Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Frumusete Cu dermocosmetice pielea nu se mai sperie de ger

Cu dermocosmetice pielea nu se mai sperie de ger

Email Imprimare

Cine nu se bucura de vraja fulgilor de nea si nu-si doreste o bataie buna cu zapada? Tanjim inca dupa aceste placeri nevinovate, care redesteapta la viata copilul din noi... Dar iarna inseamna, in acelasi timp, ger, viscol si vantul acela rece si taios care iti biciuie fata. In locul bucuriei vin grijile, pentru ca atat gerul, cat si viscolul ne accentueaza toate micile imperfectiuni ale tenului.

Singura speranta - cosmeticele. Numai ca, de cele mai multe ori, acestea ne dezamagesc. Le schimbam si patim acelasi lucru. In reclama au un efect, pe fata noastra - altul. Daca ne apuca disperarea, incepem sa folosim mai multe si in cantitati mai mari. De obicei, le cumparam din supermarket, pentru ca sunt mai ieftine si suntem fericite ca arata exact ca in reclama. Nu citim insa si ce contin. Este scris prea mic si termenii respectivi oricum nu ne spun prea multe. Am putea sa-i cautam in dictionare sau pe internet, dar este mult prea complicat. Ne multumim sa vedem scris mare numele unei substante-minune pe care am retinut-o din reclame, dar nu ne uitam sa vedem in ce concentratie e prezenta. Si, mai grav, reclamele nu ne povestesc despre riscurile cu care ne pandesc cosmeticalele inchise in cutiile lor stralucitoare. Iar noi uitam ca pielea noastra este vie... Ea absoarbe cremele si solutiile cu care o acoperim. Absoarbe in jur de 2 pana la 4 kilograme de substante chimice pe an! Depinde de noi daca acestea o hranesc sau, dimpotriva, o imbatranesc si o imbolnavesc. Si nu numai pe ea, caci o parte a acestor substante pot sa ne afecteze si starea generala de sanatate. Unele substante pot fi nepericuloase in cantitatile prezente in cutia de crema folosita. Dar pielea le acumuleaza zi de zi si, la un moment dat, se realizeaza o concentratie chimica ce poate avea efecte dintre cele mai grave. Mai mult, pielea acumuleaza la un loc substantele prezente in diferitele cosmeticale folosite, realizand astfel un adevarat cocteil mereu mai concentrat. Daca respectivele substante sunt benefice si se "inteleg" intre ele, pielea noastra va straluci de sanatate si de frumusete. Din pacate, de prea multe ori, cel putin o parte dintre acestea au efecte negative si, puse impreuna, devin un real pericol atat pentru piele, cat si in general, pentru sanatatea noastra. Este util de stiut ca in multe tari din afara Uniunii Europene se folosesc in continuare multe substante a caror nocivitate a fost deja demonstrata prin multiple studii stiintifice, inclusiv substante cancerigene. Dar in afara de aceasta lista extrem de lunga de substante folosite anii trecuti si in Europa, dar deja interzise astazi, mai exista inca peste 3.000 de substante chimice in uz si care nu au fost inca suficient testate. Asupra unora planeaza deja grave suspiciuni, ele fiind incriminate de studii preliminare. La nivelul Uniunii Europene a fost demarat un amplu program de studiu pentru rezolvarea acestei probleme extrem de periculoase. Se estimeaza insa ca vor trece peste 10 ani pana ce se va putea face ordine in aceasta adevarata jungla. Nu avem atunci cum sa nu ne intrebam ce e de facut. Pentru ca nu ne putem lasa tenul neprotejat in voia gerului si a viscolului, dar nici nu putem sa-l imbatranim si sa-l imbolnavim singuri, din inconstienta.
Din fericire, exista deja o solutie simpla. Pericolele amintite, precum si faptul ca mereu mai multi dintre noi au inceput sa devina constienti de nevoia unei ingrijirii eficiente a pielii, de necesitatea tratarii micilor ei imperfectiuni, au condus la aparitia unui domeniu nou. Pana de curand se discuta de cosmetica si de dermatologie ca de doua domenii distincte, fara legatura intre ele. Astazi, avem deja la nivel european o societate care se ocupa de cosmetica dermatologica, GD, de la Gesellschaft fur Dermopharmazie. Datorita acestei noi abordari, intreaga problematica a cosmeticii si a dermatologiei, impreuna cu domeniul de risc al clasei substantelor chimice potential nocive si inca insuficient testate, sunt abordate intr-o maniera unitara cu totul noua. Datorita ei, dispunem astazi de o gama de produse care sunt in acelasi timp produse terapeutice si cosmetice. In plus, ele ne garanteaza nu numai eficacitate, dar si absenta efectelor toxice sau alergice. Este vorba de produsele democosmetice. Acestea imbina cerintele cosmeticii de a da stalucire tenului cu cerintele medicale de tratament. Avem astfel o categorie de produse supuse unor teste riguroase menite sa stabileasca atat eficacitatea terapeutica a produsului, cat si siguranta lui fata de sanatatea pielii noastre, precum si a intregului organism. Scapam in fine de cosmarul alifiilor care, acoperindu-ne pielea, ne creau iluzia frumusetii si a tineretii pentru cateva ore. Ce urma stim prea bine... Alergii, riduri precoce, o degradare prematura a pielii. Acum stralucirea nu mai provine dintr-un efect inselator de moment, ci dintr-o revitalizare functionala si structurala a pielii, prin tratarea si inlaturarea treptata a imperfectiunilor mai mici sau mai mari. Aceste produse trebuie cautate in farmacii. Si, corespunzator recomandarilor aceleiasi societati pentru dermofarmacie, nu in orice farmacie...
Este adevarat ca utilizarea dermocosmeticelor nu necesita o prescriptie medicala, ele neavand contraindicatii si neprezentand riscuri pentru pielea si sanatatea noastra. Dar ele sunt produse realizate cu un scop precis, fiind tintite pentru diferite tipuri de piele si diferite tipuri de imperfectiuni, de probleme cu care se confrunta aceasta. De aceea, ele nu vor avea eficienta scontata daca nu sunt corect folosite. Cu alte cuvinte, este necesara recomandarea unui specialist in dermoterapie. Aceasta indrumare poate fi acordata pe baza unei dermoanalize. Un farmacist specializat si dotat cu un aparat special, numit dermoanalizor, va putea cu usurinta sa masoare cu precizie principalii indicatori ce caracterizeaza pielea noastra si sa recomande produsele dermocosmetice cu maxima eficacitate in cazul nostru. De aceea, societatea europeana citata mai sus recomanda ca aceste produse sa fie distribuite prin farmacii ce beneficiaza de un personal specializat si de dotarile necesare.
Dermocosmetice de exceptie sunt si produsele Iwostin, pe care le gasiti in farmacii. Dintre acestea, pentru acest sezon, merita sa incercati: crema semigrasa, crema nutritiva de noapte, masca hidratanta-nutritiva, basamul de buze si crema regeneratoare de maini.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.