Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Tratamente pentru opareli si pentru micozele piciorului

Tratamente pentru opareli si pentru micozele piciorului

Email Imprimare

Tinea cruris sau dermatofitia inghinala (opareli) este o afectiune micotica determinata de o ciuperca a pielii (de tipul Tricophiton rubrum, Epidermophiton floccosum, Tricophiton mentagrophites interdigitale). Apar placi eritematoase sau eritematoscuamoase (rosietice), cu periferia mai intens colorata decat restul leziunii, insotite de mancarime intensa. Se localizeaza la nivel inghinal. Se poate extinde la nivelul organelor genitale, in zonele interfesiera, pubiana, poate cuprinde abdomenul inferior sau portiunea superioara interna a coapselor.

Se transmite prin contact sexual, de pe lenjeria intima a altor persoane (prosoape, la sauna, sala de masaj etc.) sau de pe lenjeria de pat ori de la o ciuperca cu alta localizare (frecvent de la onicomicoza, ciuperca a unghiilor), la acelasi individ. Tinea cruris este o infectie contagioasa, cu o incidenta mai mare in randul barbatilor.
Este cauzata de urmatorii factori: infectii fungice; gradul mare de umezeala la nivelul zonei inghinale; transpiratie abundenta; frictiunea dintre piele si haine; imbracamintea prea stramta; folosirea obiectelor de igiena, a lenjeriei intime si a prosoapelor la comun; sistem imunitar deprimat.
Manifestarile clinice ale dermatofitiei inghinale sunt urmatoarele: aparitia unei iritatii proeminente, de culoare roz in zona inghinala; pe masura ce aceasta infectie evolueaza, pielea va capata culoare rosie, vor aparea cojitele si va incepe sa se exfolieze; senzatie de mancarime; senzatie de arsura; mancarime si disconfort la nivelul anusului.

Tratamente pentru dermatofitia inghinala
Tratamentul se bazeaza pe unguente antimicotice: Biazol, Lomexin, Travogen, Exoderil (timp de 2 luni), Pimafucin, Nidoflor, Travocort, Triderm, in aplicatii locale de 2 ori pe zi. Durata tratamentului variaza in functie de vechimea leziunii, fiind in medie de 4-6 saptamani. Chiar daca leziunile dispar mai repede de 4 saptamani, tratamentul trebuie continuat deoarece pe piele pot ramane ciuperci care scapa examinarii cu ochiul liber.
Iata mai jos cateva tratamente eficiente cu substante naturale care pot fi preparate cu usurinta acasa.
• Otet de mere cu miere. Se pun imediat comprese cu alcool si infuzie de musetel sau soc, otet de mere sau tinctura de propolis, pasta de dinti. Se tin intre 15 minute si 3 ore. Eu folosesc tinctura de propolis, care calmeaza durerea si vindeca. Mierea calmeaza durerea - se aplica prima. Propolisul poate fi folosit si in variantele spray sau unguent.
• Cataplasme cu frunze de varza vanata, gutui sau smochine.
• Infuzii de pelin, coada soricelului, musetel, frasin, galbenele, plop negru, in, salcam, soc, stejar, sunatoare, tataneasa, radacina de ghimbir, lemn dulce. Acestea se beau sau se pun sub forma de comprese si se spala local.
• Decoct din seminte de gutui.
• Se presara pe pielea arsa faina de pedicuta, care usuca rana si scade temperature locala.
• Atunci cand nu mai sunt basici, sunt eficiente uleiul de sunatoare, uleiul de musetel si unguentul de muguri de plop aloe, cu care se fac pansamente.
• Macerat de catina in miere sau macerat de catina in alcool slab si miere. Eu am folosit acest macerat si a ajutat rapid la vindecare, roseata disparand. Acesta se obtine prin macerare timp de 8 zile, cu o parte flori de crin si 2 parti ulei. Se ung arsurile, pe care le calmeaza si le vindeca.
• Aplicati ulei de cocos la nivelul portiunii de piele afectate.
• Aplicati ulei de arbore de ceai (tea tree) la nivelul portiunii de piele afectate, de 2 ori pe zi, timp de 5 zile.
• Aplicati o compresa cu ulei de masline si usturoi la nivelul portiunii de piele afectate. Puteti inlocui uleiul de masline cu mierea de albine.
• Aplicati faina de porumb la nivelul portiunii de piele afectate, timp de 2 saptamani.
• Amestecati 1 parte otet alb si 4 parti apa. Inmuiati un prosop in acest amestec, apoi stergeti bine zona afectata.
• Faceti o baie calda cu sare, de 2 ori pe zi, timp de 2-3 zile. Important: Mentineti o igiena riguroasa a corpului!
• Exista, de asemenea, o solutie alcoolica care se prepara la farmacie, buna in toate bolile de piele, ciuperca intre degetele de la picioare, Tinea cruris (pete rosii in zona testiculelor, cu mancarime si umezeala). Dupa un timp de tratament, pielea se decojeste, la fel ca in cazul folosiri alifiei de salicil. Dar asa si trebuie, ca sa dispara odata pentru totdeauna ciuperca.
• Este utila si alifia cu roinita pentru boli de piele, mai ales pentru herpes.
• In toate bolile de piele sunt eficiente alifia cu marul lupului si unguentul cu ichtiol (alifia neagra, care se gaseste si la farmacie). Si dieta ajuta in tratarea dermatofitiei inghinale. Consumati cat mai multe fructe si legume pentru imbunatatirea sistemului imunitar. Consumati usturoi in fiecare zi. Evitati mancarurile grase si mancarurile prajite, precum si bauturile alcoolice si zaharul in exces.
Trebuie, de asemenea, evitata transpiratia locala (scadere ponderala daca este cazul, utilizarea de imbracaminte lejera etc).

