Duminica, 25 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa

Alimentatie sanatoasa

Kaki, fructul zeilor

Email Imprimare

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic si delicios, mai putin cunoscut la noi, insa din ce in ce mai prezent in supermarketuri. Copacii in care cresc poarta numele Diospyros, care vine din greaca antica, semnificand fructul divin sau hrana lui Zeus. Cele doua specii de persimona comestibila provin fie din Asia, fie din America de Nord. Fructele din Asia de la Diospyros kaki sunt originare din Japonia si China. Au marimea unei piersici medii, o culoare care variaza de la galben la portocaliu inchis, coaja tare si lucioasa si o pulpa dulce, putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem.

8 motive ca sa mananci goji, fructul-minune din Tibet care prelungeste viata

Email Imprimare

Originare din China, fructele de goji sunt fructe de padure rosii, uscate, folosite de mult timp in medicina traditionala chineza pentru prevenirea si tratarea multor afectiuni. Goji sunt bogate in antioxidanti, in special in carotenoide, cum ar fi betacaroten si zeaxantina. Aceasta din urma are rolul de a proteja retina ochiului prin absorbtia de lumina albastra. Aportul crescut de alimente care contin zeaxantina poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenta musculara, principala cauza a diminuarii vederii si a orbirii.

Varza murata, leacul din butoi

Email Imprimare

Varza ascunde printre frunzele sale adevarate minuni pentru sanatate si are intrebuintari pentru o gama larga de afectiuni. Pentru a ne bucura de gustul si proprietatile ei pe tot parcursul anului, o conservam si o transformam in varza murata. Nelipsita de la mesele noastre, varza murata este un remediu excelent impotriva constipatiei, mesele cu mancaruri grele necesitand prezenta acesteia. Zeama de varza murata este un adevarat elixir pentru sanatate. Varza murata contine mai multa vitamina C decat varza in stare cruda, ajutand la intarirea sistemului imunitar.

13 alimente supersanatoase pentru creier

Email Imprimare

Stiai ca exista alimente care ne pot influenta in mod pozitiv performantele intelectuale, gandirea si capacitatea de concentrare? O lista continand 13 produse (si grupe de produse) care au efect pozitiv asupra creierului a fost intocmita de catre OMS. Toate aceste alimente ne sunt recomandate pentru intarirea memoriei, deoarece contin substante minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor si complexul vitaminelor B si se recomanda consumarea, zilnic, a cel putin 3-4 dintre acestea.

10 obiceiuri sanatoase care te ajuta sa slabesti

Email Imprimare

In fiecare zi, apar noi si noi retete miraculoase de slabire rapida, pilule minune care promit nu doar topirea kilogramelor intr-un timp record, ci si un plus de sanatate. In realitate, curele de slabire drastice si pilulele minune s-au dovedit a fi nocive, si asta nu o spun doar studiile de specialitate, ci si numarul mare de persoane care ajung la spital dupa ce urmeaza o astfel de cura sau un astfel de tratament. Poate ca inainte de a ne gandi ca vrem sa slabim rapid, ar trebui sa luam in calcul riscurile. Iata 10 obiceiuri care ne ajuta sa slabim sanatos:
1. Mananca incet! Inca de mici suntem sfatuiti sa mancam incet. Obiceiul de a mesteca incet, de a savura gustul mancarii este unul cu efecte benefice si asupra metabolismului. In medicina chineza se spune ca nu ar trebui sa mancam atunci cand suntem tristi, furiosi sau obositi. Cand esti la masa, e bine sa lasi cheful de discutii si sa-ti acorzi timp pentru a savura delicioasele alimente.

Ardei colorati, dulci si iuti, deliciosi si sanatosi

Email Imprimare

Capsicum annuum L. pe numele sau stiintific, ardeiul este originar din America de Sud, dintr-un soi de acum 7.000 de ani, iar apoi a fost adus si in Europa, de catre exploratorii spanioli si portughezi. Este una din cele mai vechi plante cu virtuti de medicament, dar si un aliment foarte popular.
Ardeiul se cultiva astazi pe o suprafata de 1,2 milioane hectare de teren. Nu este o planta cu pretentii speciale la lumina, caldura, apa si hrana. Solul in care se cultiva ardeiul trebuie sa fie afanat, bogat in substante nutritive, poate fi imbunatatit cu ingrasamant natural, iar respectand toate conditiile acestea, recolta poate fi una foarte bogata. Dupa ce intreaga lume a facut cunostinta cu gustul sau special, ardeiul a inceput sa fie cultivat pe suprafete extinse.

