Vineri, 23 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa

Alimentatie sanatoasa

Dieta pe baza de iaurt

Email Imprimare

Suntem, multi dintre noi, in cautarea unor diete sanatoase, care sa ne ajute sa slabim - nu neaparat repede, dar constant si fara efectul yo-yo. Cu siguranta, intre aceste diete sanatoase, cea cu iaurt este usor de agreat de aproape toate persoanele cu surplus de greutate care isi doresc sa mai elimine din kilograme. Dieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consuma cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile.

Dieta pe baza de orez pentru reducerea caloriilor

Email Imprimare

Daca doriti sa pierdeti in greutate intr-un timp foarte scurt, fara sa va infometati, dieta cu orez este solutia. In plus in afara faptului ca este hranitoare, veti ajunge la greutatea dorita in doar 7 zile. Dieta de o saptamana va ajuta sa pierdeti in greutate prin reducerea caloriilor. Orezul este un ingredient nutritiv care poate fi preparat in multe feluri, ceea ce va face dieta sa nu devina monotona.

Sfaturi pentru o cura de slabire eficienta

Email Imprimare

In curand incepe sezonul estival si, cu siguranta, ai vrea sa arati bine pe plaja! Dar o nemultumire te macina. Oare ai ales bine, intre atatea diete sanatoase? Poate ai tinut de mai multe ori o cura de slabire, dar fara nici un efect spectaculos. Slabitul prin diete drastice si de scurta durata produce un dezechilibru major al metabolismului, care de cele mai multe ori este foarte periculos. Incearca o slabire sanatoasa, tinand cont de cateva trucuri.

Beneficiile ascunse in culorile fructelor si legumelor

Email Imprimare

Natura are puterea de a ne calauzi gusturile catre ceea ce este benefic si sanatos. Important este ca noi sa intelegem si sa constientizam faptul ca legumele si fructele, cu atat mai mult cele colorate in nuante puternice, contin substante care au numeroase beneficii pentru organism. Fitochimicalele care se regasesc in legumele si fructele viu colorate, impreuna cu vitaminele si fibrele pe care acestea le contin, actioneaza ca antioxidanti puternici, care stimuleaza sistemul imunitar.

Legume care ne hidrateaza mai mult decat apa

Email Imprimare

Hidratarea este foarte importanta, mai ales in timpul verii, atunci cand, din cauza transpiratiei abundente, organismul are nevoie de mai multe lichide. Putini oameni stiu ca anumite alimente ajuta la mentinerea echilibrului apei in corp si asigura buna functionare a organismului. Fiecare celula din organism este compusa din apa si toti oamenii au nevoie de apa pentru executarea corespunzatoare a functiilor celulare.

Inovatie in bucatarie cu tehnologia ActiFry de la Tefal

Email Imprimare

Tefal schimba modul de preparare a alimentelor cu gama de aparate electrocasnice cu tehnologie inovatoare ActiFry, prin care oricine se poate bucura de un stil de viata sanatos, cu retete variate si gustoase, gatite cu o cantitate redusa de grasimi. Specialistii Tefal au colaborat cu cercetatori de la universitati franceze renumite, precum si cu maestri bucatari si au creat un aparat pentru gatit cu ajutorul caruia alimentele devin crocante la suprafata si moi la interior, folosind mai putin de 3% grasime.

Totul despre dieta Paleo

Email Imprimare

Dieta Paleo este una dintre dietele sanatoase, reprezentata prin efortul de a manca ca pe vremuri, dupa deviza daca omul peşterii nu putea manca ceva, nici noi nu putem. Rezultatele acestui efort se vor vedea, fara indoiala… Persoanele care au urmat aceasta dieta sustin ca au reusit sa slabeasca in 6 luni chiar si 30 de kilograme, fara sa se infometeze si fara sa isi dea metabolismul peste cap. Acest regim se bazeaza pe doua componente majore: alimente de origine animala si plante naturale, produsele alimentare moderne, precum painea, cartofii, pastele si orezul, mezelurile, lactatele si dulciurile, fiind total excluse.

