Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :

Alimentatie Sanatoasa

Pomelo, un superfruct

Email Imprimare

Gustos si sanatos, pomelo este cel mai mare fruct dintre citrice. Pomelo seamana foarte mult cu grapefruit-ul, numai ca este mai dulce. Pomelo contine o bogatie de vitamine si minerale. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Vitamina C, aflata intr-o cantitate mare, ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar si are un puternic efect antioxidant, participand la distrugerea radicalilor liberi. De asemenea, pomelo contine si vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

Rodia, un superaliment

Email Imprimare

Pana nu demult, nu am consumat rodii. Dar odata ce le-am dat de gust, nu le mai pot scoate din meniu. Un gust dulce-acrisor, pe care merita sa-l experimentati! Atentie la desfacutul bobitelor! Pot pata! Nu desfaceti rodii imbracati cu haine pe care le adorati! Va pot indica doua moduri prin care sa desfaceti rodia. Puteti sa o despicati in doua si apoi, daca bateti cu o lingura fructul, bobitele vor curge intr-un bol. Sau, incercati sa desfaceti rodia in apa. Calitatile rodiilor sunt mult prea numeroase pentru a va deranja desfacutul lor. In rodie sunt multi antioxidanti, mai multi decat in vinul rosu sau in ceaiul verde. Rodia mentine tensiunea arteriala in limite normale, protejeaza impotriva cancerului sau bolilor de inima.

Stafidele, izvor de energie

Email Imprimare

Stafidele se afla in topul gustarilor sanatoase – aceasta este rezultatul unui studiu intreprins de cercetatorii americani. Stafidele scad riscul de boli cardiace si sunt bogate in potasiu, regland presiunea arteriala. Contin o cantitate mare de fibre, care ofera rapid si pentru mai multa vreme senzatia de satietate. Fibrele din stafide au rolul de a absorbi apa din organism si din acest motiv se pot folosi cu succes in cazul constipatiilor. In plus, reprezinta o excelenta sursa de antioxidanti ce interactioneaza cu absorbtia colesterolului.

Fructele de padure, un manunchi de beneficii

Email Imprimare

Fructele de padure sunt cu adevarat delicioase! Ele sunt consumate, in general, ca ingrediente in prajituri si inghetate, sub forma de sucuri sau de gemuri. Nu foarte multa lume obisnuieste sa le consume in stare cruda. De ce ? Pentru ca nu intotdeauna le gasim proaspete; in plus, sunt destul de scumpe. Beneficiile fructelor de padure asupra organismului sunt insa de-a dreptul uimitoare, iar recomandarea este sa le consumam intr-o cantitate cat mai mare si intr-o forma cat mai naturala. Ele reprezinta o adevarata mana cereasca pentru industria alimentara, farmaceutica si cosmetica si nu sunt folosite de ieri, de azi, ci inca de acum 4.500 de ani. Asirienii si babilonienii notau pe tablite de lut inscriptii despre principalele fructe de padure si plante medicinale. Marele Herodot, considerat parintele medicinei, a studiat mult importanta fructelor de padure in tratarea anumitor afectiuni.

Totul numai lapte si miere…

Email Imprimare

In Vechiul Testament, atunci cand il scoate din sclavie, din Egipt, Dumnezeu promite poporului evreu ca ii va da o tara in care curge lapte si miere, taramul fagaduintei. Laptele si mierea sunt mentionate de nu mai putin de douazeci de ori in Scripturi, fiind simboluri ale bunastarii, bogatiei, ale unei vieti indestulate.

Prunele, izvor de sanatate

Email Imprimare

Pot spune ca a venit toamna, deoarece prunele coapte, zemoase impanzesc tarabele de la piata. De cum le vezi, le mirosi aroma si ti se face pofta. In stare proaspata, gatite sub diverse forme: tarte, gem, magiun, galuste cu prune, totdeauna raman deliciul unui desert ori mic dejun reusit. Ceea ce nu stim este faptul ca sunt bogate in vitamina C, vitaminele A, B2, fibre si potasiu de care organismul nostru are mereu nevoie. Alunga oboseala ori senzatia de stres, dar sunt si un aliat de nadejde al majoritatii functiilor intestinale.

Despre paine si vin

Email Imprimare

Viata e din ce in ce mai trepidanta, timpul zboara parca mereu mai repede si avem mereu mai putin timp pentru noi, tot mai putin timp personal. Dinamismul lumii de astazi ne instraineaza de noi insine si de natura, ne impinge spre stres si spre a face totul in fuga, in graba, pe modelul "fast". Mancam pe fuga, fara ragazul de a ne mai preocupa de savoarea si calitatea alimentelor si, in final, fara a mai fi atenti la sanatate. Totusi, nimic nu e mai important decat sanatatea, pe care de multe ori ajungem sa o pretuim abia atunci cand e prea tarziu, abia atunci cand suntem la un pas de a o pierde. Iar cele mai multe afectiuni incep tocmai cu starea de stres si cu proastele obisnuinte alimentare.

