Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Alifie din acid salicilic

Alifie din acid salicilic

Email Imprimare

Va voi prezenta acum o alifie foarte eficienta in cazul eczemelor in faza zemuinda, bataturilor, ciupercilor si micozelor (la picioare) si reduce transpiratia picioarelor. Va voi da si alternative la prepararea acesteia, pentru cazul in care doriti sa evitati folosirea unturii de porc.


Mod de preparare:
80 g de acid salicilic (4 pliculete a 20 g) se dizolva in 50 ml de alcool etilic de 87 de grade sau in 50 ml de tinctura de propolis 30%. Ca solvent mai pot fi folosite otetul alimentar sau apa. Se lasa in repaus timp de o zi. In ziua urmatoare, se mixeaza cu 500 g untura de porc timp de 15 minute. Dupa mixare, preparatul se toarna imediat in recipiente de plastic sau in borcanase din sticla cu capac si se eticheteaza.
Inainte de preparare, in untura de porc pot fi fierte flori de galbenele, in 2 zile consecutiv, iar in a treia zi aceasta se strecoara.
O alta varianta a unguentului este aceea cu salicil 20%. 100 g de salicil se amesteca cu 70 ml alcool si cu 500 g untura de porc.
Exista si varianta mai simpla, a prepararii alifiei fara diluarea salicilului – 80 g salicil se mixeaza direct cu 500 g untura de porc.
Toate aceste alifii pot fi preparate in cantitati mai mici, folosind jumatate din cantitatile de mai sus, dar respectand proportia.

Mod de aplicare:
Alifia se aplica direct pe piele timp de 2-3 zile. Dupa aceea, pielea se decojeste, iar tratamentul trebuie oprit, caci poate provoca iritatii sau rani.
Se pare ca este eficienta si in cazul negilor. Se unge negul cu alifie, apoi se lipeste deasupra lui un plasture. Dupa aceea, negul se tine in apa, pentru a se inmuia. Dupa un timp de tratament repetat, acesta va cadea. (Tot pentru negi este buna solutia sau batonul cu azotat de argint.)

Pentru curatarea tenului
Alifia cu acid salicilic poate fi preparata cu concentratie de 10% - in acest caz, o puteti folosi si pentru curatarea tenului. Ca sa nu fie prea grasa, puteti folosi in loc de untura de porc ulei sau unt. Unguentul pentru curatarea tenului se prepara in felul urmator: 50 g acid salicilic se amesteca cu 450 g unt sau 450 ml ulei – obtineti 500 g de alifie cu concentratie 10%. Daca totusi vi se pare prea concentrata, puteti obtine o alifie cu concentratie mai mica, sub 10%, respectand proportia.
Procedeul de curatare a tenului se repeta la fiecare doua saptamani.

Baza pentru alifii
Iata cum se prepara o baza pentru creme sau alifii: se amesteca bine 250 ml ulei de masline, 200 unt topit si 50 g ceara de albina topita.
In aceasta baza puteti incorpora si acid salicilic (80 g). Este buna mai ales in cazul in care doriti sa evitati untura de porc. Puteti, de asemenea, incorpora flori de galbenele, musetel sau rozmarin. Veti obtine o alifie foarte eficienta pentru ingrijirea tenului. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.