Luni, 28 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Alunele, sursa de energie

Alunele, sursa de energie

Email Imprimare

Alunele nu sunt numai delicioase, ci si foarte sanatoase pentru organism. Cele mai cunoscute alune sunt cele de padure. Alunele contin acizi grasi monosaturati, care scad nivelul colesterolului din sange, reducand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Mineralele continute de alunele de padure stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea organismului de a se apara impotriva infectiilor virale. Sunt considerate a fi o adevarata sursa de energie, avand o valoare nutritiva ridicata. De asemenea, alunele de padure protejeaza organismul de diferite forme de cancer.

Arahidele, adica alunele de pamant, fac parte din categoria leguminoaselor. Ele cresc pe o planta sub pamant. Arahidele reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si impulsioneaza activitatea ficatului si a bilei. Sunt recomandate si in caz de nevroze, psihoze sau depresii. Totodata sunt indicate pentru sanatatea oaselor, deoarece contin o mare cantitate de calciu. Arahidele sunt bogate in fibre, care ajuta la digestia alimentelor. Nu sunt indicate daca suferiti de afectiuni grave ale ficatului.

Alunele pot provoca alergii grave unor persoane, putand duce la socuri anafilactice. Pentru a diagnostica alergiile, apelati la medicul alergolog care va va recomanda un set de analize!

Cultivati in gradina dumneavoastra un alun! Alunul poate fi plantat din zona de campie, pana in cea submontana. Cea mai prielnica e insa zona de deal. Din nefericire, alunul este putin cultivat in tara noastra. Turcia este principala tara producatoare de alune.

Alegeti sa mancati alunele neprajite si nesarate! In stare cruda, calitatile lor nutritive, energetice si medicinale raman intacte. In aceasta perioada, pot fi o buna alternativa la fructele de sezon. Puteti sa le folositi la torturi, ciocolata, prajituri, inghetate, dar si pentru a face o crusta la rulada de pui sau de porc. (Aglaea Ciubotaru, Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.