Totul despre dieta cu morcovi

Email Imprimare

Esti in cautarea unei diete sanatoase? Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de kilograme! Dieta cu morcovi! Regina intre toate dietele sanatoase. Afla de ce! Morcovul este leguma cu cel mai mare continut de betacaroten, dupa piper, motiv pentru care este des folosit in curele de detoxifiere, dar si in diete, avand ca rezultat reducerea apetitului si inducerea senzatiei de satietate. Mai mult decat atat, consumul de morcov are actiune benefica asupra pielii, vederii si metabolismului, precum si in prevenirea bolilor cardiovasculare, cataractei, cancerului si aterosclerozei. Are un continut scazut de carbohidrati si o varietate de substante nutritive: vitamina A, D, E, K, PP, acid ascorbic, steroli si lecitina, care previn formarea radicalilor liberi in organism.

Beneficiile uleiului de dovleac presat la rece Cardinal

Email Imprimare

Interesul pentru un stil de viata sanatos si armonios a crescut in mod semnificativ in ultima perioada. Aflam mereu de oameni care se imbolnavesc din cauza alimentatiei deficitare, dezordonate sau din cauza consumarii unor alimente nesanatoase. In ceea ce priveste alimentele de zi cu zi, pe care le utilizam in bucatarie, este vorba mai ales de alimentele procesate, rafinate, care sunt mai ieftine, mai aspectuoase, insa pe termen lung ne pot crea probleme de sanatate. Exista o mare diferenta, de pilda, intre uleiurile rafinate si uleiurile presate la rece. Acestea din urma nu sunt procesate termic sau chimic, astfel ca ele nu pierd aproape deloc din proprietatile semintelor din care sunt obtinute. Iar semintele, se stie, sunt surse foarte bogate de vitamine, minerale, acizi grasi polinesaturati si alti nutrienti importanti pentru organismul nostru. Practic, uleiurile presate la rece sunt alimente naturale, vii, hranitoare si deosebit de sanatoase. Nu doar ca ne mentin sanatatea, ci in anumite cazuri ne si ajuta la atenuarea anumitor afectiuni.
Uleiul de dovleac obtinut din seminte crude presate la rece are un loc cu totul aparte printre uleiurile naturale. Chiar daca dovleacul provine din America, fiind adus la noi dupa descoperirea Lumii Noi, uleiul de dovleac a fost foarte popular in Europa timp de secole. Si nu e de mirare, caci este un ulei unic, cu calitati nutritionale si medicinale cu adevarat exceptionale. Oamenii il apreciaza in primul rand pentru gustul sau specific si pentru aroma sa deosebita. Insa beneficiile sale pentru organismul nostru sunt, desigur, la fel de importante. Acestea se datoreaza mai ales echilibrului unic dintre acizii grasi esentiali Omega 3 si Omega 6.

Supa lui Hipocrate, supa detoxifianta

Email Imprimare

Inca din vremea lui Hipocrate, considerat parintele medicinei, au existat incercari de a transforma elementele naturale cu care mama natura ne-a inzestrat in veritabile tratamente naturale, menite sa ne protejeze si sa ne trateze de multe boli. Acest preparat, denumit supa lui Hipocrate, dupa numele celui ce a preparat-o pentru prima oara, are puterea de a ajuta organismul in multe afectiuni, precum tuberculoza, diabet, artrita, alergii, ulcer, boli de inima, de rinichi si chiar scleroza multipla sau cancer. Principala proprietate a supei este aceea de a detoxifia organismul si de a echilibra cantitatea de potasiu si sodiu din corp, aceste elemente fiind primordiale in procesul de vindecare al pacientilor.

