Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :

Alimentatie Sanatoasa

Samburii amari care iti fac viata dulce si frumoasa

Email Imprimare

Mitul conform caruia acesti samburi de fructe ingrasa a fost de mult desfiintat, avand in vedere ca tot mai multe diete ii plaseaza in centrul atentiei. Studii mai mult sau mai putin recente au demonstrat ca acest fruct oleaginos este unul dintre cele mai satioase, fiind un ajutor de baza in curele de slabire. Pentru ca sunt bogati in proteine, acesti samburi pot reprezenta un aliment important din dieta unui vegetarian: 100 de grame contin 12% din necesarul zilnic de proteine. Dieta de slabit pe care v-o propunem se bazeaza pe consumul zilnic a 34,5 grame de samburi, cantitate considerata de nutritionisti ca fiind suficienta pentru arderea grasimilor si pierderea in greutate. Este usor de urmat, consumandu-se in doua portii egale, la cele doua gustari din timpul zilei.

6 retete pentru un plus de energie pe care le prepari in doar 15 minute

Email Imprimare

Ca oameni ai progresului, simtim lipsa acuta de timp. Stam ore in sir lipiti de scaunul de la birou, cu ochii in ecranul computerului, iar asta nu face decat sa ne altereze starea de sanatate. Specialistii spun ca riscul de diabet de tip 2 creste cu 90% la persoanele care stau pe scaun 8-12 ore pe zi, dar dezvolta si obiceiuri alimentare nesanatoase. E adevarat… cand lucrezi la birou si nu ai prea mult timp liber, e mai convenabil sa comanzi cate ceva de mancare. Apoi seara, cand ajungi acasa, esti prea obosit sa te mai gandesti la mancare sanatoasa. Exista totusi, solutii… si rapide, dar si sanatoase.

12 superalimente care combat anemia

Email Imprimare

Anemia presupune o scadere foarte mare a celulelor rosii din sange, a hemoglobinei – o proteina responsabila pentru transportul moleculelor de oxigen in corp. Cine sufera de anemie poate avea simptome precum: dificultati in respiratie, stari prelungite de oboseala, ameteli, dureri de cap si infectii frecvente. Cea mai frecventa cauza a anemiei este deficienta de fier. Iata ce alimente trebuie sa consumam pentru a evita aceasta problema:
1. Mierea cruda. Inlocuirea zaharului cu mierea cruda (fie ca este folosita pentru indulcirea ceaiului, a cafelei sau consumata ca atare) aduce un aport optim de fier organismului, dar si alte minerale si vitamine.

Alimente care te feresc de viroze si pe timp de vara

Email Imprimare

Credeti ca daca e vara, ati scapat de viroze? Ca numai in celelalte anotimpuri boala asta isi face de cap? Ei bine, va inselati. Vara este la fel de periculoasa, cand vine vorba de afectiuni ale aparatului respirator superior! Aerul conditionat, fereastra deschisa, bauturile reci si inghetata, chiar si statul la plaja in exces, mai ales cand soarele e in crucea cerului, toate sunt elemente favorizante pentru aparitia unor viroze. Romanul zice ca numai oamenii sanatosi racesc vara! Asa o fi, dar sanatos inseamna sa fii... sanatos, nu sa iti tot stergi nasul cu batista.
Ca sa ne ferim de viroze specialistii ne sfatuiesc sa ne spalam cat mai des pe maini cu apa si sapun, sa evitam pe cat posibil locurile aglomerate, sa ne imbracam corespunzator - sa nu ne fie nici prea cald, nici prea frig - si, nu in ultimul rand, sa mancam alimente care ne intaresc sistemul imunitar.
In aceasta perioada, alimentatia zilnica trebuie sa fie foarte bogata in vitamine si minerale, deoarece acestea intaresc sistemul imunitar. Asadar, nu uitati sa consumati cat mai multe legume, fructe, lactate si grasimi vegetale.

