Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa

Alimentatie sanatoasa

Quinoa te ajuta sa slabesti

Email Imprimare

Quinoa are o multime de calitati care o recomanda pentru introducerea in orice tip de dieta de slabit, oricat de restrictiva ar fi.
Desi nu este propriu-zis o cereala, quinoa este asociata acestora, datorita aspectului si gustului semintelor sale. Are o multime de calitati care o recomanda pentru introducerea in orice tip de dieta de slabit, oricat de restrictiva ar fi. In plus, se pregateste foarte usor. Inainte de asta, insa, sa vedem care sunt cele 5 motive pentru care quinoa este atat de importanta pentru persoanele care vor sa slabeasca usor si sanatos!

Smochinele si vinul din smochine

Email Imprimare

Oricine ar trebui sa guste macar o data in viata un vin de smochine. Exista mai multe retete de preparare a acestei licori. In perioada interbelica, vinul era foarte apreciat si se prepara dupa urmatoarea reteta: se punea la macerat 1 kg de smochine in 10 litri de apa. Dupa o saptamana, vinul se tragea in sticle.
Le privim cel mai adesea ca pe niste trufandale si le consumam destul de rar. Dar ceea ce stim mai putin despre smochine este faptul ca ele pot fi un tratament naturist foarte eficace.

Cel mai iubit dintre fructe - marul

Email Imprimare

Marul este un fruct aproape magic. El a stat la baza pacatului originar ce a condus la alungarea din rai a Evei si a lui Adam, caruia marul acela se pare ca i-a ramas in gat, caci si astazi avem acea denumire anatomica, marul lui Adam. Mai apoi, tot cu un mar, de data aceasta unul de aur, zeita discordiei a reusit sa provoace razboiul Troiei. Aceasta, suparata ca nu a fost poftita la nunta lui Thetis cu Peleus, cei ce aveau sa devina parintii lui Ahile, a provocat un concurs de frumusete aruncandu-le un mar de aur pe care inscriptionase un singur cuvant - Kallistei - adica celei mai frumoase. Iar muritorul Paris, trebuind sa o aleaga pe aceasta dintre cele trei zeite pretendente, Atena, Hera si Afrodita, neinteresat de domnia peste intreaga Asie sau de slava si biruinta in razboaie pe care i le promiteau Hera si Atena, s-a lasat ademenit de promisiunea Afroditei de a-i da de sotie pe cea mai frumoasa dintre muritoare, pe frumoasa Elena, sotia regelui Spartei, Menelau. Si asa, dupa un lung si greu razboi, a disparut o prea frumoasa cetate, falnica Troia. Merele apar in multe traditii religioase, mitologii si basme ca fructul interzis. Astfel, legenda ne vorbeste si de faptele de vitejie ale lui Hercule care reuseste sa fure merele de aur din Gradina Hesperidelor, pazite de Ladon, balaurul urias cu o suta de capete. Si nu trebuie sa uitam ca la greci merele de aur simbolizau erotismul si erau datatoare de viata vesnica si de tinerete.

Alunele, sursa de energie

Email Imprimare

Alunele nu sunt numai delicioase, ci si foarte sanatoase pentru organism. Cele mai cunoscute alune sunt cele de padure. Alunele contin acizi grasi monosaturati, care scad nivelul colesterolului din sange, reducand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Mineralele continute de alunele de padure stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea organismului de a se apara impotriva infectiilor virale. Sunt considerate a fi o adevarata sursa de energie, avand o valoare nutritiva ridicata. De asemenea, alunele de padure protejeaza organismul de diferite forme de cancer.

Din deliciile lumii: castanele

Email Imprimare

Castanul este un copac puternic si misterios, ce poate atinge peste 30-40 de metri inaltime. Arbori foarte batrini pot ajunge la diametrul de 4 m si chiar pana si la 6 m. Castanul comestibil, de multe ori, atinge chiar varsta de 500–600 de ani. Castanul ne incanta primavara cu ramurile sale viu colorate si cu parfumul proaspat al florilor, pentru ca toamna sa reverse, spre bucuria copiilor, o adevarata ploaie de castane. Ne rasfata cu frunzele lui mari, compuse din sapte foliole, iar florile grupate in ciorchine mari ce se inalta semete, albe sau cu nuante rosiatice sau galbene creeaza un adevarat tablou feeric. Din pacate, sunt tot mai rare parcurile si strazile ce se bucura de prezenta lor.