Detoxifiere cu fructe, legume si produse apicole de calitate

Email Imprimare

O cura de detoxifiere e binevenita oricand. E bine sa stim ca, inainte de a incepe o cura de detoxifiere, trebuie sa ne imbunatatim flora intestinala. Cum facem asta? Timp de doua saptamani inainte de cura, ar fi bine sa urmam o anumita dieta. Ar trebui excluse toate dulciurile, mai ales prajiturile, patiseria si cofetaria, frisca si inghetata (zaharul poate fi consumat in bauturi) si ar trebui eliminate mancarurile grase. Dimineata, ar trebui sa mancam iaurt cu cereale integrale. O cafea pe zi, de preferinta dimineata, este foarte indicata.
Dupa acest preambul... alimentar, putem incepe cu adevarat cura de detoxifiere, cele mai indicate fiind, desigur, alimentele naturale: fructe, legume si produse ale stupului. Exista si un mic secret al acestor cure: nu e bine sa amestecati prea mult fructele cu legumele.

Din deliciile lumii: castravetele

Email Imprimare

Vechi de peste 10.000 de ani, castravetele s-a nascut pe meleagurile asiatice, insa a cucerit rapid si regiunile egiptene, grecesti si indiene, devenind foarte indragit, mai ales in Egipt, unde preferinta pentru aceasta planta a dainuit pana astazi.
Istoria castravetelui. Despre castravete avem referinte chiar si in Vechiul Testament, de unde aflam ca este o planta nu doar foarte raspandita, ci si foarte apreciata. Se spune despre castravete ca ar fi fost una din legumele preferate in Tracia, unde era cultivata pe suprafete destul de mari. Era una din legumele preferate de imparatul Tiberiu. Se pare ca acesta obisnuia sa consume zilnic castraveti, chiar si pe timp de iarna.

Din deliciile lumii: prunele

Email Imprimare

Unul dintre cei mai iubiti pomi, atat pentru frumusetea lor, cat si pentru roadele bogate si delicioase, este prunul. Numele sau provine din limba latina, prunus, si este un pom fructifer cultivat pe suprafete destul de mari in tara noastra. Daca in anul 1905 ponderea ocupata in cadrul ansamblului de livezi era de 88%, in 1960 a scazut la 66%, si la 48% in 2010. Se spune despre prun ca ar fi luat nastere acum 2.500 de ani, in Caucaz, din incrucisarea porumbarului cu corcodusul, apoi a fost raspandit in Europa si in intreaga lume. De-a lungul timpului, au aparut numeroase soiuri de prun, astfel ca la inceputul acestui secol se inregistrau nu mai putin de 2.000 de soiuri.

Cel mai sanatos dintre fructele toamnei. 9 motive ca sa il incluzi in dieta

Email Imprimare

Toamna se apropie cu pasi repezi si aduce cu sine o oferta foarte bogata de fructe. Din bogatia acestui anotimp, la loc de frunte, alaturi de struguri si mere, se afla prunele. E pacat sa nu profitam de aceste fructe aromate si racoritoare atata vreme cat se gasesc din belsug, nu sunt scumpe, iar beneficiile pentru sanatate sunt imense. Prunele ne aduc o mare concentratie de vitamine si minerale, ajuta la slabit, vindeca unele afectiuni, detoxifica organismul si fac bine la frumusete. In plus, aceste fructe reprezinta o importanta sursa de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu si fibre. Fenolii, alti compusi benefici din prune, protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului uman.

7 condimente "de leac", care nu ar trebui sa iti lipseasca din casa

Email Imprimare

Majoritatea condimentelor au efecte benefice asupra sanatatii noastre, fiind pline de antioxidanti, avand efecte antibacteriene puternice si proprietati anticancerigene, dar cateva merita titlul de cele mai sanatoase condimente, astfel ca trebuie incluse in alimentatia zilnica.

1. Chimionul (chimenul) - poate trata o serie larga de afectiuni, daca este folosit sub forma de ceai. Chimenul amelioreaza starile alergice, gripa si raceala. Contine liminen, un element nutritiv ale carui proprietati anticancer au fost demonstrate.

Samburii amari care iti fac viata dulce si frumoasa

Email Imprimare

Mitul conform caruia acesti samburi de fructe ingrasa a fost de mult desfiintat, avand in vedere ca tot mai multe diete ii plaseaza in centrul atentiei. Studii mai mult sau mai putin recente au demonstrat ca acest fruct oleaginos este unul dintre cele mai satioase, fiind un ajutor de baza in curele de slabire. Pentru ca sunt bogati in proteine, acesti samburi pot reprezenta un aliment important din dieta unui vegetarian: 100 de grame contin 12% din necesarul zilnic de proteine. Dieta de slabit pe care v-o propunem se bazeaza pe consumul zilnic a 34,5 grame de samburi, cantitate considerata de nutritionisti ca fiind suficienta pentru arderea grasimilor si pierderea in greutate. Este usor de urmat, consumandu-se in doua portii egale, la cele doua gustari din timpul zilei.