Calitatile banalelor corcoduse

Email Imprimare

Omniprezente, atat in mediul rural, cat si pe marginea drumului, la orase, corcodusele nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Corcodusul este unul dintre primii pomi care infloresc primavara. Cand sunt coapte, fructele au culoarea galbena, roz, portocalie, rosie sau violet-brun. O multitudine de calitati ar trebui sa ne faca sa le alocam atentia cuvenita si sa nu lipseasca din dieta noastra de vara. Corcodusele contin multa apa si foarte putine calorii, de aceea sunt recomandate in curele de slabire, mai ales sub forma de suc proaspat. Corcodusele sunt bogate in vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, substante minerale (potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor) si o mare cantitate de acid citric.

Capsuna, fructul in forma de inima

Email Imprimare

Capsunile sunt unele dintre cele mai populare, racoritoare si sanatoase fructe ale sezonului cald. Sunt delicioase, fiind dulci, cu o usoara nota de acrisor, si se numara printre primele 10 fructe si legume din punctul de vedere al continutului in antioxidanti. Capsunile salbatice erau cunoscute deja de vechii greci si romani, iar astazi exista peste 600 de soiuri de capsuni de cultura, fapt care arata cererea mare de pe piata.

Nutribon, Help Net si BCR, parteneriat pentru sanatate

Email Imprimare

Nutribon, dulcele sanatos si natural, in parteneriat cu farmaciile Help Net si BCR, lanseaza o campanie prin care sprijina stilul de viata sanatos, punand preventia pe primul loc. Pana pe 30 august 2014, clientii care efectueaza tranzactii in valoare de cel putin 30 de lei cu orice card BCR in farmaciile Help Net selectionate primesc pe loc un baton Nutribon.
Bunatatile pe care le gasim in natura reprezinta cel mai adesea o sursa importanta de sanatate, frecvent neglijata. Consumul zilnic in cantitati adecvate de fructe si legume poate reprezenta un beneficiu de necontestat in prevenirea sau ameliorarea simptomelor unor afectiuni cronice. Este dovedit stiintific ca nefericirea si stresul afecteaza sistemul imunitar. Totodata, ceea ce mancam ne influenteaza starea de bine. Batoanele Nutribon au in compozitie un cocktail antioxidant si hranitor de fructe si seminte, necesare pentru mentinerea unei bune dispozitii, protejand astfel sanatatea.

Din fascinantul Orient, vinetele

Email Imprimare

Vanata este o leguma de care merita sa ne bucuram din plin. Sarace in calorii, dar bogate in vitamine si antioxidanti, vinetele sunt delicioase si excelente pentru sanatatea noastra. In primul rand, ne pot ajuta sa slabim, 100 de grame avand doar in jur de 30 de kilocalorii. In plus, ele reprezinta o excelenta sursa de fibre, vitamine (C, B1, B3 si B6), potasiu, cupru, magneziu, mangan, fier, zinc si fosfor. Recomandate in cazul diabetului de tip 2, ele protejeaza in acelasi timp membranele celulare, combat insomniile si reprezinta o puternica actiune antioxidanta. In acelasi timp, contribuie la reducerea nivelului de colesterol in sange, la relaxarea peretilor vaselor de sange si imbunatatirea fluxului sanguin. Insa, din cauza continutului de oxalati, persoanele cu probleme renale ar trebui sa evite consumul in exces.

Beneficiile consumului de mazare

Email Imprimare

Sa nu ratati niciodata ocazia de a consuma o portie delicioasa de mazare. Consumul de mazare aduce beneficii extraordinare pentru sanatatea noastra. Bogata in vitamine si minerale, mazarea contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare. De asemenea, mazarea scade riscul de osteoporoza, intareste si mentine sanatatea oaselor. Consumata frecvent, mazarea contribuie la sanatatea ochilor si la imbunatatirea vederii. Sursa excelenta de fibre, consumul de mazare previne constipatia, imbunatateste digestia si procesul de eliminare al toxinelor din organism si regleaza nivelul glicemiei.

Retete cu cartofi

Email Imprimare

Cartoful este un aliment minunat. Ne da energie, ne detoxifica organismul, este hranitor, sanatos, fiind permis celor cu predispozitie la ingrasare si celor cu boli de ficat. Ajuta activitatea intestinala, combate ulcerul si este cicatrizant. Daca nu e preparat cu grasime, nu ingrasa. Sucul de cartof reduce aciditatea gastrica si ulcerele, calmand si cicatrizand mucoasele digestive. Este antispastic, diuretic si emolient. Mai mult, e un adevarat medicament pentru ulceratiile si edemele pielii.

Capsunile si beneficiile lor

Email Imprimare

Este sezonul capsunilor! De abia le-am asteptat! Aromate si delicioase, sunt satioase si contin peste 50 de substante benefice organismului uman. Consumul lor se recomanda pentru buna functionare a inimii si a circulatiei sangelui. Capsunile favorizeaza producerea globulelor rosii, stimuleaza metabolismul si cresc capacitatea de ardere a grasimilor. O cana cu capsuni furnizeaza 55 de calorii. Sunt sarace in colesterol si grasimi saturate. In stransa legatura cu culoarea lor rosie, capsunile au proprietati antioxidante de necontestat. Intr-un clasament al celor mai bogate surse alimentare in antioxidanti, capsunile se afla in top.