Din deliciile lumii: maslinele si uleiul de masline

Email Imprimare

Un loc aparte in istorie si mitologie, in medicina, cosmetica si alimentatie il joaca maslinul si maslinele. Simbol al gloriei si al pacii, al intelepciunii, al sperantei si fericirii, al prosperitatii, al fertilitatii si victoriei, dar si al divinitatii, maslinul este cunoscut de peste 10.000 de ani.
Cu o longevitate cu totul neobisnuita, de 1.000 sau chiar 2.000 de ani, poate ajunge la un diametru al trunchiului de peste 10 metri. In Italia, exista credinta ca unii dintre cei mai batrani maslini dateaza chiar din primii ani ai Imperiului Roman. Unii spun ca acest pom nu moare niciodata, deoarece mladitele ce dau din radacini se pot dezvolta si rodi.
Uleiul de masline a fost medicament, substanta magica, sursa inepuizabila de fascinatie si uimire… Asemanator vinului, nu exista doua tipuri de ulei de masline la fel. Fiecare tip este influentat de sol, clima, soi, varsta, metode de obtinere, iar uleiul de calitate este apreciat si clasificat de degustatori cu experienta.

Menta si alte plante aromatice

Email Imprimare

Utilizam plantele aromatice in bucatarie pentru a da gust si savoare preparatelor culinare, insa multe dintre aceste plante frumos mirositoare au si calitati terapeutice si medicinale, fiind administrate sub forma de infuzii, cataplasme, unguente etc. Plantele aromatice sunt cunoscute pentru calitatile lor de milenii, iar astazi cunosc o noua tinerete, tot mai multi oameni cultivandu-le in bucatarie, pe terasa sau in gradina proprie, fie in jardiniere, fie in sol, pentru a le avea la indemana proaspete. Totusi, aceste plante pot fi folosite si sub forma uscata (frunzele si partea aeriana), congelate sau conservate (in solutie de sare sau de otet), iar acest lucru e util mai ales iarna.

Dietele bunicii. Ridichile, aliat in cura de slabire si detoxifiere

Email Imprimare

Iminenta sosirii primaverii va face sa va intrebati cum puteti profita mai bine de trufandalele noului anotimp pentru a va detoxifia organismul si a-l revigora. Iar daca vreunul dintre aceste ingrediente mult asteptate va poate ajuta si in cura de slabire, cu atat mai bine!
Ridichile, bogate in potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitaminele B si C, ar trebui asezate pe acest podium al prietenilor sanatatii, la sfarsit de iarna si in prag de primavara. Adaugandu-le in salata, veti beneficia de aportul lor de vitamine. Va vor ajuta sa va curatati de toxine, sa va imunizati si... sa slabiti, daca asta va doriti. O cura de suc de ridichi si de morcovi, in fiecare primavara, cate zece zile pe luna, va lumineaza tenul, va usureaza metabolismul si va reda optimismul.

Kiwi, fructul minune

Email Imprimare

In ultimii ani, tot mai multi oameni au inteles ca fructele fac parte din alimentatia sanatoasa. Daca respectam regula nici o zi fara fructe de sezon, ne asiguram o parte din fibrele, vitaminele si nutrientii de care avem nevoie.
Kiwi este un fruct minune al sezonului rece, care ne aduce o sumedenie de beneficii. Este un fruct cu un continut mare de antioxidanti si vitamina C. Kiwi ne protejeaza de gripa si regleaza tranzitul intestinal, ajuta la sanatatea inimii si a sistemului respirator si are importante beneficii asupra somnului.

Painea noastra

Email Imprimare

Painea a fost privita intotdeauna de catre romani ca un dar spiritual. In fiecare zi, crestinii se roaga pentru "painea noastra cea de toate zilele".  Graul, faina, aluatul sunt incarcate de simboluri. Painea nu se arunca, cere respect si smerenie.
Multe mituri despre paine aparute in ultima perioada au fost analizate de catre specialisti. Se spune ca painea ingrasa, depinde cat consumam si cu ce o mancam. O alimentatie echilibrata inseamna un consum in cantitati mici, la fiecare masa.

Dietele bunicii. Aflati cum puteti slabi cu miere si scortisoara

Email Imprimare

Credeati ca numai pentru femeile de astazi mentinerea greutatii ideale poate reprezenta o problema? Ca numai voi va chinuiti sa tineti diete si sa va pastrati in forma? Ei bine, si pe vremea bunicii ori a strabunicii multe femei cautau sa mai reduca din kilogramele in plus, urmand fel de fel de diete... toate cat se poate de naturale. Fara pilule si prafuri!
Va prezentam azi una dintre... dietele bunicii.