Cea mai sanatoasa supa - supa de usturoi

Email Imprimare

Efectele antibacteriene si antivirale incredibile ale usturoiului sunt recunoscute de mii de ani, fiind inclus in dieta de catre arabi, evrei, greci, asirieni, romani si mai ales egipteni, inca din Antichitate. Cunoscut drept condimentul favorit al lui Pitagora, usturoiul face parte din 22 de remedii de baza folosite de egipteni pentru tratarea celor mai cunoscute boli. Acest condiment cu gust intepator are puterea de a vindeca si de a proteja organismul de microbi, fiind de 100 de ori mai puternic decat antibioticele conventionale. De asemenea, consolideaza imunitatea, tinand la distanta bolile specifice sezonului rece si restabileste echilibrul florei intestinale.

10 alimente care sustin si intretin sistemul osos

Email Imprimare

Sistemul osos (scheletul) este alcatuit din 206 oase, conectate intre ele prin articulatii. Rolul acestuia este de a sustine greutatea corpului, de a permite mobilitatea acestuia si de a proteja organele interne. Daca pilonul de sustinere, reprezentat de sistemul osos, este solid, atunci intreg organismul va fi fortificat. Intarirea oaselor se poate realiza apeland la diete sanatoase, care sa contina alimente ce sustin sistemul osos, consumul acestora fiind necesar inca din copilarie. Unul dintre cele mai importante roluri ale sistemului osos este cel de pastrare a echilibrului acido-bazic. Cand pH-ul sangelui este prea acid, osul elibereaza elemente alcaline (saruri alcaline) pentru a neutraliza acizii. Asta duce la pierderi de masa osoasa (si calciu), concomitent cu eliberarea rapida a toxinelor si metalelor grele stocate in tesutul osos. De aceea, pentru pastrarea densitatii oaselor si pentru intarirea lor, o alimentatie alcalinizanta este de maxima importanta.

Pomelo, un cocktail de sanatate

Email Imprimare

Pomelo, fructul exotic cu o dulceata aparte si gust racoritor, este bogat in vitamine si minerale, substante active si detoxifiante, care reduc stresul oxidativ si refac depozitele energetice ale organismului. In cultura chineza, acest fruct este considerat regele citricelor, acest lucru datorandu-se nu numai dimensiunilor sale ce rivalizeaza cu cele ale unui pepene galben, ci si multiplelor sale proprietati miraculoase pentru organism, datorate in special continutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu, care il fac atat de pretios pentru sanatate. Un sfert din acest fruct urias este suficient pentru a-ti oferi 130% din doza zilnica de vitamina C recomandata. In plus, contine calciu, fier, magneziu, potasiu, litiu, proteine, vitamina P, B3, B5, D, E, biotina, acid folic, provitamina A, antioxidanti, fibre si substante active.

Poti gati sanatos cu un buget... nu foarte generos!

Email Imprimare

Pentru a obtine o mancare gustoasa, satioasa si in acelasi timp sanatoasa nu ai nevoie neaparat de un buget mare sau de ingrediente exotice si pretentioase. Daca stii cum sa le prepari, alimentele cele mai comune, de baza, printre care varza, cartofii sau fasolea, iti pot aduce, si ele, bunastarea culinara.
Pentru inspiratie, ne putem uita putin si in trecut, la ceea ce mancau stramosii nostri. Dacii apreciau mult produsele vegetale, mazarea, bobul, lintea, ceapa si prazul, morcovii, ridichile, pastarnacul, ciupercile, precum si seva de mesteacan. Mierea si merele erau la loc de cinste. De asemenea, consumau multa branza, lactate fermentate si un fel de mamaliga facuta din faina de mei si de orz. La fel, faceau un terci din grau sau din ovaz cu lapte. Dacii isi asezonau mancarurile cu ingrediente precum sarea, otetul fermentat din vin, seminte de mac sau unele fructe. Se pare ca ei au inventat mujdeiul – in orice caz, usturoiul era un condiment extrem de apreciat si foarte utilizat. Dacii mancau mult peste, carne de vanat, pe care o afumau, fructe (salbatice si cultivate) si bauturi obtinute din fermentarea acestora.

