Beneficiile maslinelor pentru sanatate

Imprimare

Maslinii sunt unii dintre cei mai importanti pomi fructiferi din lume. Cercetatori din Pakistan au furnizat dovezi stiintifice cu privire la proprietatile benefice ale maslinilor. Acestia au actiune antimicrobiana si antioxidanta. Extractele din coaja de maslini au cel mai mare continut de fenoli. Frunzele de maslin au fost folosite pentru prima data in scopuri medicale in Antichitate.
Maslinele au devenit principalul ingredient in dieta mediteraneeana, care ofera diverse beneficii sanatatii, in special in protejarea impotriva bolilor cardiovasculare. Consumul zilnic a circa patru linguri de ulei de masline extravirgin poate reduce semnificativ riscul de probleme cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral sau chiar deces din cauza bolilor de inima.
Uleiul de masline obtinut din fructul arborelui de masline este bogat intr-un tip de grasimi cunoscute sub numele de grasimi mononesaturate. Datorita proprietatilor sale antioxidante, poate proteja impotriva cancerului. Consumul de masline, in special a uleiului de masline, poate reduce in mod natural durerea in bolile inflamatorii cornice, cum ar fi artrita. De asemenea, contribuie la cresterea nivelului de fier in organism. (Sursa: Antena Satelor, Foto: pixabay.com)