Marti, 29 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Beneficiile pentru sanatate ale consumului de conopida

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de conopida

Email Imprimare

In Statele Unite ale Americii, conopida este in prezent mentionata pe aceeasi pozitie cu sparanghelul, varza de Bruxelles si broccoli. Potrivit cotidianului The New York Times, conopida este apreciata si populara in multe orase din intreaga lume, precum Los Angeles, Paris, Viena sau Londra. In prezent, aceasta leguma revine in gastronomie nu numai datorita aromei sale delicate, ci si proprietatilor benefice asupra sanatatii noastre.

Dieticianul Siegfried Wintgen din Kirchham, Austria, a prezentat pentru nachrichten.at, cateva dintre efectele pozitive pe care le are consumul de conopida. Continutul ridicat de potasiu protejeaza sistemul cardiovascular. Conopida are un efect antihistaminic si ajuta la prevenirea cancerului de colon. Bogata in calciu, are rol important pentru metabolismul osos, coagularea sangelui si sistemul nervos. De asemenea, un consum de conopida ajuta la prevenirea bolii parodontale. Continutul ridicat de magneziu stimuleaza metabolismul energetic, protejeaza inima si scade tensiunea arteriala. Totodata, acidul folic care se gaseste in conopida este important pentru formarea sangelui si pentru a preveni osteoporoza.

Sursa: www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.