Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Parinti si Copii Rezultate de exceptie prin metoda pedagogica Montessori

Rezultate de exceptie prin metoda pedagogica Montessori

Email Imprimare

Ieri, de la ora 18.30, la gradinita Montessori EDU din Bucuresti a avut loc o intalnire speciala cu pedagogia Montessori. Cei care au participat au putut afla direct de la reprezentantii acestui sistem pedagogic in Romania care sunt principiile sale, cum functioneaza concret si care sunt avantajele sale pentru copii (dar si pentru parinti!).

Pedagogia Montessori, initiata in urma cu un veac de catre Maria Montessori, in Italia, este, in acelasi timp, o filosofie a dezvoltarii copilului si un mod rational de ghidare a acestei dezvoltari. Se bazeaza pe doua nevoi fundamentale ale copiilor aflati in plina dezvoltare: nevoia de libertate fara limite si un mediu inconjurator pregatit cu atentie, care sa le garanteze expunerea la experiente si materiale didactice potrivite. Prin satisfacerea acestor nevoi, copiii isi dezvolta inteligenta, precum si abilitatile fizice si psihologice. Metoda Montessori este gandita sa valorifice la maximum dorinta de a invata a copiilor si abilitatea lor unica de a-si dezvolta singuri talentele si aptitudinile. Copiii au nevoie ca adultii sa ii expuna tuturor posibilitatilor vietii, insa ei sunt cei care hotarasc care sunt raspunsurile lor la aceste posibilitati.
Metoda Montessori lasa frau liber creativitatii, astfel ca nu este de mirare ca unii dintre cei mai creativi oameni si antreprenori ai zilelor noastre au urmat in copilarie scoli Montessori. Larry Page si Sergey Brin, fondatorii Google, au declarat ca au invata sa ia decizii proprii, sa stea pe picioarele lor la gradinita Montessori pe care au urmat-o. Alti elevi Montessori care au avut si au rezultate remarcabile sunt Gabriel Garcia Marquez, un gigant al literaturii mondiale, Jacqueline Kennedy Onassis, Bill si Hillary Clinton, Printul William si Printul Henry, Jeff Bezos, CEO al Amazon.com, Jimmy Wales, creatorul Wikipedia.com, actorii George Clooney si Michael Douglas, rapperul si producatorul muzical P. Diddy. Barack Obama, presedintele SUA, a fost si el elev Montessori. Mai mult, in urma cu cativa ani a nominalizat-o pe dr. Margaret McLeod, fosta invatatoare Montessori, ca unul din cei patru membri ai National Board of Education, un organism important al Minsterului Educatiei din SUA. Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului, a ajutat la infiintarea primei scoli Montessori din Canada, iar Thomas Edison, inventatorul becului cu incandescenta, a pus umarul la crearea a patru scoli Montessori.
Participantii la evenimentul de miercuri au putut degusta, pe langa principiile unei pedagogii sanatoase, cateva dintre dulceturile Topoloveana. Sanatatea a ajuns un subiect de prima importanta in zilele noastre, la toate nivelurile, astfel ca o dezvoltare psihologica si educationala armonioasa nu putea fi asezonata decat cu unele produse 100% naturale, fara zahar sau alti indulcitori, fara conservanti si coloranti, care pot fi consumate chiar si de cei mai mici dintre copii, deja din etapa diversificarii alimentare. Preparate dupa o reteta traditionala veche de un secol, dulceturile Topoloveana au ajuns sa fie recunoscute in multe parti ale lumii drept produse naturale premium.
Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Inovatorilor in Educatie (RestartEdu) si sprijinit de Dacic Cool.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.