Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Frumusete Articole Exfolierea – o conditie esentiala pentru pastrarea frumusetii

Exfolierea – o conditie esentiala pentru pastrarea frumusetii

Email Imprimare

A venit primavara si odata cu revenirea la viata a naturii, ne dorim si noi sa avem un ten proaspat, luminos, care sa emane tinerete si frumusete. Exfolierea este una dintre etapele esentiale prin care tenul isi pastreaza prospetimea si stralucirea. Conform specialistilor, acesta nu este un mit: exfolierea, adica procesul de indepartare a celulelor moarte, este o etapa importanta in procesul de regenerare celulara.


Ce este exfolierea? Procesul de exfoliere presupune nu doar indepartarea celulelor moarte, ci si migrarea celulelor din profunzime catre suprafata. Celulele de la suprafata sufera transformari in timp, in functie de factorii nocivi la care sunt supuse. Gradul de imbatranire a acestora depinde de alimentatie, poluare, vicii etc. Stratul de celule cornoase de la suprafata pielii poate fi indepartat periodic, prin procesul de exfoliere. Astfel, procesul de regenerare celulara este stimulat. Noile celule vor lua locul celor indepartate, lasand tenul proaspat, cu un aspect natural, frumos si sanatos. Este important ca, periodic, pielea sa fie supusa procesului de exfoliere, intrucat mentinerea celulelor moarte va impiedica pielea sa respire, favorizand aparitia punctelor negre.
Un ten care nu a fost exfoliat va avea un aspect imbatranit, deshidratat, predispus la aparitia ridurilor.

Frecventa procesului de exfoliere. De regula, exfolierea se face de doua ori pe saptamana, insa, in cazul persoanelor care au tenul sensibil, acest proces se face o data la zece zile, in functie de necesitate. Tenul gras poate fi exfoliat de doua ori pe saptamana. Pentru corp se aplica aceleasi reguli, in functie de tipul de piele. In cazul pielii sensibile este important ca aplicarea exfoliantului sa nu fie insotita de miscari dure, pentru a nu produce iritatii. Este indicat ca exfolierea sa se faca cu produse cat mai naturale, pentru a nu agresa pielea si pentru a nu o imbiba cu substante nocive. Exista pe piata o gama larga de produse destinate acestui procedeu, insa nu toate ofera siguranta si eficienta. Solutiile naturale sunt alternativele sigure care pot fi folosite fara efecte secundare nedorite. Astfel, exista retete de exfoliante care se pot face acasa, cu miere, zat de cafea, zahar sau alte ingrediente la indemana oricui.

De ce este necesara exfolierea? Traim intr-o lume in care frecventa factorilor nocivi accelereaza procesul de imbatranire celulara. Astfel, ritmul natural de imbatranire a celulelor este accelerat sub influenta poluarii, a alimentatiei dezechilibrate sau a altor factori. Celulele se deterioreaza mai repede si devin cornoase, iar pielea isi pierde aspectul natural. Iata care sunt beneficiile exfolierii: curata porii; restabileste culoarea naturala a pielii si luminozitatea acesteia; permite pielii sa respire; imbunatateste textura pielii si o catifeleaza; imbunatateste circulatia. In plus, produsele cosmetice de ingrijire vor avea o eficienta mai mare dupa un proces de exfoliere, deoarece vor patrunde in stratul de profunzime.

Exfolierea la spa. In functie de tipul de ten, specialistii vor stabili care vor fi tratamentul adecvat si produsele potrivite care sa ajute la obtinerea rezultatului dorit. La saloanele de ingrijire corporala, exfolierea se realizeaza in doua feluri: mecanic si enzimatic.
Exfolierea mecanica este procedeul de indepartare a celulelor moarte si a impuritatilor prin frecare cu un material abraziv, cum ar fi sare, zahar, granule de cafea etc. Procedeul acesta mai poarta denumirea de gomaj si este una din etapele de debut al oricarei sedinte de cosmetica. Exfolierea chimica se bazeaza pe folosirea acizilor alfahidroxiacizi, betahidroxiacizi, lipohidroxiacizi. Aceste substante determina desprinderea celulelor imbatranite.

Exfolierea acasa. Exista si varianta exfolierii acasa, folosind produse naturale, sigure, care nu agreseaza pielea. Astfel, cafea, zahar, sare sau malai sunt cateva din ingredientele cu care se poate realiza exfolierea acasa. Iata una din retetele de scrub cu ingrediente din bucatarie: se amesteca zatul de la cafea cu zahar brun, ulei de masline si miere. Se amesteca pana cand se obtine consistenta unei paste, apoi se maseaza tenul (sau corpul) cu miscari usoare. Se clateste cu apa din abundenta. (Sursa: donnamoderna.it, Foto: pixabay)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.