Avocado, fructul fertilitatii

Email Imprimare

Avocado este singurul pom din familia Lauraceae care face fructe comestibile. Dar ce fructe! Avocado este, intr-adevar, un fruct cu totul neobisnuit (nu doar prin numele sau!) si in acelasi timp foarte folositor pentru sanatatea noastra. Se spune despre el ca este cel mai sanatos aliment de pe planeta, deoarece contine 25 de nutrienti esentiali. Numele sau stiintific este Persea americana, dar numele popular provine din cuvantul ahuacatl, care in limba popoarelor Nahuatl din Mexic descrie o parte anatomica masculina, cu care fructul seamana oarecum. Acest lucru n-ar trebui sa ne mire, caci aztecii ii spuneau fructul fertilitatii!

Hrana naturala pentru corp sanatos

Email Imprimare

Astazi asistam, practic, la o redescoperire a valorilor unui stil de viata sanatos, pe toate planurile. Desigur, unul dintre cele mai importante aspecte este acela legat de alimentatie. Dupa decenii intregi in care s-a mers pe o alimentatie de tip fast-food, adaptata stilului de viata tot mai alert al societatii, in care s-a cautat mai ales comoditatea si rapiditatea in domeniul culinar in detrimentul calitatii, acum oamenii au inteles ca efectele acestor optiuni sunt dintre cele mai nesanatoase. O serie de boli fizice, mai mult sau mai putin grave, se datoreaza unui stil alimentar deficitar.

Istoria cartofului

Email Imprimare

Cartoful, chiar daca este nou venit pe continentul european, joaca astazi un rol fundamental in strategia de alimentatie globala, astfel ca anul 2008, gratie initiativei ONU si FAO, a fost proclamat anul international al cartofului. Fara indoiala, astazi, el reprezinta una dintre cele mai consumate legume din lume. Istoria lui este insa nu numai una extrem de interesanta, ci in egala masura extrem de tumultuoasa. Originari din America de Sud, unde in perioada precolumbiana se cultivau peste 200 de specii, cartofii au ajuns in timp la 4.000-5.000 de soiuri, fiind cultivati in peste 120 de tari, totalizand o productie de peste 300 de milioane de tone si fiind consumati zilnic de peste un miliard de oameni.

Ouale, intre simbolistica si beneficii

Email Imprimare

Oul a fost asociat intotdeauna cu energia vietii, fiind folosit in ritualuri magice, in cultul fertilitatii sau in calatoria spre o alta lume. El a fost considerat un simbol arhetipal al genezei, al inceputului, al vietii, regenerarii si nemuririi. Astfel, au fost descoperite oua de lut in morminte stravechi din Suedia si Rusia, simboluri ale nemuririi si invierii. Iar in Grecia s-au gasit statui ale lui Dionysos tinand un ou in mana, ca nadejde a reintoarcerii la viata. Dar oul a fost asociat si prosperitatii.

Mierea, nectarul Soarelui

Email Imprimare

Albinele exista pe planeta noastra din timpuri foarte vechi. O albina pastrata intacta intr-o bucata de chihlimbar, descoperita nu de mult in Myanmar, Burma, indica faptul ca aceste insecte traiesc aici de aproximativ 100 de milioane de ani, din Cretacic, de pe vremea dinozaurilor. Este posibil ca atunci albinele sa fi fost insecte solitare, nu sociale. Povestea albinelor sociale care produc miere incepe in Miocen, in urma cu 10-20 de milioane de ani. In acea vreme, isi faceau cuiburile in scorburile copacilor, in pesteri, in fisuri din stanci, in crevase sau in gauri din pamant. Stupii au aparut in Paleolitic, se pare: desenele rupestre vechi de 10.000 de ani dintr-o pestera din Valencia prezinta doua femei care strang mierea din stupii albinelor salbatice, din copaci, folosindu-se de scari si de anumite recipiente.

Din binefacerile unei legume - sfecla rosie

Email Imprimare

Sfecla reprezinta un aliment deosebit de valoros despre care avem extrem de multe lucruri interesante de aflat si, introducandu-l in meniul nostru zilnic, putem sa ne bucuram de un plus de sanatate. Pentru multi sfecla reprezinta o leguma putin interesanta, fiind, din pacate, relativ putin prezenta in alimentatia noastra obisnuita. Ea ne ofera insa, in afara de gustul deosebit si de culoarea atat de atragatoare, si o adevarata bogatie de substante active benefice pentru sanatatea noastra.

Binecuvantatele uleiuri

Email Imprimare

Uleiurile sunt de foarte multe feluri. Ele pot reprezenta o binefacere pentru sanatatea noastra si o sursa de tinerete, de frumusete, energie si exuberanta, dar, in egala masura, pot reprezenta o serioasa amenintare atunci cand sunt folosite gresit. In primul rand, trebuie sa distingem cat mai clar intre diferitele tipuri de uleiuri.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.