10 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa la 40 de ani

Email Imprimare

La baza bolilor de nutritie sta o alimentatie defectuoasa, saraca in nutrienti si bogata in grasimi si alimente procesate. Organismul necesita carbohidrati, grasimi, proteine, vitamine si minerale pentru a mentine sanatoase organele vitale, oasele, muschii si nervii, precum si pentru a produce hormoni si substante chimice care sunt necesare pentru buna functionare a organismului.
Alimentatia pentru o viata sanatoasa ar trebui sa respecte urmatoarele recomandari:

Sanatate cu zmeura

Email Imprimare

Astept de fiecare data mijlocul lunii iunie ca sa culeg din gradina mea zmeura proaspata si aromata. Atat de delicata si cu atat de multe calitati!
Un puternic antioxidant, ce neutralizeaza radicalii liberi, o veritabila sursa de vitamina C, magneziu si cupru! Zmeura este saraca in calorii si bogata in fibre, este foarte satioasa si ajuta la digestie. Este benefica pentru scaderea colesterolului, contra bolilor de inima sau tulburarilor de tranzit intestinal. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism si stimuleaza imunitatea. Nu este de neglijat in afectiunile oculare sau raceli. Zmeura contribuie la mentinerea glicemiei in limite normale. De asemenea, este benefica in lupta cu celulele canceroase. Insa, persoanele care au pietre la rinichi sau la fiere trebuie sa evite zmeura.

Taratele de psyllium: beneficii si proprietati

Email Imprimare

Psyllium este o planta din familia patlaginei cu denumirea stiintifica Plantago Psyllium. Originar din regiunea Pakistanului, psyllium are o lunga traditie in medicina homeopata, fiind utilizat in diverse tratamente in SUA, Europa, India si China. In anii '90 i-au fost recunoscute oficial proprietatile tamaduitoare, astfel incat s-a oficializat utilizarea taratelor de psyllium si in medicina alopata. Astazi, psyllium creste in mod deosebit in nordul Africii si sudul Europei (Franta, Spania).

7 beneficii ale combinatiei de miere cruda si scortisoara

Email Imprimare

Mierea si scortisoara reprezinta una din combinatiile cele mai inspirate pentru tratarea diverselor afectiuni, dar si pentru frumusete. Medicina alternativa foloseste deja, de ani buni, acest amestec drept medicament pentru tratare, dar si pentru preventie.
Iata 7 din numeroasele beneficii pe care acest amestec le are pentru frumusete si sanatate:
1. Reintinereste tenul. Daca sunteti adeptele ingrijirii tenului prin metode naturale, veti apela, cu siguranta, la acest minunat amestec. Combinatia dintre miere cruda si scortisoara diminueaza daunele cauzate de catre trecerea timpului, prin ameliorarea ridurilor. Tesutul isi recapata elasticitatea, iar regenerarea celulara este stimulata. Puteti face masti, din miere si pulbere de scortisoara, dar puteti sa luati dimineata, pe stomacul gol, acest amestec, iar efectele asupra pielii vor fi vizibile in timp.

Beneficii ale dietei cu capsuni

Email Imprimare

In compozitia capsunilor se gaseste o mare cantitate de vitamine, mai ales din grupul B, saruri de potasiu, mangan, magneziu, cupru, substante pectice, quechicina si o multime de principii active noi, descoperite in ultimii cinci ani. Reprezinta un veritabil medicament eficient in profilaxia si terapia tuberculozelor, problemelor renale, asteniei nervoase, aterosclerozei, anemiei, reumatismului, varicelor si afectiunilor hepatice. Dar nu sunt acestea toate afectiunile in care actioneaza!
1. Cura de capsuni imbunatateste respiratia
Datele mai vechi oferite de nutritionisti subliniaza faptul ca un consum regulat de capsuni regleaza problemele respiratorii. Astfel, neurochimistii belgieni au descoperit ca unii produsi de amidon ai unor acizi grasi din capsuna pot actiona asupra semnalelor electrice ale ritmicitatii respiratiei.

O bautura naturala care iti reduce circumferinta taliei

Email Imprimare

Nu doar vara de dorim sa aratam bine, ci intotdeauna… insa kilogramele in plus ne impiedica sa obtinem aspectul frumos si sanatos la care visam. Iata o bautura naturala, racoritoare, numai buna pe canicula, care te ajuta sa scapi de grasimea din jurul taliei in mod sanatos. Pe langa reducerea grasimii, aceasta bautura mai are si alte beneficii, precum: imbunatatirea vederii, a functiilor cerebrale, a memoriei.
Ingrediente: o lingura mare de miere cruda, doua linguri mari de otet de cidru, un pahar de suc de portocale sau de rodie. Sucul de fructe trebuie sa fie natural, proaspat.

