Luni, 28 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Prunele, izvor de sanatate

Prunele, izvor de sanatate

Email Imprimare

Pot spune ca a venit toamna, deoarece prunele coapte, zemoase impanzesc tarabele de la piata. De cum le vezi, le mirosi aroma si ti se face pofta. In stare proaspata, gatite sub diverse forme: tarte, gem, magiun, galuste cu prune, totdeauna raman deliciul unui desert ori mic dejun reusit. Ceea ce nu stim este faptul ca sunt bogate in vitamina C, vitaminele A, B2, fibre si potasiu de care organismul nostru are mereu nevoie. Alunga oboseala ori senzatia de stres, dar sunt si un aliat de nadejde al majoritatii functiilor intestinale.

Persoanele care au probleme cu rinichii sau cu fierea trebuie sa evite consumul regulat de prune, iar persoanele diabetice trebuie sa le evite din cauza cantitatii de zahar natural pe care il au. In lumea gastronomica sunt considerate fructele dupa care nu te dai in vant, dar eu cred ca trebuie consumate, deoarece aduc multe beneficii organismului nostru prin proprietatile pe care le au. Raman deliciul celor ce le iubesc si le consuma. (Gabriela Rotaru, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.