Miere Manuka, fructe si legume, pentru cresterea imunitatii

Imprimare

Indiferent ca esti in birou, in autobuz, in avion sau la plimbare, pe strada sau prin magazine, atunci cand auzi un stranut, ai face mai bine sa te intorci sa o iei la sanatoasa! Daca ai ghinionul sa nu faci asta la timp si sa intri in norul de microbi emanat de stranut, o sa ai parte de o saptamana de cosmar, cu raceala, disconfort, oboseala etc. Doctorii spun ca nu poti face nimic altceva decat sa stai la pat si sa bei multe lichide. Vedetele au gasit, insa, o alta solutie...

Catherine Deneuve, de pilda, are intotdeauna la ea un spray. In avion, ca sa evite microbii celor din jur, da cu spray pe perna de cap, pe manere, pe maini si un pic sub nas. Atunci cand cineva stranuta, da un puf in directia norului de microbi si, in felul acesta, nu ia niciodata raceli sau gripe de la cei din jur. Nu zbor niciodata fara sticla asta. E foarte eficienta! – declara ea. Este vorba de Climarome, o substanta naturala, organica, fara chimicale, creata de un aromaterapist, dr. Valnet, din levantica, pin si menta. Spray-ul se gaseste in farmaciile din Franta, dar poate fi procurat si online.
O alta vedeta, Cate Blanchett, a gasit o alta metoda: mierea Manuka. Cand e racita, mananca linguri intregi din aceasta miere speciala. O ajuta sa scape de raceala mult mai repede. Mierea Manuka se obtine din florile de Manuka, o planta care creste doar in Noua Zeelanda. Acestea contin dihidroxiacetona si metilglyoxal, doua substante care confera mierii proprietati antibiotice cu totul deosebite.
Mierea Manuka este singura din lume acreditata ca miere medicinala. Gradul de eficienta este dat de concentratia in substante antibacteriene, iar aceasta concentratie este cuantificata in doua cotatii: UMF - Unique Manuka Factor si MGO – Metilglyoxal. Pe borcanele cu miere Manuka, UMF e indicat in numere mici: +10, +20, iar MGO in numere mai mari: 100+, 250+, 400+, chiar si 550+. Clasificarea mierii Manuka dupa UMF este o clasificare mai veche. Mai noua si mai sigura este clasificarea dupa MGO, adica dupa concentratia de Metilglyoxal. Cu cat aceasta este mai mare, asadar cu cat numarul pe care il vedeti inscriptionat pe eticheta este mai mare (100+, 250+, 400+ sau 550+), cu atat mierea va fi mai scumpa, dar mai eficenta. Pentru ca factorii activi din mierea Manuka sa nu fie distrusi, este mai bine sa o consumam direct, nu sa o punem in ceai fierbinte.
Anjelica Huston stie ca, atunci cand pierzi electroliti (sodiu, magneziu, calciu, potasiu), esti mult mai predispus la imbolnaviri. Iar cand zbori cu avionul, pierzi electroliti. Pentru a evita acest lucru, atunci cand calatoreste cu avionul, ea bea intotdeauna Emergen-C. Dizolvat in apa de baut, acesta are o multitudine de arome, pentru fiecare. Tot Anjelica Huston a mai descoperit o metoda de a-si creste imunitatea: dimineata, ea prepara cu blenderul un amestec de spanac, varza Kale, pudra de maca, nuci, fructe de padure congelate, nuca de cocos si cilantro (planta ale carei seminte sunt cunoscute sub numele de coriandru).
Shelley Von Strunckel, un astrolog londonez, este de parere ca timusul este cheia sistemului imunitar si ca putem intari activitatea acestei glande cu ajutorul cimbrului. Cel mai simplu e sa-l consumam sub forma de infuzie.
In Romania, mierea Manuka este importata de compania Apiland. Sunt disponibile mai multe tipuri de miere Manuka, cu factori MGO diferiti (100+, 250+, 400+ si 550+), precum si alte produse pe baza de miere Manuka (spray de gat, pasta de dinti, dar si produse cosmetice de ingrijire a tenului). (Foto: Wikipedia, www.apiland.ro)