Hrisca: beneficii si proprietati

Email Imprimare

La fel ca graul, hrisca este o planta cultivata de mii de ani, boabele sale fiind folosite sub forma de faina. Originara din Asia, hrisca a fost adusa in Europa de catre mongoli si turci, iar astazi este o planta apreciata de milioane de oameni, adepti ai unui regim de viata sanatos. Cel mai mare cultivator si exportator de hrisca este Rusia, deoarece acolo este considerata un aliment de baza, fiind utilizata in diferite forme. Potrivit datelor istorice, hrisca a fost cultivata pentru prima data in China, in jurul anului 6000 i.H., iar in Europa a ajuns abia in jurul anului 2600 i.H. In Romania, hrisca era des utilizata in secolul al XIX-lea, in prezent are mare cautare in Bucovina, unde este un ingredient traditional pentru sarmale.

Dieta in afectiunile reumatismale

Email Imprimare

Nu exista om sa nu aiba o afectiune reumatismala cat de mica. Durerile de spate, de incheieturi, de gat si de cap fac parte din simptomatologia bolilor reumatismale. Ele se acutizeaza atunci cand temperatura scade si cand umezeala se simte in atmosfera. Nu conteaza varsta, daca boala gaseste punctul slab, se strecoara precum apa in crapaturile unei pietre. Durerea este mai intensa in anotimpurile reci si cu precipitatii intense, dar si vara poate sa se faca simtita, mai ales atunci cand se anunta ploi si genuchiul tau devine cel mai sigur meteorolog...

Dieta de 10 zile cu cirese

Email Imprimare

Fiindca suntem in luna lui Ciresar, probabil ca cea mai nimerita reteta de slabit pe care sa v-o recomandam este cea cu... cirese. Dieta de 10 zile cu cirese te ajuta sa slabesti 3-4 kilograme, urmand un program alimentar destul de strict si inlocuind una dintre mese - de preferinta cina - cu o jumatate de kilogram de cirese.
La celelealte doua mese ale zilei se vor consuma alimente hipocalorice, intr-o cantitate relativ redusa. Dieta aceasta, incheiata seara cu un ceai din cozi de cirese, are si rol detoxifiant si depurativ, ajutand la curatarea organelor interne si a sangelui si oferind mult dorita senzatie de usurare (nu doar prin kilogramele pierdute).

Vremea cireselor si a visinelor

Email Imprimare

Ciresul este unul dintre cei mai indragiti, dar si raspanditi pomi fructiferi din intreaga lume. Fructele sale, ciresele, fac parte din deliciile verii, fiind pe cat de gustoase, pe atat de sanatoase. Ciresul este originar din regiunea cuprinsa intre Marea Neagra si Marea Caspica, iar apoi s-a raspandit in intreaga lume. Exista zone unde este cultivat (in general zone din Europa si America), dar creste si salbatic, in zone din Asia sau Africa. Istoria visinului este strans legata de cea a ciresului, insa visinul are insa o arie de raspandire mai mare.

Legende despre ciresi si visini
O legenda romaneasca povesteste despre un sat bogat, in care oamenii ingrijeau cu drag pamanturile. Pomii, atent ingrijiti de catre sateni, faceau un rod atat de bogat, incat satul era renumit pentru fructele sale. La o margine a satului, traia o femeie cam retrasa si careia nu-i placea sa se amestece cu ceilalti sateni, nici macar sa le dea binete, asa ca isi facuse o casa si in jurul ei construia un zid care sa o tina cat mai ascunsa de ochii celorlalti. In curtea ei, aproape de zid, crestea un pom care facea niste fructe rosii, foarte ademenitoare. Pentru ca femeia purta numele de Ciresoaia, satenii numeau pomul "cires" si fructele sale "cirese", insa nimeni nu avusese niciodata ocazia sa guste din minunatele fructe.

5 alimente care te ajuta sa inveti mai usor pentru examene

Email Imprimare

Stiati ca exista cateva metode pentru a invata mai usor? Pe langa pauzele de relaxare, absolut necesare in timpul studiului, trebuie sa ai grija si la alimentatie. Poate ca nu stiai, dar exista alimente care ajuta memoria si imbunatatesc puterea de concentrare.

Dulce, amar, picant? Cum ne defineste gustul personalitatea

Email Imprimare

Ne place un gust sau altul in functie de varsta pe care o avem, de preocupari si de temperament. Preferintele culinare pot spune cate ceva despre personalitatea noastra, dar si despre starea de sanatate, pentru ca, instinctiv, suntem atrasi de acele alimente care ne pot ajuta sa ne vindecam sau sa ne detoxifiem organismul, sa ne recapatam vitalitatea.

