Piersici pentru sanatatea ta!

Imprimare

Alimentele pe care le consumam ne influenteaza sanatatea fizica si mentala, modul in care aratam si ne simtim. O alimentatie sanatoasa are la baza un consum ridicat de fructe si legume. O alegere sanatoasa poate fi si consumul de piersici. Piersica este un fruct aromat, de origine asiatica, bogat in nutrienti si vitamine, care aduce multe beneficii organismului nostru, fiind considerat o comoara a naturii.

Piersicile sunt bogate in betacaroten, prevenind diversele boli ale ochilor. Totodata vitamina K continuta ajuta la prevenirea bolilor de inima. Este un fruct antistres, ce diminueaza anxietatea. Piersica este bogata in fibre, ajuta la digestie si este diuretica, fiind excelenta pentru hidratare. Vitaminele A si C continute fac ca piersica sa contribuie la pastrarea elasticitatii pielii si sa fie folosita in cosmetica. Si, foarte important, piersica ajuta la prevenirea cancerului. In plus, continutul redus de calorii il face un aliment indicat in curele de slabire.
Eu folosesc piersicile la salatele de fructe, le consum ca atare, din ele fac un suc proaspat, dar le prefer si in tartele cu fructe. Tartele cu piersici sunt absolut senzationale, pufoase, savuroase si racoritoare. Pornind de la banala piersica, in zilele de astazi se gasesc in supermarketuri piersici turtite, nu sferice, asa cum eram obisnuiti sa vedem piersicile pana acum. Au gust deosebit si merita incercate! Copiii le adora! Faceti din piersici o optiune, in detrimentul unor snacksuri, sticksuri ori chipsuri! Potoliti-va setea mancand piersici proaspete! Mancati inteligent! (Aglaea Ciubotaru, Foto: www.freeimages.com)