Pomelo, un superfruct

Email Imprimare

Gustos si sanatos, pomelo este cel mai mare fruct dintre citrice. Pomelo seamana foarte mult cu grapefruit-ul, numai ca este mai dulce. Pomelo contine o bogatie de vitamine si minerale. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Vitamina C, aflata intr-o cantitate mare, ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar si are un puternic efect antioxidant, participand la distrugerea radicalilor liberi. De asemenea, pomelo contine si vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

Rodia, un superaliment

Email Imprimare

Pana nu demult, nu am consumat rodii. Dar odata ce le-am dat de gust, nu le mai pot scoate din meniu. Un gust dulce-acrisor, pe care merita sa-l experimentati! Atentie la desfacutul bobitelor! Pot pata! Nu desfaceti rodii imbracati cu haine pe care le adorati! Va pot indica doua moduri prin care sa desfaceti rodia. Puteti sa o despicati in doua si apoi, daca bateti cu o lingura fructul, bobitele vor curge intr-un bol. Sau, incercati sa desfaceti rodia in apa. Calitatile rodiilor sunt mult prea numeroase pentru a va deranja desfacutul lor. In rodie sunt multi antioxidanti, mai multi decat in vinul rosu sau in ceaiul verde. Rodia mentine tensiunea arteriala in limite normale, protejeaza impotriva cancerului sau bolilor de inima.

Stafidele, izvor de energie

Email Imprimare

Stafidele se afla in topul gustarilor sanatoase – aceasta este rezultatul unui studiu intreprins de cercetatorii americani. Stafidele scad riscul de boli cardiace si sunt bogate in potasiu, regland presiunea arteriala. Contin o cantitate mare de fibre, care ofera rapid si pentru mai multa vreme senzatia de satietate. Fibrele din stafide au rolul de a absorbi apa din organism si din acest motiv se pot folosi cu succes in cazul constipatiilor. In plus, reprezinta o excelenta sursa de antioxidanti ce interactioneaza cu absorbtia colesterolului.

Fructele de padure, un manunchi de beneficii

Email Imprimare

Fructele de padure sunt cu adevarat delicioase! Ele sunt consumate, in general, ca ingrediente in prajituri si inghetate, sub forma de sucuri sau de gemuri. Nu foarte multa lume obisnuieste sa le consume in stare cruda. De ce ? Pentru ca nu intotdeauna le gasim proaspete; in plus, sunt destul de scumpe. Beneficiile fructelor de padure asupra organismului sunt insa de-a dreptul uimitoare, iar recomandarea este sa le consumam intr-o cantitate cat mai mare si intr-o forma cat mai naturala. Ele reprezinta o adevarata mana cereasca pentru industria alimentara, farmaceutica si cosmetica si nu sunt folosite de ieri, de azi, ci inca de acum 4.500 de ani. Asirienii si babilonienii notau pe tablite de lut inscriptii despre principalele fructe de padure si plante medicinale. Marele Herodot, considerat parintele medicinei, a studiat mult importanta fructelor de padure in tratarea anumitor afectiuni.

Totul numai lapte si miere…

Email Imprimare

In Vechiul Testament, atunci cand il scoate din sclavie, din Egipt, Dumnezeu promite poporului evreu ca ii va da o tara in care curge lapte si miere, taramul fagaduintei. Laptele si mierea sunt mentionate de nu mai putin de douazeci de ori in Scripturi, fiind simboluri ale bunastarii, bogatiei, ale unei vieti indestulate.

Prunele, izvor de sanatate

Email Imprimare

Pot spune ca a venit toamna, deoarece prunele coapte, zemoase impanzesc tarabele de la piata. De cum le vezi, le mirosi aroma si ti se face pofta. In stare proaspata, gatite sub diverse forme: tarte, gem, magiun, galuste cu prune, totdeauna raman deliciul unui desert ori mic dejun reusit. Ceea ce nu stim este faptul ca sunt bogate in vitamina C, vitaminele A, B2, fibre si potasiu de care organismul nostru are mereu nevoie. Alunga oboseala ori senzatia de stres, dar sunt si un aliat de nadejde al majoritatii functiilor intestinale.

