Luni, 5 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Capsunile si beneficiile lor

Capsunile si beneficiile lor

Email Imprimare

Este sezonul capsunilor! De abia le-am asteptat! Aromate si delicioase, sunt satioase si contin peste 50 de substante benefice organismului uman. Consumul lor se recomanda pentru buna functionare a inimii si a circulatiei sangelui. Capsunile favorizeaza producerea globulelor rosii, stimuleaza metabolismul si cresc capacitatea de ardere a grasimilor. O cana cu capsuni furnizeaza 55 de calorii. Sunt sarace in colesterol si grasimi saturate. In stransa legatura cu culoarea lor rosie, capsunile au proprietati antioxidante de necontestat. Intr-un clasament al celor mai bogate surse alimentare in antioxidanti, capsunile se afla in top.

Capsunile au proprietati anticancerigene, anti-neurodegenerative si antiinflamatorii. Ele sunt benefice in tratamentul anemiei, gutei si al unora dintre bolile tubului digestiv si al organelor respiratorii si intaresc sistemul imunitar. Consumul de capsuni mentine in limite normale nivelul de zahar din sange. Consumul regulat de capsuni este asociat cu un risc scazut de aparitie a diabetului zaharat de tip 2. Ajuta la imbunatatirea memoriei si a procesului de invatare. Insa consumul de capsuni poate avea efect alergenic. De aceea nu sunt recomandate copiilor sub 4 ani. De asemenea, nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina, deoarece contin acid acetilsalicilic.
Capsunile se pot folosi si extern, prin aplicarea de masti pe fata, pentru catifelare si curatare in profunzime. Pot contribui si la vindecarea arsurilor solare. Se unge pielea cu suc proaspat, se lasa sa se usuce, se clateste cu apa calduta.
Cand cumparati capsuni asigurati-va ca sunt intregi, parfumate, ca au culoarea uniforma, rosu-stralucitor si arata proaspete. Marimea lor nu este foarte importanta, chiar si cele mici pot fi delicioase. Cumparati in cantitati mici, pe care sa le mancati in aceeasi zi! Capsunile proaspete isi mentin la maximum nivelul nutrientilor timp de 48 de ore de cand au fost recoltate.
Daca aveti lotul dumneavoastra de teren, plantati cateva fire. Se inmultesc foarte repede. Se pot planta atat la inceputul primaverii, cat si la sfarsitul verii sau inceputul toamnei. Se alege un loc insorit, se sapa, se planteaza cu pastrarea unei distante de 20-25 cm intre plante.
Din capsuni se pot prepara prajituri, dulceata, gem, salata de fructe, tarte, sirop, inghetata, tort. Insa cel mai indicat e sa le consumati crude. Evitati sa mancati capsunile cu zahar sau frisca! Hraniti-va sanatos! Alegeti gustul exceptional al capsunilor! (Aglaea Ciubotaru, Foto: freeimages.com)


Comentarii (3)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.