Luni, 8 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Passiflora, planta medicinala a anului 2011

Passiflora, planta medicinala a anului 2011

Email Imprimare

Passiflora a fost desemnata planta medicinala a anului 2011 de catre un grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Wurzburg. Incepand din 1999, acestia aleg in fiecare an o planta medicinala a anului, tinand cont atat de rezultatele medicale demonstrate stiintific, cat si de valorile cultural-istorice ale acesteia. Alegerea este salutata si de doamna doctor Anca Daniela Raiciu, director de marketing Hofigal, care ne confirma, pornind de la propria activitate de cercetare a companiei, calitatile de exceptie ale acestei plante cu o istorie milenara in tinuturile ei de origine si de patru secole pe continentul nostru.

Passiflora si-a dovedit, atat prin utilizarea ei traditionala, cat si prin rezultatele cercetarilor riguroase, clinice si de laborator, calitatile ei calmante si de combatere a insomniilor. Ea actioneaza ca sedativ, atat in starile de agitatie nervoasa si de insomnie, cat si in tulburarile gastrointestinale. Este recomandata in acelasi timp in cazul isteriei, astmului, a palpitatiilor si pulsului neregulat, a hipertensiunii, pentru combaterea simtomelor conexe ce apar in cazul menopauzei, dar si in cazul sindromului ADHD, a deficitului de atentie si dezordine hiperactiva. Principalele efecte sunt produse de o serie de flavonoizi care calmeaza si scad anxietatea si inhibitia anumitor neurotransmitatori.
Datorita tuturor acestor calitati, Passiflora a fost utilizata, singura sau alaturi de alte plante care ii potenteaza si ii completeaza efectele, in diferite produse ale companiei Hofigal. Astfel trebuie remarcate in primul rand comprimatele, comercializate chiar sub numele de Passiflora, cu proprietati sedative, anxiolitice, antispastice, astringente, sudorifice, vasodilatatoare si de ameliorare a unor afectiuni ginecologice. Nu mai putin importante sunt comprimatele Passisclerotin, cu actiune neurotonica si sedativa asupra sistemului nervos central, anxiolitica, antidepresiva, miorelaxanta, antispastica, antiaritmica si cu proprietati functionale cardiotonice, coronarodilatatoare, antiaterosclerotice, de normalizare a tensiunii arteriale si de imbunatatire a fluxului sanguin la nivelul inimii, de crestere a vascularizarii cerebrale, cu efecte vasodilatatoare la nivel periferic si de prevenire a actiunii  nocive a radicalilor liberi superoxidici asupra sistemului cardiovascular, nu mai putin importanta fiind actiunea detoxifianta si de incetinire a procesului de imbatranire a organismului. La randul lor, comprimatele Somn Usor confera organismului o stare de bine, liniste si calm care faciliteaza inducerea somnului fiziologic, iar trezirea din somn se face fara aparitia unei stari de oboseala, lentoare mentala sau mahmureala, avand dimpotriva un efect revigorant. Ele nu genereaza dependenta si, alaturi de actiunea sedativa asupra sistemului nervos central, prezinta si o actiune antispastica in tulburari digestive si moderat hipotensiva.
Astfel, Hofigal este in masura sa certifice justetea alegerii acestei plante medicinale ca planta a anului 2011, atat din perspectiva propriilor cercetari, cat si a rezultatelor deosebite inregistrate de-a lungul anilor de catre cei care au utilizat produsele Hofigal pe baza de Passiflora.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.