6 retete pentru un plus de energie pe care le prepari in doar 15 minute

Email Imprimare

Ca oameni ai progresului, simtim lipsa acuta de timp. Stam ore in sir lipiti de scaunul de la birou, cu ochii in ecranul computerului, iar asta nu face decat sa ne altereze starea de sanatate. Specialistii spun ca riscul de diabet de tip 2 creste cu 90% la persoanele care stau pe scaun 8-12 ore pe zi, dar dezvolta si obiceiuri alimentare nesanatoase. E adevarat… cand lucrezi la birou si nu ai prea mult timp liber, e mai convenabil sa comanzi cate ceva de mancare. Apoi seara, cand ajungi acasa, esti prea obosit sa te mai gandesti la mancare sanatoasa. Exista totusi, solutii… si rapide, dar si sanatoase.

12 superalimente care combat anemia

Email Imprimare

Anemia presupune o scadere foarte mare a celulelor rosii din sange, a hemoglobinei – o proteina responsabila pentru transportul moleculelor de oxigen in corp. Cine sufera de anemie poate avea simptome precum: dificultati in respiratie, stari prelungite de oboseala, ameteli, dureri de cap si infectii frecvente. Cea mai frecventa cauza a anemiei este deficienta de fier. Iata ce alimente trebuie sa consumam pentru a evita aceasta problema:
1. Mierea cruda. Inlocuirea zaharului cu mierea cruda (fie ca este folosita pentru indulcirea ceaiului, a cafelei sau consumata ca atare) aduce un aport optim de fier organismului, dar si alte minerale si vitamine.

Alimente care te feresc de viroze si pe timp de vara

Email Imprimare

Credeti ca daca e vara, ati scapat de viroze? Ca numai in celelalte anotimpuri boala asta isi face de cap? Ei bine, va inselati. Vara este la fel de periculoasa, cand vine vorba de afectiuni ale aparatului respirator superior! Aerul conditionat, fereastra deschisa, bauturile reci si inghetata, chiar si statul la plaja in exces, mai ales cand soarele e in crucea cerului, toate sunt elemente favorizante pentru aparitia unor viroze. Romanul zice ca numai oamenii sanatosi racesc vara! Asa o fi, dar sanatos inseamna sa fii... sanatos, nu sa iti tot stergi nasul cu batista.
Ca sa ne ferim de viroze specialistii ne sfatuiesc sa ne spalam cat mai des pe maini cu apa si sapun, sa evitam pe cat posibil locurile aglomerate, sa ne imbracam corespunzator - sa nu ne fie nici prea cald, nici prea frig - si, nu in ultimul rand, sa mancam alimente care ne intaresc sistemul imunitar.
In aceasta perioada, alimentatia zilnica trebuie sa fie foarte bogata in vitamine si minerale, deoarece acestea intaresc sistemul imunitar. Asadar, nu uitati sa consumati cat mai multe legume, fructe, lactate si grasimi vegetale.

10 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa la 40 de ani

Email Imprimare

La baza bolilor de nutritie sta o alimentatie defectuoasa, saraca in nutrienti si bogata in grasimi si alimente procesate. Organismul necesita carbohidrati, grasimi, proteine, vitamine si minerale pentru a mentine sanatoase organele vitale, oasele, muschii si nervii, precum si pentru a produce hormoni si substante chimice care sunt necesare pentru buna functionare a organismului.
Alimentatia pentru o viata sanatoasa ar trebui sa respecte urmatoarele recomandari:

Sanatate cu zmeura

Email Imprimare

Astept de fiecare data mijlocul lunii iunie ca sa culeg din gradina mea zmeura proaspata si aromata. Atat de delicata si cu atat de multe calitati!
Un puternic antioxidant, ce neutralizeaza radicalii liberi, o veritabila sursa de vitamina C, magneziu si cupru! Zmeura este saraca in calorii si bogata in fibre, este foarte satioasa si ajuta la digestie. Este benefica pentru scaderea colesterolului, contra bolilor de inima sau tulburarilor de tranzit intestinal. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism si stimuleaza imunitatea. Nu este de neglijat in afectiunile oculare sau raceli. Zmeura contribuie la mentinerea glicemiei in limite normale. De asemenea, este benefica in lupta cu celulele canceroase. Insa, persoanele care au pietre la rinichi sau la fiere trebuie sa evite zmeura.

