a unei persoane:

Undele Gamma au in vedere hiperactivitatea creierului specifica invatarii. Acestea apar la formarea ideilor, in procesarea memoriei si a limbajului. Undele Gamma dispar in starea de inconstienta indusa de anestezie.
Undele Beta "au grija" de starea de constienta a creierului. Este vorba despre starea activa pe care cei mai multi oameni o au in timpul zilei. O caracteristica a acestei stari este orientarea spre mediul exterior. Disfunctiile undelor cerebrale Beta pot cauza tulburari psihice (ingrijorarea, stresul, frica, paranoia, iritabilitatea, toanele, furia, nervozitatea, insomnia si anxietatea).

Undele Alfa
Dimineata, imediat dupa ce ne trezim, si seara, inainte sa adormim, suntem in aceasta stare cerebrala. Cand inchidem ochii, creierul nostru produce in mod natural mai multe unde Alfa. Undele Alfa se accentueaza in timpul meditatiilor sau atunci cand formam amintiri. Aceasta stare reduce disconfortul si durerea, stresul si anxietatea, fiind considerata un remediu rapid impotriva stresului si calea cea mai sigura catre extaz, energie, iluminare si constiinta superioara.

Undele Theta

Creierul aflat in aceasta stare poate avea capacitatea de a se reprograma, de aceea este extrem de receptiva pentru hipnoterapie si autohipnoza, folosind afirmatii inregistrate si sugestii. Starea Theta este caracterizata de somn usor, relaxare extrema, intuitie, inspiratie, raspuns la intrebari importante, conexiune cu altii. Totodata, aceasta stare ii ajuta pe oameni sa experimenteze un nou tip de constiinta corporala, cu ajutorul careia sa se vindece si sa se regenereze rapid din punct de vedere fizic. Starea theta pare sa aiba, din toate punctele de vedere, ceva magic.

Undele Delta

Delta este traseul cu cele mai incetinite unde cerebrale. Cand undele tale dominante sunt Delta, corpul se vindeca si isi reseteaza ceasurile interne. Este cea mai buna stare pentru sistemul imunitar. Nu visezi in aceasta stare, esti complet inconstient.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.