Rodia, un superaliment

Imprimare

Pana nu demult, nu am consumat rodii. Dar odata ce le-am dat de gust, nu le mai pot scoate din meniu. Un gust dulce-acrisor, pe care merita sa-l experimentati! Atentie la desfacutul bobitelor! Pot pata! Nu desfaceti rodii imbracati cu haine pe care le adorati! Va pot indica doua moduri prin care sa desfaceti rodia. Puteti sa o despicati in doua si apoi, daca bateti cu o lingura fructul, bobitele vor curge intr-un bol. Sau, incercati sa desfaceti rodia in apa. Calitatile rodiilor sunt mult prea numeroase pentru a va deranja desfacutul lor. In rodie sunt multi antioxidanti, mai multi decat in vinul rosu sau in ceaiul verde. Rodia mentine tensiunea arteriala in limite normale, protejeaza impotriva cancerului sau bolilor de inima.

Este indicat consumul de catre femeile insarcinate, deoarece protejeaza creierul fatului. Este bogata in acid folic, indispensabil in procesul de dezvoltare al acestuia.
Gratie continutului sau ridicat de vitamina C, rodia contribuie la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, rodia contine o cantitate semnificativa de fibre, care ajuta la buna functionare a sistemului digestiv si la reglarea digestiei. Consumata proaspata, rodia creste fertilitatea, fiind considerata un simbol al acesteia. Efectele anti-imbatranire au facut ca rodia sa fie folosita la fabricarea produselor cosmetice antirid. Vitamina C si antioxidantii stimuleaza productia de colagen, mentinand elasticitatea pielii. Sucul de rodii, consumat zilnic, intarzie vizibil procesul imbatranirii.
Sper ca v-am convins sa consumati rodii! Sa fiti atenti cand le cumparati! O rodie buna trebuie sa nu aiba pete negre, sa fie rosie si sa nu fie moale. O puteti folosi la sucuri, salate, budinci, tarte, iaurturi sau o puteti consuma ca atare. Un fruct miraculos pe care il veti savura cu placere! (Aglaea Ciubotaru, Foto: freeimages.com)