Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Despre cojile de oua...

Despre cojile de oua...

Email Imprimare

De obicei, cojile de oua ajung la cosul de gunoi. Aceasta pentru ca nu se cunoaste cate utilizari pot avea. Cojile de oua sunt bogate in carbonat de calciu. Pentru necesarul de calciu al organismului nostru, specialistii recomanda coaja de ou. Se spala cojile de oua in apa calda pana cand tot albusul de ou este eliminat, fara a scoate membrana interioara, deoarece contine substante nutritive importante pentru articulatii. Folositi oua de la gaini de tara, care traiesc in aer liber. Nu conteaza culoarea cojii. Lasati cojile sa se usuce, apoi macinati-le intr-o rasnita de cafea.

Astfel macinate, cojile se pot pastra intr-un borcan de sticla cu capac. Dintr-o coaja de ou mediu va rezulta cam o lingurita de pudra, care contine: 750-800 mg de calciu plus alte microelemente absorbabile: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, molibden, sulf, siliciu, zinc. Necesarul zilnic de calciu este de 400 mg/zi in plus fata de cel luat din alimentatie, deci va trebui sa luati o jumatate de lingurita de pudra de coaja de ou pe zi. Dar nu mai mult! Desigur, suplimentarea calciului este indicat a se face pe baza unor analize de sange. Se poate inghiti cu apa sau face un macerat cu miere si suc de lamaie. Se ia seara, pentru ca in general calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este contraindicat in caz de diabet zaharat si hipercalcemie.
Cojile de ou pot ajuta solul sa devina fertil. Un excelent ingrasamant natural! Sfaramati-le si amestecati-le in pamantul din gradina. In plus, cojile de oua vor tine departe daunatorii plantelor. Se pot amesteca, pentru si mai bune rezultate, cu zat de cafea. Daca in gradina dumneavoastra sunt melci, puneti pe pamant, printre plante, coji de oua maruntite, nu pisate, melcilor nu le plac lucrurile colturoase.
Daca aveti in curte pasari, strecurati in mancarea lor cateva coji de oua maruntite. Si pasarile au nevoie de calciu suplimentar.
De ce sa nu beneficiati de o masca de fata? Pisati coaja de la un ou si adaugati un albus batut. Aplicati pe ten acest amestec pentru a-l curata. Sau  amestecati o lingura de coji de oua pisate cu 2 linguri de miere si argila cat cuprinde pentru a se obtine o pasta omogena. Lasati sa actioneze circa 20 de minute. Spalati cu apa calda! Este o masca recomandata tenurilor mature si ridate.
Cojile de oua pot fi utilizate si in diverse colaje. De exemplu, lipite pe marginea unui ghiveci de ceramica si apoi colorate. Schimba total aspectul! Am vazut, de curand, un reportaj despre unghiile decorate cu coji de oua vopsite si maruntite. Interesant! Se pot realiza si icoane pe coji de oua. Se lipesc cojile pe un suport de lemn, apoi se picteaza. Nu aruncati cojile de oua! Studiati-le calitatile! (Oana-Nicoleta Rosu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.