Despre paine si vin

Email Imprimare

Viata e din ce in ce mai trepidanta, timpul zboara parca mereu mai repede si avem mereu mai putin timp pentru noi, tot mai putin timp personal. Dinamismul lumii de astazi ne instraineaza de noi insine si de natura, ne impinge spre stres si spre a face totul in fuga, in graba, pe modelul "fast". Mancam pe fuga, fara ragazul de a ne mai preocupa de savoarea si calitatea alimentelor si, in final, fara a mai fi atenti la sanatate. Totusi, nimic nu e mai important decat sanatatea, pe care de multe ori ajungem sa o pretuim abia atunci cand e prea tarziu, abia atunci cand suntem la un pas de a o pierde. Iar cele mai multe afectiuni incep tocmai cu starea de stres si cu proastele obisnuinte alimentare.

Calitatile banalelor corcoduse

Email Imprimare

Omniprezente, atat in mediul rural, cat si pe marginea drumului, la orase, corcodusele nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Corcodusul este unul dintre primii pomi care infloresc primavara. Cand sunt coapte, fructele au culoarea galbena, roz, portocalie, rosie sau violet-brun. O multitudine de calitati ar trebui sa ne faca sa le alocam atentia cuvenita si sa nu lipseasca din dieta noastra de vara. Corcodusele contin multa apa si foarte putine calorii, de aceea sunt recomandate in curele de slabire, mai ales sub forma de suc proaspat. Corcodusele sunt bogate in vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, substante minerale (potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor) si o mare cantitate de acid citric.

Capsuna, fructul in forma de inima

Email Imprimare

Capsunile sunt unele dintre cele mai populare, racoritoare si sanatoase fructe ale sezonului cald. Sunt delicioase, fiind dulci, cu o usoara nota de acrisor, si se numara printre primele 10 fructe si legume din punctul de vedere al continutului in antioxidanti. Capsunile salbatice erau cunoscute deja de vechii greci si romani, iar astazi exista peste 600 de soiuri de capsuni de cultura, fapt care arata cererea mare de pe piata.

Nutribon, Help Net si BCR, parteneriat pentru sanatate

Email Imprimare

Nutribon, dulcele sanatos si natural, in parteneriat cu farmaciile Help Net si BCR, lanseaza o campanie prin care sprijina stilul de viata sanatos, punand preventia pe primul loc. Pana pe 30 august 2014, clientii care efectueaza tranzactii in valoare de cel putin 30 de lei cu orice card BCR in farmaciile Help Net selectionate primesc pe loc un baton Nutribon.
Bunatatile pe care le gasim in natura reprezinta cel mai adesea o sursa importanta de sanatate, frecvent neglijata. Consumul zilnic in cantitati adecvate de fructe si legume poate reprezenta un beneficiu de necontestat in prevenirea sau ameliorarea simptomelor unor afectiuni cronice. Este dovedit stiintific ca nefericirea si stresul afecteaza sistemul imunitar. Totodata, ceea ce mancam ne influenteaza starea de bine. Batoanele Nutribon au in compozitie un cocktail antioxidant si hranitor de fructe si seminte, necesare pentru mentinerea unei bune dispozitii, protejand astfel sanatatea.

Din fascinantul Orient, vinetele

Email Imprimare

Vanata este o leguma de care merita sa ne bucuram din plin. Sarace in calorii, dar bogate in vitamine si antioxidanti, vinetele sunt delicioase si excelente pentru sanatatea noastra. In primul rand, ne pot ajuta sa slabim, 100 de grame avand doar in jur de 30 de kilocalorii. In plus, ele reprezinta o excelenta sursa de fibre, vitamine (C, B1, B3 si B6), potasiu, cupru, magneziu, mangan, fier, zinc si fosfor. Recomandate in cazul diabetului de tip 2, ele protejeaza in acelasi timp membranele celulare, combat insomniile si reprezinta o puternica actiune antioxidanta. In acelasi timp, contribuie la reducerea nivelului de colesterol in sange, la relaxarea peretilor vaselor de sange si imbunatatirea fluxului sanguin. Insa, din cauza continutului de oxalati, persoanele cu probleme renale ar trebui sa evite consumul in exces.

Beneficiile consumului de mazare

Email Imprimare

Sa nu ratati niciodata ocazia de a consuma o portie delicioasa de mazare. Consumul de mazare aduce beneficii extraordinare pentru sanatatea noastra. Bogata in vitamine si minerale, mazarea contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare. De asemenea, mazarea scade riscul de osteoporoza, intareste si mentine sanatatea oaselor. Consumata frecvent, mazarea contribuie la sanatatea ochilor si la imbunatatirea vederii. Sursa excelenta de fibre, consumul de mazare previne constipatia, imbunatateste digestia si procesul de eliminare al toxinelor din organism si regleaza nivelul glicemiei.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.