Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Unguent pentru neuropatia periferica si alte afectiuni

Unguent pentru neuropatia periferica si alte afectiuni

Email Imprimare

Cititorul nostru fidel, domnul Ioan Marcus din Aiud, ne-a scris din nou despre un preparat propriu.
Nu v-am scris de mult, nu v-am trimis retete de mult. Dar asta nu inseamna ca v-am uitat sau ca nu am conceput ceva nou. Sunt foarte ocupat, lucrez ca tamplar la o fabrica, iar in timpul liber practic fitoterapia. Sunt sigur ca stiti, in aceasta perioada se recolteaza plantele medicinale. Zilnic se poate merge la recoltat, pana vine inghetul. Eu nu pot merge zilnic, dar sambata ma duc. Am strans din nou tapasnic – are cautare mare, caci este o planta cu efect terapeutic foarte larg. Dupa un studiu mai nou, ea are si un efect colagenozic.

In colagenoze sunt afectate toate organele si tot organismul. Colagenozele sunt boli autoimune pe care medicina clasica nu le poate trata. Prin urmare, tapasnicul este benefic pentru tot organismul, in boli respiratorii, boli reumatice si inflamatorii, afectiuni tumorale, boli dermatologice etc. Colagenoze frecvente sunt: spondilita ankilozata, dermatomiozita, poliarterita nodoasa, artrita psoriazica, artrita reumatoida, sclerodermia, lupus eritematos.
Am cautat, de asemenea, plante care contin resveratrol. Cel mai mult este continut de radacinile de troscot gigant japonez, care in latina se numeste Polygonum cuspidatum. Va trimit fotografii cu aceasta planta, care creste si pe la noi, prin partile Aiudului, precum si fotografii cu unguentul. Va doresc numai bine si sanatate. Primiti din partea mea cele mai inalte consideratii pentru tot ce faceti.
Cu stima si respect, Marcus Ioan din Aiud, judetul Alba.
Iata si modul in care se obtine acest unguent.
Ingrediente: Frunze sau gel de aloe, ardei iute, flori si frunze de boz (este buna si radacina), fructe de catina, flori de coada soricelului, cuisoare, radacina de curcuma, flori de fan, foi de dafin, frunze de vita-de-vie, flori de galbenele, radacina de ghimbir, frunze de Gingko biloba, radacina de hrean, fructe de ienupar, flori de liliac, macese, frunze de maghiran, frunze si muguri de dud negru, flori de musetel, rachitan (partea aeriana), frunze de rozmarin, coaja de salcie, salvie (partea aeriana), sanziene (partea aeriana), seminte si fructe de schinduf, scortisoara, frunze de strugurei rosii, sunatoare (partea aeriana), tapasnic (partea aeriana), radacina de tataneasa, radacina si frunze de troscot gigant japonez (Polygonum cuspidatum), usturoi, radacina de valeriana, frunze de zmeur.
Plantele subliniate sunt importante, din ele se pun 2-3 linguri, din restul plantelor se pune doar cate o lingurita. Se pot folosi plante uscate, dar si plante proaspete. Daca se folosesc plante proaspete, unguentul se prepara pe loc.
Mod de preparare: Se amesteca bine plantele. Acest amestec de plante se incorporeaza in unt sau untura de porc. Se topeste untul sau untura de porc – eu folosesc unt, 2 kg la aceasta portie de amestec; se poate folosi si mai mult unt, 3 kg. In topitura se fierbe amestecul de plante pana sfaraie, se ofilesc plantele (florile de galbenele). Se ia amestecul de pe foc. A doua si a treia zi se incalzeste preparatul pana la topire. Eu il mai fierb putin, caci mai adaug plante noi la amestec – frunze de iedera, frunze de spanz, frunze de urzica vie, frunze de nuc, toate proaspete. Imi vine in minte ca aceste plante sunt foarte benefice pentru boli reumatice, nevralgii.
