Pregatiti pentru sezonul rece!

Imprimare

Acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de sezonul rece, intarirea sistemului imunitar trebuie sa fie o prioritate pentru toti cei care doresc sa aiba o sanatate de fier si rezistenta mai mare la efort ori la ritmul cotidian din ce in ce mai alert. Pentru o imunitate excelenta trebuie sa avem in vedere trei aspecte - trei pasi de urmat in stilul nostru de viata cotidian: exercitiile fizice constante, starea psihica buna si alimentatia variata si sanatoasa.

Sistemul imunitar are un rol extrem de important in organism, el luptand impotriva "invadatorilor" straini (bacterii patogene, microbi si virusuri) si distrugand celulele canceroase. Practic, abilitatea organismului nostru de a interactiona cu factorii mediului inconjurator si de a ne mentine sanatatea este strict dependenta de buna functionare a sistemului imunitar. S-a dovedit de-a lungul timpului ca o nutritie axata pe alimente de proasta calitate implica un risc crescut de infectii, intarzie vindecarea sau mareste perioada de convalescenta si refacere dupa o boala si, de asemenea, creste sensibilitatea la complicatiile ori disfunctiile sistemului imunitar.

Dieta echilibrata si sanatoasa este o solutie pentru intarirea sistemului imunitar
Este deja un lucru cert ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru intarirea sistemului imunitar este sa ne asiguram o buna nutritie, complexa, completa si echilibrata, zi de zi. Dar care sunt alimentele care intaresc sistemul imunitar slabit sau ii mentin buna functionare?
Acizii grasi esentiali, precum cei ce pot fi asimilati din pestele de apa dulce sau acizii grasi monosaturati, asa cum sunt cei din uleiul de masline, stimuleaza functionarea sanatoasa a celulelor gastrointestinale. Nu in ultimul rand, alimentele bogate in fibre - fructele si legumele proaspete - ajuta la intarirea sistemului imunitar slabit si la mentinerea sanatatii si a intregului nostru echilibru.

Stiai ca...?

Uleiul de masline este un "suc" natural care pastreaza intacte aroma, gustul, vitaminele si proprietatile fructelor maslinului? El este, de altfel, singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor. Beneficiile cele mai importante pe care le are uleiul de masline vin din faptul ca acesta este bogat in acizi grasi monosaturati si antioxidanti.
Monini ofera o gama larga de uleiuri de masline extravirgine, produsele de baza fiind Monini Classico, Monini Delicato si Monini GranFruttato.
Monini Classico este uleiul de masline extravirgin renumit pentru aroma sa consecventa. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizari in care completeaza - cu adevarat si pentru orice gust gourmet - orice fel de mancare, indiferent daca se foloseste in sosuri, salate, fripturi ori garnituri.
Monini Delicato cu aroma sa fina si suava este alternativa recomandata de specialistii in gastronomie celor care nu sunt obisnuiti cu gustul uleiului de masline extravirgin. In bucatarie este un ideal si versatil dressing, fiind utilizat la legume fierte si crude, sosuri, supe, fripturi si salate.
Monini GranFruttato. Gustul sau distinct, picant, bogat se datoreaza continutului ridicat de polifenoli si antioxidanti, carora medicina moderna le atribuie un rol fundamental in apararea organismului impotriva imbatranirii celulelor. Este recomandat sa se utilizeze in stare proaspata pe bruschettas, salate ori legume fierte.

Mai multe detalii gasiti pe www.monini.ro