Cate ceva despre micozele piciorului
 Micoza piciorului (Tinea pedis) apare in spatiile dintre degete. Pielea este rosie, fisurata si apare senzatia de mancarime. Micoza se poate intinde pe picior, unde apar fisuri dureroase sau vezicule. Se vindeca cu alifie salicilata, tinctura de iod, tinctura de propolis. Nu se folosesc toate odata, ci se ia una la alegere, de preferinta alifia cu salicil.
Ciupercile se pot infiltra si sub unghiile degetelor de la picioare. Micoza unghiilor se dezvolta treptat: mai intai, unghia se ingalbeneste, apoi devine groasa, cu o suprafata neregulata. Boala se poate extinde de la o unghie la alta.
Este utila solutia-tinctura Castelani, care se gaseste la farmacie.
 
Tratarea micozei
Potrivit medicului dermato-venerolog Adina Dobritoiu, tratamentul micozelor este de obicei local si consta in aplicarea unor preparate medicamentoase cu efect antimicotic. Sunt necesare una-doua aplicari zilnice, in functie de tipul medicamentului, iar durata administrarii este de doua-trei saptamani. In cazul unor forme mai severe, este necesara terapia pe cale orala (cu Orungal, Diflucan sau Lamisil), in dozele stabilite de catre medicul dermatolog.
Tratamentul micozei unghiilor se face pe cale generala, cu medicamente antimicotice, pentru ca solutiile locale nu patrund prin unghie. Este important sa nu intrerupeti tratamentul daca vi se pare ca micoza s-a vindecat, ci sa-l urmati pana la capat, caci altfel micoza poate recidiva.

Cum evitati recidivele
Iata cateva reguli care va vor ajuta sa evitati recidiva micozelor.
Urmati tratamentul pana la capat, chiar daca micoza dispare din primele saptamani; purtati haine lejere din fibre naturale; dezinfectati hainele prin calcare; daca aveti pitiriazis, nu faceti sauna si nu folositi uleiuri de corp; nu mergeti desculti la piscina, la sauna sau la dusurile comune; folositi prosopul personal si uscati-va bine pielea dupa baie; vara, purtati incaltaminte deschisa, in care piciorul nu transpira; evitati contactul cu animalele. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie, Surse: www.clicksanatate.ro, www.terapii-alternative.com, Foto: www.catinabio.ro)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.