Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Hreanul, un excelent revigorant natural

Hreanul, un excelent revigorant natural

Email Imprimare

Era o vreme in care oamenii puneau mare pret pe remediile naturale si le foloseau atat pentru prevenire, cat si pentru tratarea anumitor maladii. De la acele vremuri si pana astazi s-au schimbat multe, oamenii au devenit din ce in ce mai grabiti, incercand sa trateze bolile inca din starea lor incipienta, cu medicamente bazate pe substante chimice puternice, gata sa elimine boala intr-un timp record. Si totusi, cu timpul, maladiile si-au largit spectrul, marindu-se astfel si paleta de medicamente care sa le combata. Suntem ca intr-o cursa contra cronometru in care maladiile apar si trebuie gasit imediat un antidot. E un continuu stress, pe care stramosii nostri, adevarati iubitori si cunoscatori de plante, nu il cunosteau.
Unul dintre cele mai folosite remedii naturale era hreanul. Hreanul creste fie spontan, fie cultivat, fiind o planta care poate ajunge la inaltimea de 1,5 m. Radacina sa este foarte groasa, ramificata si carnoasa, avand un gust intens si un miros intepator. Este motivul pentru care radacina de hrean se foloseste si in alimentatie, ca un bun condiment in diverse mancaruri, dar si in scop medicinal, pentru prevenirea sau chiar tratarea unor afectiuni. Radacina de hrean are o mare cantitate de vitamina C, dar si alte substante care confera insusiri antianemice, diuretice, stimulente, expectorante si revulsive.
Radacinile cele mai bogate in aceste substante active sunt cele ale plantelor care au depasit doi-trei ani, fiind utilizate cu succes atat in stare cruda, cat si uscata. Persoanele care sufera de afectiuni ale stomacului pot folosi hreanul ca excitant al secretiilor stomacale, regland astfel actiunea acestuia. Hreanul este indicat in edeme pulmonare, reumatism, boli de piele, fiind si un excelent expectorant. Iata de ce in sezonul rece, atunci cand afectiunile respiratorii se tin lant, unii prefera sa se trateze cat mai natural, folosindu-se de beneficiile hreanului in combaterea bronsitelor, a astmului sau a tusei. Pentru copiii anemici, care nu au pofta de mancare, se prepara un amestec din hrean dat pe razatoare si zahar, amestec lasat la macerat doua-trei zile. Amestecul va lasa un sirop, din care se va administra copilului cate o lingura pe zi, atat pentru combaterea anemiei, cat si pentru inlaturarea tusei.
Durerile reumatismale pot fi combatute cu ajutorul unor cataplasme de hrean proaspat ras, puse intr-o panza subtire si aplicate pe zonele dureroase. Aceleasi cataplasme sunt benefice si in inlaturarea durerilor de cap, de dinti sau aplicate pe piept combat starile de gripa sau bronsitele. Frunzele au si ele un rol benefic in combaterea efectelor intepaturilor de insecte. In acest scop, se folosesc, direct pe intepatura, frunze de hrean, care impiedica infectarea zonei si inflamarea. In industria cosmetica, hreanul intra in compozitia unor creme anti-pistrui sau contra petelor rosii, curatand tenul si lasandu-l revigorat. (Rodica Puscasu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.