Salata de cruditati cu sos de miere

Imprimare

Pentru persoanele care prefera salatele de cruditati sau pentru cele care doresc sa-si detoxifice organismul sau sa tina post, salata de cruditati este cea mai buna solutie! Legumele au multe beneficii pentru sanatate, iar daca la acestea se adauga si beneficiile mierii, atunci aveti pe masa o combinatie pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa.

Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri de miere (este indicata mierea de culoare mai inchisa, puternic aromatizata)
- 6-7 lingurite de suc proaspat de lamaie (daca preferati, le puteti inlocui cu 4-5 lingurite otet de mere cu miere sau cu otet balsamic )
- 3-4 linguri de apa
- ulei de masline extravirgin
- sare de mare, dupa gust
Cruditati:
- 1 morcov
- 1 castravete
- 1 radacina de telina
- 1 gulie
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute (daca preferati mancarea picanta)
- cateva buchetele de broccoli sau conopida
- o lingurita de seminte de susan
- o ceasca de miez de nuca tocat
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata de seminte sau de coaja (acolo unde este cazul) si se vor taia in fasii de circa 2 centimetri lungime si 1 centimetru latime. Se amesteca bine intr-un bol mare.
Ingredientele pentru dressing se amesteca separat si apoi se adauga peste legume. Se adauga si uleiul de masline si se amesteca pentru o cat mai buna omogenizare. Se toarna sosul peste legume si se poate servi imediat. Pentru ca savoarea sa fie mai intensa, salata trebuie lasata in frigider cateva ore.
Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei.