Sambata, 21 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Frumusete Reductia mamara sau micsorarea sanilor – operatia care iti poate schimba viata

Reductia mamara sau micsorarea sanilor – operatia care iti poate schimba viata

Email Imprimare

Ce este reductia mamara?
Reductia mamara sau micsorarea sanilor (mamoplastia de reductie) este o interventie chirurgicala care se face sub anestezie generala si care, in afara de beneficiile estetice, ofera confort pacientelor care se confrunta cu dureri la nivelul spatelui si gatului, probleme de respiratie, dar si cu dificultatea procurarii sutienului si a vestimentatiei dorite din cauza sanilor voluminosi.


Cum decurge interventia?

Operatia de micsorare a sanilor se face sub anestezie generala si dureaza intre 2 si 3 ore, in functie de complexitatea cazului si de forma dorita. Se incepe prin efectuarea unei incizii in forma de ancora tinand cont de conturul natural al sanului. Apoi, dupa un desen prestabilit, se excizeaza surplusul de tegument, mamelonul si areola sunt mutate mai sus, se face decolarea glandei de pe muschiul pectoral, se scoate excesul de tesut glandular si de grasime, apoi se fixeaza sanul cu fire neresorbabile in noua pozitie.
De asemenea, cu ajutorul lipoaspiratiei, medicul estetician va poate indeparta tesutul adipos de la nivelul axilei, rezultand in final o cicatrice circulara in jurul areolei, o cicatrice verticala pana in santul inframamar si o cicatrice in sant. Spitalizarea dureaza 1-2 zile, perioada in care se administreaza antibiotic si trebuie purtat un bandaj elastic peste pansament deoarece in primele zile sanii vor fi umflati si durerosi.

Recuperarea postoperatorie
Dupa externare, la 12 zile de la operatie se vor scoate firele, dupa care timp de 2-3 luni este absolut obligatoriu sa purtati un sutien chirurgical de sustinere, pentru ca tesuturile sa se adapteze la noua forma. Reluarea activitatilor curente se poate face chiar la o saptamana dupa interventie, insa sporturile solicitante trebuie evitate cel putin o luna. Operatia de micsorare a sanilor nu va va impiedica sa alaptati, in cazul unei sarcini, insa o viitoare sarcina, mai devreme de 1 an de la interventie, poate influenta negativ pozitia sanilor si a cicatricelor.
Expunerea la soare ar trebui sa fie evitata pentru cel putin un 1 an de la operatie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricelor. Trebuie avut in vedere si faptul ca noua pozitie a sanilor nu va fi permanenta, fiind direct influentata de fluctuatiile in greutate, inaintarea in varsta si de eventualele sarcini. Costul unei interventii de micsorare a sanilor este de 2.900 de euro.

Campania "Frumusetea la 40 de ani" este derulata timp de 12 luni, in perioada martie 2015 – februarie 2016. in cadrul campaniei, 12 doamne din presa, cu varsta intre 35 si 47 ani, sunt invitate sa vorbeasca despre ceea ce inseamna frumusetea in jurul varstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o ingrijire si o alimentatie sanatoasa. Lunar, fotografiile doamnelor participante in campanie sunt transformate in tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.
In 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete, urmat de o expozitie.
Dacic Cool este partener media pentru acest eveniment.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.