8 beneficii surprinzatoare ale scortisoarei

Imprimare

Acest condiment cu aroma fina si patrunzatoare, care ne incanta simturile si care dau aroma prajiturilor, provine din ramuri de copac salbatic, originare din Caraibe, America de Sud si Asia de Sud-Est. Cand ii simtim mireasma, gandul ne duce la sarbatori petrecute cu cei dragi, prajituri si ceai fierbinte. Scortisoara, caci despre ea este vorba, are o multitudine de utilizari si beneficii, atat in bucatarie, cat si in medicina traditionala, avand un rol important in mentinerea sanatatii noastre. Este unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti, reusind sa ne mentina tineretea si sa combata stresul.

Iata cum putem folosi scortisoara in beneficiul sanatatii noastre:
1. Este eficienta in tratarea diabetului. Recent s-a descoperit ca scortisoara contine elemente susceptibile de a lupta impotriva diabetului de tip 2. Ea echilibreaza glicemia, stimuland insulina si joaca un rol important in prevenirea diabetului. Un consum de aproximativ 6 grame de scortisoara pe zi “reduce glucoza serica, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rau) si colesterolul total in cazul persoanelor care sufera de diabet de tipul 2″, potrivit autorilor studiului.
2. Stimuleaza memoria. Scortisoara macinata sau sub forma de baton stimuleaza activitatea cerebrala si actioneaza ca un tonic. Ajuta la indepartarea tensiunii nervoase si are efecte benefice asupra memoriei.
3. Reduce atacurile de cord. Datorita proprietatilor sale anticoagulante, scortisoara previne formarea cheagurilor de sange.
4. Lupta impotriva microbilor si a infectiilor. Foarte cunoscuta pentru proprietatile sale antivirale si antimicrobiene, scortisoara stimuleaza functionarea sistemului imunitar. Acest condiment ajuta cu succes la inlaturarea frisoanelor, iar combinata cu miere de albine, scortisoara e un aliat pretios in lupta cu raceala si gripa. Uleiul esential de scortisoara are efect garantat asupra microbilor, fiind eficient chiar si asupra celor rezistenti la antibiotice. Este perfect pentru tratarea racelilor, guturaiului si gripei. O picatura de ulei de scortisoara, de trei ori pe zi, in putina miere de albine, are efect rapid.
5. Previne boala Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit ca scortisoara ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Un extract gasit in scortisoara contine proprietati care pot inhiba dezvoltarea bolii.
6. Este o arma impotriva imbatranirii si a stresului. Scortisoara se claseaza printre alimentele ce contin cei mai multi oxidanti, ceea ce face ca acesta sa ajute in lupta impotriva imbatranirii datorate stresului si sa redea stralucirea pielii obosite. Exista suplimente alimentare sub forma de capsule cu scortisoara care sunt foarte usor de folosit.
7. Ajuta digestia. Indigestia, greata, voma sau diareea se pot trata eficient cu ajutorul scortisoarei. Datorita proprietatilor sale carminative, scortisoara ajuta la indepartarea gazelor stomacale si intestinale.
8. Scortisoara lupta cu kilogramele in plus. Scortisoara produce un efect de „scadere a apetitului”, in principal atunci cand simtim nevoia de ceva dulce. Numerosi nutritionisti recomanda folosirea unei mici cutii continand scortisoara, vanilie, coaja de portocala, cafea, pe care este suficient sa o mirosi pentru a indeparta nevoie de a rontai. Puteti adauga si o picatura de ulei de scortisoara, si o picatura de ulei de portocala sau mandarina. Putina pudra de scortisoara adaugata la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mancare.

Sursa: Antena Satelor