Sambata, 1 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Ouale de prepelita: beneficii terapeutice

Ouale de prepelita: beneficii terapeutice

Email Imprimare

Ouale de prepelita, desi sunt de doua ori mai mici decat ouale de gaina, au o valoare nutritionala de patru ori mai mare decat acestea. Consumate fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pentru mentinerea starii de sanatate. Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, ouale de prepelita contin cantitati de la 5 pana la 15 ori mai mari de vitamine si minerale esentiale, precum fosfor, fier, vitamina B1 si B2, ne spune Livia Nena, biolog-nutritionist.

Fata de oul de gaina, oul de prepelita contine:
- Apa – 75% , oul de de gaina – 74%;
- Lipide – 11% (este mai sarac in lipide), oul de gaina – 11,7%;
- Proteine – 13,7%, oul de gaina – 12,7%. Prin urmare, oul de prepelita este mai proteic.
- Vitamina A – 550 UI, oul de gaina – 450 UI;
- Calciu – 64 mg, oul de gaina – 51 de mg. Deci, iata ca, oul de prepelita este cu mult mai nutritiv decat oul de gaina.
De asemenea, oul de prepelita contine: colesterol – 423 mg; fier – 1,8 mg,/per ou; magneziu- 1,3 mg/per ou; potasiu – 134 mg/per ou. Prin urmare, datorita concentratiei mari de substante nutritive, oul de prepelita este indicat si se adreseaza, in special, terapeuticii naturale.

Beneficiile oualor de prepelita?
Ouale de prepelita sunt recunoscute pentru doua proprietati importante pe care le au: nu contin colesterol rau (LDL) – una din marile calitati ale oualor de prepelita – si prezinta cel mai scazut risc de alergii alimentare. Chiar daca are un potential alergen mai mic decat oul de gaina, administrarea oului de prepelita la bebelusi trebuie facuta cu precautie. Ouale de prepelita contin colesterol de inalta densitate (HDL), care este considerat benefic pentru organism, spre deosebire de ouale de gaina, care contin si colesterol de joasa densitate (LDL). Ouale de prepelita imbunatatesc sanatatea si tonusul general si ofera energie organismului.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.