7 alimente care au grija de ochii tai

Email Imprimare

Problemele de vedere ne afecteaza pe toti, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca acestea au fost mostenite genetic, fie ca au fost dobandite din cauza expunerii excesive la calculator sau televizor, fiecare dintre noi cauta o modalitate de a le preveni sau de a reduce riscul de complicatii. Pe langa un control periodic la medicul oftalmolog, recomandarea medicilor este sa adoptati diete sanatoase, bazate pe consumul de alimente care sa sustina o vedere buna. Vederea este influentata de unele vitamine care au un rol determinant in mentinerea sanatatii oculare. De aceea, specialistii recomanda ca din dieta pentru o vedere mai buna sa nu lipseasca alimente bogate in acizi grasi Omega 3, zinc, vitamina C, D si E. Astfel de vitamine, minerale si acizi grasi pot proteja impotriva unor probleme care apar in timp, precum cataracta sau degenerarea maculara (care afecteaza vederea centrala).

Falsificarea mierii

Email Imprimare

Mierea de albine este un produs alimentar complex care poate fi destul de usor falsificat prin o multime de procedee si tehnici clasice sau moderne. Cum sa ne asiguram ca mierea este naturala? Mierea este unul dintre cel mai frecvent falsificate produse alimentare. In general, falsificarea mierii se realizeaza prin hranirea cu zahar a albinelor, insa poate fi supusa si la alte tipuri de falsificari, mult mai nocive. Astfel, pentru marirea consistentei se foloseste amidon sau diversi hidrocoloizi, pentru corectarea gustului si aromei sunt utilizati diversi indulcitori sintetici (zaharina, ciclamati, aspartam) sau aromatizanti naturali sau sintetici.

Despre beneficiile ananasului

Email Imprimare

Ananasul este numele comun al plantei tropicale, dar si al fructului. Ca si bananele sau portocalele, ananasul se cultiva numai in zonele calde. Acesta provine din Brazilia si Paraguay, unde se gaseste si astazi in tufisuri salbatice. Fructul de ananas detine o multitudine de calitati nutritive. Contine numeroase vitamine (A, B, C, D si E), acid citric, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier, zaharoza, glucoza, celuloza si o enzima foarte importanta, bromelina. Ananasul fluidizeaza sangele si este benefic pentru cei care au hipertensiune. Este un diuretic foarte bun, recomandat in boli ale rinichilor. Ananasul contine cantitati importante de fibre care, pe langa efectul benefic exercitat asupra functiilor intestinale, face sa creasca senzatia de satietate.

Rosia – vedeta bucatariilor din intreaga lume

Email Imprimare

Exista peste 10.000 de tipuri de rosii in intreaga lume, iar daca cei mai multi dintre noi o clasifica drept leguma, ei bine, in realitate, ea este fruct. Astfel, daca din punct de vedere botanic rosia este fruct, in 1893, in S.U.A., Curtea Suprema a decis ca aceasta se poate numi si leguma, datorita destinatiei sale in bucatarie, in compozitia diverselor preparate culinare.
Istorie si legende. Originara – se pare – din Peru, rosia nu a fost primita cu bratele deschise in Europa, intrucat aristocratii din Anglia, care se delectasera cu minunatul gust al rosiilor, cadeau morti, rand pe rand. Nu e de mirare ca s-au creat zeci de legende despre rosie, unele dintre acestea atribuindu-i calitati malefice. Exista credinta ca sub aspectul frumos al acestui fruct se ascunde de fapt o putere malefica care nu face decat sa ademeneasca pentru a ucide. In realitate, nu rosiile erau cele care ucideau, ci vasele din care acestea erau servite.

