Luni, 28 Nov

Ultimele Titluri :

Painea noastra

Email Imprimare

Painea a fost privita intotdeauna de catre romani ca un dar spiritual. In fiecare zi, crestinii se roaga pentru "painea noastra cea de toate zilele".  Graul, faina, aluatul sunt incarcate de simboluri. Painea nu se arunca, cere respect si smerenie.
Multe mituri despre paine aparute in ultima perioada au fost analizate de catre specialisti. Se spune ca painea ingrasa, depinde cat consumam si cu ce o mancam. O alimentatie echilibrata inseamna un consum in cantitati mici, la fiecare masa.

Am auzit spunandu-se ca numai painea neagra contine fibre. Nimic mai fals. Toate tipurile de paine contin fibre, doar ca un continut de fibre mai mare este in faina mai putin procesata. Atentie, insa! Painea neagra a ajuns cel mai falsificat produs de pe la noi. Multi consumatori nu stiu sa deosebeasca o paine colorata, de una neagra autentica. In trecut, oamenii saraci erau cei care mancau paine neagra, astazi se constientizeaza ca painea neagra are o valoare nutritiva superioara.
De mai multe ori mi s-a spus ca e bine sa mananc paine prajita. Fals! Painea prajita irita tubul digestiv, este cancerigena si ingrasa la fel ca cea neprajita. Poate ca painea prajita va place, chiar este mai gustoasa, insa substantele generate prin prajire sunt toxice. Iar prin prajire nu se pierd caloriile, ci doar apa. Daca totusi ati prajit painea, evitati partile arse, sunt cele mai daunatoare!
Aveti grija ce si cat mancati! Consumati paine neagra si uitati de prajitorul de paine! (Oana-Nicoleta Rosu, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.