Beneficiile uleiului de dovleac presat la rece Cardinal

Imprimare

Interesul pentru un stil de viata sanatos si armonios a crescut in mod semnificativ in ultima perioada. Aflam mereu de oameni care se imbolnavesc din cauza alimentatiei deficitare, dezordonate sau din cauza consumarii unor alimente nesanatoase. In ceea ce priveste alimentele de zi cu zi, pe care le utilizam in bucatarie, este vorba mai ales de alimentele procesate, rafinate, care sunt mai ieftine, mai aspectuoase, insa pe termen lung ne pot crea probleme de sanatate. Exista o mare diferenta, de pilda, intre uleiurile rafinate si uleiurile presate la rece. Acestea din urma nu sunt procesate termic sau chimic, astfel ca ele nu pierd aproape deloc din proprietatile semintelor din care sunt obtinute. Iar semintele, se stie, sunt surse foarte bogate de vitamine, minerale, acizi grasi polinesaturati si alti nutrienti importanti pentru organismul nostru. Practic, uleiurile presate la rece sunt alimente naturale, vii, hranitoare si deosebit de sanatoase. Nu doar ca ne mentin sanatatea, ci in anumite cazuri ne si ajuta la atenuarea anumitor afectiuni.
Uleiul de dovleac obtinut din seminte crude presate la rece are un loc cu totul aparte printre uleiurile naturale. Chiar daca dovleacul provine din America, fiind adus la noi dupa descoperirea Lumii Noi, uleiul de dovleac a fost foarte popular in Europa timp de secole. Si nu e de mirare, caci este un ulei unic, cu calitati nutritionale si medicinale cu adevarat exceptionale. Oamenii il apreciaza in primul rand pentru gustul sau specific si pentru aroma sa deosebita. Insa beneficiile sale pentru organismul nostru sunt, desigur, la fel de importante. Acestea se datoreaza mai ales echilibrului unic dintre acizii grasi esentiali Omega 3 si Omega 6.

Atunci cand uleiul de dovleac presat la rece este obtinut la cele mai inalte standarde, atunci cand se utilizeaza doar seminte de calitate, crude, iar tehnologia este de ultima ora, el este deosebit de valoros, fiind un ulei proaspat, aromat, gustos, care contine toate componentele naturale ale semintelor. In cazul uleiului de dovleac presat la rece Cardinal, calitatea este imbunatatita si garantata de cativa factori deosebit de importanti. In primul rand, producatorul roman utilizeaza numai seminte de dovleac autohtone, de calitate, atent selectionate, provenite din culturi din Campia Burnazului, renumita pentru solul sau deosebit de fertil. In al doilea rand, echipa Cardinal a pus la punct o tehnologie de presare la rece proprie, cu ajutorul careia poate obtine un produs final echilibrat, de o mare puritate. Tehnologia originala este in totalitate bio, caci nu se utilizeaza nici o substanta chimica, si se numeste Raw Organic Cardinal Technology.
Uleiul de dovleac presat la rece are o multitudine de utilizari. Il putem folosi in bucatarie, desigur, in salate, in aperitive, supe, mancaruri de legume, precum si in preparate raw vegane. De asemenea, il putem consuma ca atare, zilnic, in cure de cateva saptamani, in scopul tratarii anumitor afectiuni. Este eficient mai ales in ceea ce priveste detoxifierea generala a organismului, in protejarea sistemului cardiovascular si in reducerea tensiunii arteriale, in stimularea sistemului renal, in protejarea ficatului si a bilei, in diminuarea nivelului de colesterol, in stimularea sistemului digestiv si in prevenirea unor alergii. Beneficiile sale nu se opresc insa aici, caci acest ulei calmeaza unele iritatii de felul arsurilor solare, ajuta la vindecarea cicatricelor cutanate, tonifiaza si regenereaza pielea si hraneste tenurile uscate sau mature, stimuleaza cresterea parului si intareste unghiile.