Supa de varza te ajuta sa slabesti rapid

Email Imprimare

Datorita excelentelor sale proprietati, care ajuta la combaterea radicalilor liberi si la detoxifierea organismului, acest regim poate fi incadrat in categoria dietelor sanatoase. Totusi, din cauza faptului ca vorbim despre una dintre cele mai drastice diete, nutritionistii avertizeaza ca aceasta dieta sa nu fie tinuta mai mult de o saptamana, deoarece pot sa apara tot felul de carente nutritionale. Dieta se bazeaza pe o supa de varza, ce arde grasimile si contine un numar foarte redus de calorii. Cu cat cantitatea de supa mancata este mai mare, cu atat se ard mai multe calorii. Atentie insa, exista riscul malnutritiei, deoarece acest regim de slabire este hipocaloric.

Telina, inamicul stresului

Email Imprimare

Pretuita de greci inca din Antichitate, telina are virtuti vindecatoare exceptionale, prin bogatia sa de vitamine, enzime, hormoni vegetali si substante aromatice complexe, usor asimilabile, care exercita efecte echilibrante asupra organismului uman, detoxifiante, reglatoare hormonal si de reintinerire generala. Atat frunzele, cat si radacinile prezinta o multitudine de proprietati terapeutice care amelioreaza si trateaza dereglarile aparatului digestiv (gastrite, stomahice, laxative, antimalarice, vermifuge, drenarea ficatului, intarirea stomacului), iar semintele au virtuti carminative si tonic-aperitive, cu implicatii in balonari si aerofagie. Telina contine vitamina A, B, C, K, PP, dar si minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu. In scop terapeutic, se folosesc radacinile tuberizate, frunzele si semintele cunoscutei legume.

Dieta cu vinete te ajuta sa slabesti 5 kilograme intr-o luna

Email Imprimare

Aceasta dieta nu este una foarte stricta, singura regula majora fiind aceea de a consuma cat mai multe din aceste legume. Vinetele sunt recomandate in aproape toate dietele, deoarece au un continut bogat in apa (93%), sunt o buna sursa de fibre, potasiu, magneziu, dar si vitamina A si C. Datorita acestor minerale si vitamine pe care le contin, vinetele au grija de sanatatea inimii, a sistemului osos, dar iti intaresc si sistemul imunitar. Consumand regulat aceste legume, poti uita de insomnie, nervi sau stres si iti poti detoxifia corpul. In plus, cu ajutorul lor poti slabi pana la 5 kilograme pe luna, deoarece ele calmeaza setea si foamea si dau rapid senzatia de satietate. Vinetele pot fi consumate fie sub forma de salata, insa fara pic de maioneza adaugata, fie la gratar, combinate cu alte legume precum ardeiul, rosiile sau usturoiul, fie la cuptor, umplute cu diverse legume.

8 beneficii surprinzatoare ale scortisoarei

Email Imprimare

Acest condiment cu aroma fina si patrunzatoare, care ne incanta simturile si care dau aroma prajiturilor, provine din ramuri de copac salbatic, originare din Caraibe, America de Sud si Asia de Sud-Est. Cand ii simtim mireasma, gandul ne duce la sarbatori petrecute cu cei dragi, prajituri si ceai fierbinte. Scortisoara, caci despre ea este vorba, are o multitudine de utilizari si beneficii, atat in bucatarie, cat si in medicina traditionala, avand un rol important in mentinerea sanatatii noastre. Este unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti, reusind sa ne mentina tineretea si sa combata stresul.

Dieta cu ciuperci. Cum sa slabesti natural si sanatos

Email Imprimare

Cu gust savuros si inconfundabil, contin toate vitaminele si mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o buna functionare. Sunt bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D si zinc. Principalul avantaj al ciupercilor este numarul foarte mic de calorii, precum si faptul ca pot inlocui carnea cu succes. Continutul ridicat de proteine transforma ciupercile intr-un bun substitut al carnii, ceea ce inseamna ca, daca alegi sa inlocuiesti carnea cu ciupercile, vei reusi sa reduci numarul zilnic al caloriilor cu pana la 400. In plus, acestea dau senzatia de satietate pentru mai mult timp.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.