Mic dejun cu fulgi de ovaz

Imprimare

Fulgii de cereale reprezinta o solutie rapida si hranitoare la indemana tuturor. Cerealele integrale, fiind bogate in substante nutritive, reprezinta o modalitate ideala de a incepe ziua. Ce ar fi sa incercati un mic dejun cu fulgi de ovaz, cei mai hranitori fulgi de cereale?

Cu un mic dejun cu cereale integrale ne putem asigura 15-20% din necesarul zilnic de energie. Ori masa de dimineata ar trebui sa ne asigure 20-30% din necesarul zilnic de energie, neputand fi inlocuita de nici o alta masa. Persoanele care o neglijeaza au parte de o memorie slaba, reducerea performantelor, iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame, creativitate redusa, iar, in timp, se vor confrunta cu o degradare generala a starii de sanatate.
Cerealele integrale au un continut redus de grasimi, sare si zahar, fiind bogate in fibre (care ne asigura protectia gastrica si combat senzatia de foame) si in carbohidrati (care, datorita asimilarii lente, previn cresterea sau scaderea brusca a glicemiei). Astfel, nu este de mirare ca medicii recomanda cerealele integrale ca fiind alimentele cele mai potrivite pentru micul dejun.
Dintre toate cerealele, fulgii de ovaz se remarca insa ca fiind cei mai hranitori. In plus, ei dau foarte rapid senzatia de satietate, iar prin continutul ridicat de vitamine si minerale, fulgii de ovaz sunt un bun tonic al sistemului nervos. O suta de grame de fulgi de ovaz integrali contin  375 kcalorii, 11 g proteine, 9 g grasimi de buna calitate, 66 g carbohidrati si 3,5 g fibre.
Consumati, dupa gust, cu lapte sau iaurt, cu lapte de soia, cu sucuri de fructe, ceai sau in alte combinatii, fulgii integrali de ovaz reprezinta o alimentatie extrem de sanatoasa, ideala pentru debutul unei zile de succes.

 

www.kssocium.com.ua
mega-turnik.com.ua