Perele, comori dulci si zemoase

Imprimare

Perele sunt printre primele fructe cultivate pe pamant. Delicioase, aromate, zemoase, perele contin un intreg depozit de vitamine: A, B, C, precum si saruri minerale benefice organismului si sistemului imunitar: calciu, fosfor, potasiu, fier. Perele nu contin colesterol. Datorita continutului lor, perele au fost indicate de catre medici in tratarea diferitelor afectiuni. Principalele proprietati ale perelor sunt cele diuretice, laxative, remineralizante, nutritive, antistres si astringente. O para aromata si zemoasa inlatura stresul acumulat dupa o zi de munca.

Perele pot fi intrebuintate in tratarea afectiunilor renale, a bolilor cardiovasculare, precum si in prevenirea gripei, a virozelor respiratorii si a deficientelor imunitare. Pentru diabetici, perele sunt unele dintre putinele fructe care imbunatatesc nivelul de glucoza din sange. De asemenea, perele ajuta la pierderea in greutate si imbunatatesc concentrarea.
Un rol deosebit de important il au asupra plamanilor, ajutand la hidratarea si curatarea acestora. O para asigura 20% din necesarul zilnic de fibre alimentare, acestea previn constipatia, ajutand la combaterea cancerului de colon. Fibrele din pere ajuta si la echilibrarea nivelului de colesterol din sange. Perele sunt printre cele mai putin alergene alimente, putand fi consumate si de copii, fara nici o problema. Acestea fac minuni si atunci cand sunt folosite pe post de cosmetice (masti). Trateaza acneea si au efect cicatrizant.
Perele sunt printre putinele fructe care se coc si dupa ce sunt culese. Perele trebuie consumate mai ales sub forma naturala, in acest fel pastrandu-si toate proprietatile. Perele se folosesc si la prepararea dulceturilor, compoturilor, deserturilor. Folositi perele in prajituri si tarte cu migdale sau nuci si miere, budinci si inghetata. Consumati pere! Sunt un deliciu, un dulce extraordinar de care ar fi pacat sa uitam! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Stock.XCHNG)

http://www.evakuator-servis.com/
europosud.ua