Sucul de mere, bautura medicament!

Imprimare

Inca din anul 6000 I.H., oamenii se bucurau de aroma marului, iar de-a lungul timpului a devenit unul dintre cele mai consumate si mai apreciate fructe. Una dintre cele mai populare forme de consum este sucul de mere, recunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene, tonice, antireumatice, depurative, de stimulare a sistemului nervos, de protejare a functiei hepatice, de detoxificare a organismului. Sucul de mere, consumat in stare proaspata, are un continut substantial de minerale si vitamine (fosfor, calciu, potasiu, fier, vitamina B1, B2, C, PP) motiv pentru care este inclus in lista de sucuri naturale pe care le pot consuma femeile care alapteaza.

Recomandat de catre specialisti in curele de slabire, sucul de mere nu permite organismului sa asimileze grasimile, regleaza nivelul colesterolului, sustine activitatea sistemului circulator si nervos, protejeaza functia hepatica si normalizeaza cantitatea de insulina din sange, dar mai ales are importante proprietati antioxidante. Pe langa toate acestea, sucul de mere are si efecte miraculoase in pastrarea sanatatii creierului, in prevenirea unor boli psihice, precum Alzheimer. Asadar, putem afirma ca sucul de mere este o bautura pe cat de delicioasa, pe atat de sanatoasa, iar cine vrea sa isi pastreze nu doar tineretea, ci si o forma optima de sanatate, sa consume suc de mere!
Datorita calitatilor terapeutice si a gustului dulce, acesta intra in compozitia unor preparate, precum dulceata de caise Topoloveana sau dulceata de catina Topoloveana, care nu contin nici zahar, si nici conservanti.
Premiata la Bruxelles cu distinctia Superior Taste Award, preparata tot cu sucul de mere este si dulceata de prune cu migdale dulci Topoloveana, o adevarata incantare a gustului, lansata in 2011 pentru oamenii care apreciaza calitatea ingredientelor naturale. (Rodica Puscasu, Foto: Stock.XCHNG, www.magiun-sonimpex.ro)

evakuator-servis.com/
goodportal.com.ua