Taratele de psyllium: beneficii si proprietati

Email Imprimare

Psyllium este o planta din familia patlaginei cu denumirea stiintifica Plantago Psyllium. Originar din regiunea Pakistanului, psyllium are o lunga traditie in medicina homeopata, fiind utilizat in diverse tratamente in SUA, Europa, India si China. In anii '90 i-au fost recunoscute oficial proprietatile tamaduitoare, astfel incat s-a oficializat utilizarea taratelor de psyllium si in medicina alopata. Astazi, psyllium creste in mod deosebit in nordul Africii si sudul Europei (Franta, Spania).

7 beneficii ale combinatiei de miere cruda si scortisoara

Email Imprimare

Mierea si scortisoara reprezinta una din combinatiile cele mai inspirate pentru tratarea diverselor afectiuni, dar si pentru frumusete. Medicina alternativa foloseste deja, de ani buni, acest amestec drept medicament pentru tratare, dar si pentru preventie.
Iata 7 din numeroasele beneficii pe care acest amestec le are pentru frumusete si sanatate:
1. Reintinereste tenul. Daca sunteti adeptele ingrijirii tenului prin metode naturale, veti apela, cu siguranta, la acest minunat amestec. Combinatia dintre miere cruda si scortisoara diminueaza daunele cauzate de catre trecerea timpului, prin ameliorarea ridurilor. Tesutul isi recapata elasticitatea, iar regenerarea celulara este stimulata. Puteti face masti, din miere si pulbere de scortisoara, dar puteti sa luati dimineata, pe stomacul gol, acest amestec, iar efectele asupra pielii vor fi vizibile in timp.

Beneficii ale dietei cu capsuni

Email Imprimare

In compozitia capsunilor se gaseste o mare cantitate de vitamine, mai ales din grupul B, saruri de potasiu, mangan, magneziu, cupru, substante pectice, quechicina si o multime de principii active noi, descoperite in ultimii cinci ani. Reprezinta un veritabil medicament eficient in profilaxia si terapia tuberculozelor, problemelor renale, asteniei nervoase, aterosclerozei, anemiei, reumatismului, varicelor si afectiunilor hepatice. Dar nu sunt acestea toate afectiunile in care actioneaza!
1. Cura de capsuni imbunatateste respiratia
Datele mai vechi oferite de nutritionisti subliniaza faptul ca un consum regulat de capsuni regleaza problemele respiratorii. Astfel, neurochimistii belgieni au descoperit ca unii produsi de amidon ai unor acizi grasi din capsuna pot actiona asupra semnalelor electrice ale ritmicitatii respiratiei.

O bautura naturala care iti reduce circumferinta taliei

Email Imprimare

Nu doar vara de dorim sa aratam bine, ci intotdeauna… insa kilogramele in plus ne impiedica sa obtinem aspectul frumos si sanatos la care visam. Iata o bautura naturala, racoritoare, numai buna pe canicula, care te ajuta sa scapi de grasimea din jurul taliei in mod sanatos. Pe langa reducerea grasimii, aceasta bautura mai are si alte beneficii, precum: imbunatatirea vederii, a functiilor cerebrale, a memoriei.
Ingrediente: o lingura mare de miere cruda, doua linguri mari de otet de cidru, un pahar de suc de portocale sau de rodie. Sucul de fructe trebuie sa fie natural, proaspat.

Hrisca: beneficii si proprietati

Email Imprimare

La fel ca graul, hrisca este o planta cultivata de mii de ani, boabele sale fiind folosite sub forma de faina. Originara din Asia, hrisca a fost adusa in Europa de catre mongoli si turci, iar astazi este o planta apreciata de milioane de oameni, adepti ai unui regim de viata sanatos. Cel mai mare cultivator si exportator de hrisca este Rusia, deoarece acolo este considerata un aliment de baza, fiind utilizata in diferite forme. Potrivit datelor istorice, hrisca a fost cultivata pentru prima data in China, in jurul anului 6000 i.H., iar in Europa a ajuns abia in jurul anului 2600 i.H. In Romania, hrisca era des utilizata in secolul al XIX-lea, in prezent are mare cautare in Bucovina, unde este un ingredient traditional pentru sarmale.

Dieta in afectiunile reumatismale

Email Imprimare

Nu exista om sa nu aiba o afectiune reumatismala cat de mica. Durerile de spate, de incheieturi, de gat si de cap fac parte din simptomatologia bolilor reumatismale. Ele se acutizeaza atunci cand temperatura scade si cand umezeala se simte in atmosfera. Nu conteaza varsta, daca boala gaseste punctul slab, se strecoara precum apa in crapaturile unei pietre. Durerea este mai intensa in anotimpurile reci si cu precipitatii intense, dar si vara poate sa se faca simtita, mai ales atunci cand se anunta ploi si genuchiul tau devine cel mai sigur meteorolog...

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.