Somonul salbatic versus somonul de crescatorie

Email Imprimare

Carnea somonului este saraca in calorii si grasimi saturate, dar bogata in proteine (din aceasta perspectiva, el nu trebuie sa lipseasca din meniul persoanelor nevoite sa urmeze o dieta stricta), este o sursa de seleniu, fosfor, magneziu si vitamina B. Un aliment medicament... Cu o singura conditie: pestele sa traiasca in salbaticie, lasandu-l astfel sa-si puna in valoare... inteligenta. Un preparat pe baza de somon nu este niciodata doar atat. Devine o mancare inteligenta, un elixir al sanatatii. Un aliment complet, pe care nutritionistii il recomanda a fi asezat in farfurii de cel putin doua ori pe saptamana.

Miraculoasele ciuperci shiitake si promisiunea vietii vesnice

Email Imprimare

Chinezii sunt ferm convinsi ca micutele ciuperci shiitake sunt responsabile pentru tineretea intiparita pe chip, in ciuda anilor. In acelasi timp, substantele continute actioneaza benefic asupra sistemelor respirator si circulator, dar mai ales previn eficient cancerul (lentinanul face astazi parte din compozitia medicamentelor impotriva cancerului). Fiind o explozie de minerale si vitamine, sunt recomandate a fi incluse in dieta vegetarienilor.
Shiitake cresc in Asia inca din timpurile preistorice. Chinezii obisuniau sa le numeasca ciupercile imparatului, iar acest apelativ demonstreaza importanta de care se bucurau.

Dieta cu ulei de masline

Email Imprimare

Dieta Shangri-La cu ulei de masline, cunoscuta si sub numele de Cura de slabire care nu te infometeaza, se bazeaza pe un principiu foarte simplu: cu o ora inainte de fiecare masa, trebuie sa iei cateva lingurite de ulei. In total, 100-150 de calorii. Uleiul recomandat e cel de masline, cu aciditate scazuta, dar la fel de bine poate fi de floarea-soarelui, de seminte de dovleac, de samburi de struguri sau de orez. Nu-l aromati cu nimic, nu-i adaugati condimente, sare sau otet, iar el va va fi de folos cum nici nu ganditi. Interesant este ca un sfat similar dadea, acum doua milenii si jumatate, si Hipocrate, parintele Medicinei si autorul primei diete de slabit din istorie.

5 alimente care te ajuta sa traiesti mai mult

Email Imprimare

Exista sau nu un elixir al longevitatii? Pana cand vor gasi cercetatorii raspunsul la aceasta intrebare, iata 5 dintre alimentele care pot prelungi durata vietii, aducand un plus de sanatate.
1. Usturoiul. Este considerat unul dintre alimentele cele mai utile in mentinerea sanatatii. Numeroase studii au demonstrat faptul ca usturoiul intareste imunitatea si impiedica aparitia anumitor afectiuni.
2. Legumele de culoare rosie, precum rosia sau sfecla rosie. Sunt considerate adevarate arme pentru mentinerea tineretii. Acestea contin substante utile in intarzierea imbatranirii celulare, se crede ca reduc riscul aparitiei bolilor de tipul Parkinson sau Alzheimer. In plus, se considera ca sfecla rosie regleaza tensiunea arteriala.
3. Produsele apicole. Simpla inlocuire a zaharului cu miere cruda este un plus pentru sanatate si pentru longevitate. Cunoscut si sub numele de elixir al tineretii, laptisorul de matca pur si crud mentine starea de sanatate si de tinerete, furnizand organismului toate substantele necesare functionarii optime. Contine substante care stimuleaza regenerarea celulara, mentinand tineretea. Are efecte benefice si asupra sanatatii pielii, a creierului si a intregului organism. Consumat pur si crud, are efecte mai rapide.

Dietele bunicii. Slabesti usor cu leurda, papadie si tataneasa

Email Imprimare

Vine vara si va temeti ca nu va veti mai simti confortabil in rochitele vaporoase din pricina celor cateva kilograme in plus? Ei bine, nu disperati, bunicele noastre, in tineretea lor, aveau leac pentru asta.
Poate e timpul sa urmati si voi o dieta simpla, care sa nu va dea batai de cap, dar sa va ajute sa va restabiliti greutatea. Nu ar trebui sa mergeti prea departe. Cateva plante din gradina si din padure – sau de la piata de legume si zarzavaturi – precum leurda si stevia va pot fi de folos. Trebuie doar sa stiti cum sa le folositi pentru interesul dumnevoastra. Faceti-va si un ceai de tataneasa ori o fiertura de apa plata cu zeama de lamaie si "meniul" de slabire este gata!

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.