Sambata, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Parinti si Copii Atelier Montessori pentru parinti

Atelier Montessori pentru parinti

Email Imprimare

In data de 18 iunie, la gradinita Kids at Work din Bucuresti (Intr. Ghiozdanului, nr. 6, Sector 1) a avut loc o noua intalnire a specialistilor Montessori cu parintii, in cadrul Atelierelor Montessori. Cu aceasta ocazie, parintii prezenti au putut vizita gradinita, au putut vedea cum este organizata aceasta pe zone distincte si au putut studia materialele didactice. Pe langa filosofia pedagogica pe care se bazeaza, metoda Montessori se diferentiaza de alte metode si prin mediul pregatit si materialele pedagogice, care sunt gandite in functie de etapele de varsta.

Doamna Ligia Stanciu, presedinte al Fundatiei Montessori din Romania, le-a prezentat apoi parintilor ideile principale ale pedagogiei Montessori. Intalnirea a fost relaxata, sub forma unui dialog intre parinti si pedagogii Montessori prezenti, astfel incat toate intrebarile celor care doresc pentru copiii lor acest sistem educativ sa isi gaseasca raspuns.
Printre alte lucruri discutate, legate de principiile Montessori si de observatiile care au stat la baza constituirii acesteia, de organizarea acestui tip de invatamant si de materialele didactice utilizate s-a vorbit si despre intentia reprezentantilor acestei pedagogii in Romania de a face tot ceea ce este necesar pentru ca acest sistem educativ alternativ sa poata patrunde si in reteaua gradinitelor si scolilor de stat, asa cum se intampla in alte tari europene si in SUA. Faptul ca aceasta pedagogie incepe sa fie tot mai cautata in tara noastra, faptul ca se infiinteaza noi gradinite arata ca interesul romanilor pentru metode alternative, "mai bune", mai potrivite ritmului de dezvoltare a copiilor este in crestere. Unul din scopurile principale ale metodei Montessori este de a crea pentru copil un mediu propice in care sa-si dezvolte independenta si creativitatea. Copiii isi aleg activitatile in functie de preferinte si de momentul zilei, avand la dispozitie mai multe zone: zona de matematica, zona de limbaj etc.
Cu ocazia acestei discutii despre o pedagogie sanatoasa, care tine cont de dezvoltarea naturala a copiilor, participantii au avut prilejul sa deguste si cateva alimente sanatoase, 100% naturale, si anume magiun de prune Topoloveni si dulceturi Topoloveana. Produse dupa retete traditionale vechi, in fabrica din Topoloveni, judetul Arges, acestea au ajuns cunoscute, apreciate si cerute in multe tari ale lumii, datorita calitatii lor ireprosabile si gustului delicios. De remarcat ca aceste dulceturi nu contin indulcitori de nici un fel, pulpa fructului fiind amestecata doar cu suc concentrat de mere natural. Prin urmare, aceste "dulciuri naturale" pot face parte din dieta oricui, a copiilor de orice varsta, dar chiar si a celor care sufera de anumite afectiuni (diabet, de exemplu) care le interzic consumarea zaharurilor.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.