Marti, 4 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Dieta cu continut scazut de carbohidrati: riscuri pe termen lung

Dieta cu continut scazut de carbohidrati: riscuri pe termen lung

Email Imprimare

Adoptarea unei diete cu continut scazut de carbohidrati va va expune la efecte secundare multiple, potrivit unui cercetator polonez. Acest lucru ar face pacientii mai predispusi sa dezvolte boli coronariene, accident vascular cerebral sau cancer. Adoptarea unei diete cu continut scazut de carbohidrati pentru a combate excesul de greutate nu ar fi lipsita de riscuri. Aceasta este concluzia profesorului polonez Maciej Banach, care si-a prezentat lucrarea cu ocazia congresului Societatii Europene de Cardiologie.

Studiul sau a implicat peste 24.000 de participanti, in medie cu 47 de ani. Forta de munca era aproape egala, cu 49% barbati si 51% femei. Voluntarii au fost impartiti in mai multe grupuri, in functie de procentul de carbohidrati din dieta lor obisnuita.

Risc crescut de deces prematur
Dupa o monitorizare medie de peste sase ani pentru fiecare participant, datele colectate au evidentiat potentialul rau al unei diete cu continut scazut de carbohidrati. Deci, in comparatie cu cei care au urmat dietele cu continut ridicat de carbohidrati, participantii care au urmat dietele cu continut scazut de carbohidrati au avut:
- 32% mai mult risc de a muri prematur (orice cauza combinata);
- 51% mai mult risc de a muri de boala coronariana (boala care afecteaza arterele inimii);
- 50% mai mult risc de a muri de boala cerebrovasculara (cum ar fi accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral);
- cu 35% mai mult risc de a muri de cancer.
Rezultatele sugereaza ca dietele cu continut scazut de carbohidrati sunt periculoase si nu ar trebui recomandate”, concluzioneaza profesorul Maciej Banach. „Absorbtia redusa de fibre si fructe si un aport crescut de proteine animale, colesterol si grasimi saturate cu aceste diete pot juca un rol important, sustine Maciej Banach in explicarea efectelor daunatoare ale dietelor cu continut scazut de carbohidrati. Prin urmare, avem o problema cu alimentele consumate pentru a compensa consumul redus de zaharuri. Diferentele in minerale, vitamine si fitochimicale ar putea fi, de asemenea, implicate, adauga el.

Carbohidratii sunt esentiali pentru metabolismul nostru
Carbohidratii nu ingrasa atunci cand sunt consumati in proportii normale, adica in functie de necesitatile de energie. Aceste cantitati sunt variabile in functie de indivizi, deoarece depind de nevoile de energie. Un adolescent care consuma 3.000 de calorii intr-o zi are nevoie de 1.500 de calorii de carbohidrati sau 375 g de carbohidrati. O femeie sedentara care consuma 1.600 de calorii intr-o zi are nevoie de 800 de calorii de carbohidrati sau 200 g de carbohidrati. (Simona Lazar)
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.