Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Clinicile Dentare Dr. Leahu sustin urgentele in 6 orase

Clinicile Dentare Dr. Leahu sustin urgentele in 6 orase

Email Imprimare

Clinicile Dentare Dr. Leahu raman alaturi de pacientii care se confrunta cu probleme ce necesita un tratament stomatologic de urgenta. Cu o echipa de 65 de persoane pregatita pentru preluarea urgentelor, centrele din Bucuresti (Caramfil 41), Pitesti, Timisoara, Turda, Oradea si Constanta sunt deschise in timpul saptamanii, intr-un program de la 10.00 la 16.00 si cu o programare in prealabil, pentru orice situatie in care este nevoie de ingrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infectiei si sangerarii.

Privim ca pe o normalitate continuarea activitatii in aceasta perioada dificila la nivel uman şi social. Este, in primul rand, datoria noastra fata de pacient sa ii fim alaturi in conditii de dificultate. Este, totodata, un gest de responsabilitate si fata de comunitate si domeniul in care activam, al sanatatii, intrucat aglomerarea centrelor UPU in aceste momente este ultimul lucru pe care ni-l dorim cu totii. Experienta ultimelor doua saptamani ne-a aratat ca nevoia de servicii stomatologice de urgenta este reala – am avut 1.600 de persoane care ne-au contactat, fiind consiliate de echipa noastra si aproximativ 400 de pacienti care au avut urgente reale, declara Ionut Leahu, CEO si fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.
Problemele care pot provoca situatiile de urgenta in stomatologie sunt diverse, iar in cadrul clinicilor s-au prezentat pacienti care s-au confruntat cu afectiuni mai vechi care nu au primit tratamentul corespunzator in timp util, provocandu-le infectii si abcese. Potrivit Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania, urgentele care pot pune in pericol starea generala a organismului si induc nevoia de tratament imediat sunt: hemoragia postextractionala, pulpita acuta, parodontita apicala acuta, pericoronarita dintilor inclusi, alveolita postextractionala, celulitele, abcesele periosoase, fracturile de maxilar sau de mandibula, luxatia articulatiei temporo-mandibulare, traumatisme dento-alveolare, gingvostomatita ulceronecrotica.
Inca de la debutul pandemiei, pe langa procedurile obisnuite aplicate in interactiunea cu pacientii, echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu utilizeaza un protocol preventiv care include si triajul pacientilor, prima etapa fiind chestionarul telefonic cu intrebari specifice despre accesarea anumitor zone de risc, urmat de reluarea acestor intrebari si pasii specifici la accesarea fiecarei clinici, inclusiv masurarea temperaturii si, in functie de toate aceste informatii, continuand vizita medicala sau amanand-o, raportand cazul autoritatilor de sanatate publica ori directionandu-l pe pacient catre un spital sau clinica. Masurile uzuale de protectie a pacientilor si echipei sunt aplicate in continuare cu aceeasi rigurozitate: dezinfectarea si folosirea lampii UV dupa fiecare pacient, utilizarea digii care impiedica formarea de aerosoli periculosi in timpul tratarii dintilor si punerii plombelor, protejarea echipei in permanenta prin utilizarea mijloacelor de protectie precum scutul facial sau halatelor de unica folosinta in cadrul interventiilor chirurgicale, acestea fiind depuse in spatii speciale pentru materiale contaminate si distruse conform tuturor normelor in vigoare de catre o firma autorizata pentru a prelua deseuri medicale.
Auzim foarte des in aceste zile cat de importanta este igiena. In mediul in care activam, sanatatea, aceasta constituie fundamentul actiunilor noastre. Cu exceptia triajului pacientilor, foarte necesar in aceste momente, procedurile de lucru ÅŸi protocoalele pentru dezinfectare si sterilizare reprezinta o normalitate in activitatea noastra de zi cu zi in care ne confruntam cu multe virusuri si bacterii, adauga Ionut Leahu.
Pentru mai multe informatii despre afectiunile care duc la situatii de urgenta pentru care este nevoie de tratament, dar si pentru sfaturi utile in aceasta perioada, va rugam sa accesati: cliniciledrleahu.ro/ce-inseamna-urgenta-stomatologica, cliniciledrleahu.ro/durerea-de-dinte-cauze-primul-ajutor-sfaturi-utile si cliniciledrleahu.ro/coronavirus-si-problemele-dentare-tot-ce-trebuie-sa-stii-in-timpul-pandemiei-covid-19.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.