Luni, 8 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Tinctura de tapasnic si frectie alcoolica cu tapasnic

Tinctura de tapasnic si frectie alcoolica cu tapasnic

Email Imprimare

Am primit doua noi retete ale unor preparate naturale, foarte utile si usor de obtinut. Vi le prezentam mai jos.

Tinctura de tapasnic
Se foloseste tapasnic cu flori galbene si cu flori roșii. 200 parti planta maruntita, uscata, se pun in 365 parti apa. Se lasa planta la umectat timp de 24 de ore. Se pun la macerat 300 parti alcool de concentratie 96%, iar dupa 5 zile de maceratie se adauga in amestec. Apoi se adauga din nou 335 parti alcool 96% si se continua macerarea timp de 10 zile

Tinctura de tapasnic se prepara prin metoda extractiei repetate. Se poate folosi un amestec de plante sau o singura planta pentru macerare repetata. Apa distilata extrage unele principii active din plante, iar alcoolul extrage ceea ce apa nu a putut extrage din principiile active.
La final, preparatul se strecoara cu ajutorul unei palnii si al vatei sau a hartiei de filtru de laborator.
Se poate folosi si jumatate din cantitatea prescrisa: 100 parti planta, 182,5 parti apa distilata, 150 parti alcool etilic de 96% si 167 parti alcool 96%.
Eu am folosit, pentru toate ingredientele un cantar digital. La fel se pot prepara și alte tincturi, dupa metoda de preparare din industria farmaceutica.
Dozaj: se iau zilnic 3 lingurite de tinctura dizolvata in ceai, apa sau suc.
Indicatii: Afectiuni respiratorii (bronsite, traheite, laringite, faringite, traheo-bronsite, tuberculoza pulmonara), afectiuni tumorale cu diverse localizari, limfadenopatii, maladii limfoproliferative: leucemii, limfoame, convalescente prelungite, anemie, boli sistemice consumptive.
In uz extern: eczeme, dermatoze, furunculoze, cicatrizarea ranilor.

Frectie alcoolica cu tapasnic
Ingrediente: Frunze si flori de bubernic (Scrophularia nodosa); frunze si fructe de castan salbatic; fructe de catina; flori de coada-soricelului; frunze de vita-de-vie; flori de galbenele; hrean ras; flori de levantica; frunze de lumanarica (Verbascum thapsiforme); frunze de maghiran; frunze de marul-lupului; flori de musetel, frunze de nuc; pelin alb (partea aeriana); frunze de rozmarin; flori si frunze de salvie; sanziene (parte aeriana); frunze de spanz, sunatoare (partea aeriana); tapasnic (partea aeriana); radacina de tataneasa; frunze de urzica vie.
Din fiecare planta se pune cate 1 lingurita, doar din tapasnic, bubernic (partea aeriana) si lumanarica se pun cate 3 linguri. Tapasnic se poate pune chiar și mai mult. 
Eu am folosit tapasnic cu flori roșii (Galeopsis ladanum) si cu flori galbene (Galeopsis  speciosa). Se pot folosi plante uscate sau proaspete.
Amestecul de plante se pune la macerat intr-un litru de spirt sanitar. Se agita zilnic. Se lasa la macerat 14 zile, dar se poate lasa și mai mult. Se strecoara cu ajutorul unei palnii, cu vata sau hartie de filtru de laborator.
Se foloseste ca frectie, apoi se foloseste alifia de tapasnic (reteta v-am trimis-o deja), pentru sporirea efectului terapeutic.
Indicații terapeutice: Reumatism, dureri musculare, dureri pe baza nervoasa. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.