Dupa 3-4 zile, preparatul se incalzeste pana la topire, apoi se strecoara cu ajutorul unei strecuratori (ca de ceai, dar mai mare) in care se pun cateva straturi de tifon (eu pun si patru straturi). Separat, se poate topi ceara de albine (eu topesc si tamaie) si se amesteca cu unguentul topit. La topitura se adauga ulei de in sau de canepa, o lingura sau mai mult (nu se exagereaza, caci nu se va mai intari unguentul), 10 ml ulei volatil de cimbru, 10 ml ulei volatil de menta, 10 ml ulei de luminita noptii. Eu pun mai multe feluri de uleiuri volatile (si 50 ml la 2 kg de unguent). Eu amestec separat uleiurile volatile intr-o sticluta cu dop, de 250 ml, in care inainte a fost suc. Mai pun si 20 ml vitamina A, solutie. Daca este nevoie, se mai strecoara.
Eu am adaugat si gelatina alimentara la acest unguent, pentru a creste efectul terapeutic al unguentului si pentru o solidificare mai buna (pe caldurile acestea, unguentele se intaresc greu). Amestecul de plante (prepar doua portii de amestec de plante) il fierb in 500-600 ml apa (se poate folosi si un litru de apa), il fierb 15-30 de minute, il las sa se raceasca (dar nu de tot), acoperit, apoi il strecor. Folosesc 150-200 ml de decoct, in care dizolv 2-4 pliculete de sulfat de glucozamina (un pliculet pulbere Dona are 1.500 mg, adica 1,5 g). Dupa dizolvarea sulfatului de glucozamina, incorporez 50-60 g de gelatina, amestec bine. Las pana a doua zi sa se intareasca (eu prepar gelatina cu o zi inainte de a strecura unguentul, ca sa nu mai pierd timpul cu prepararea gelatinei si sa nu stau pana se intareste). Gelatina solidificata o topesc la bain-marie si o amestec cu unguentul topit, o mai strecor odata. Asa, in stare topita, lichida, o torn in cutiute de plastic pentru unguente. A doua zi etichetez unguentul.
Daca se adauga si gelatina, atunci acest unguent va fi bun si pentru artroze, gonartroze, hernie de disc (daca hernia este mica, se va retrage), va reface lichidul sinovial vascos dintre cartilaje (la genunchi - gonartroza, la cot). Daca este posibil, acestui unguent i se poate adauga si venin de vipera.
Cu acest unguent conceput pentru neuropatia periferica se unge toata coloana vertebrala, dar inainte de aplicarea acestui unguent se face un masaj cu tinctura de coada soricelului, se unge coloana vertebrala cu tinctura de coada soricelului. Totodata, se urmeaza si un tratament intern adecvat acestei boli (neuropatia periferica, cu sau fara diabet). Aici redau niste tratamente pentru uz intern (de consum), de mari specialisti (doctori) de renume.
Este de mentionat ca troscotul gigant japonez (Polygonum cuspidatum), zmeurul si strugureii rosii contin resveratrol, iar resveratrolul este un polifenol secretat de planta ca sa se protejeze de infectii fungice, dupa ploi. Resveratrolul incetineste imbatranirea, este un antioxidant puternic, iar dupa studii recente este eficient in vindecarea cancerului. Resveratrolul este o substanta liposolubila (se dizolva in grasimi si uleiuri). Doza maxima de radacina de Polygonum cuspidatum este de 5 grame pe zi. Aceasta este o planta putin toxica, o intalnim si la noi in tara, este buna contra caderii si albirii parului, tiuiturilor in urechi, scaderii vederii, slabiciunii lombare, hepatitei, bolilor reumatice inflamatorii, imbunatateste circulatia sanguina).
Produse naturiste CaliVita eficiente in neuropatia diabetica: NOPALIN (cactus Nopal) - 3-6 tablete/zi. RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi. SUPER SOYA LECITHYN (sau Triple Potency Lecithin) - 3x1 capsule/zi. qPROTECT - 3x1 tablete/zi. MEGA B Complex - 3x1 tablete/zi. POWER MINS - 3x1 tablete/zi. Se vor consuma primele 3-4 produse, iar celelalte, in functie de necesitati.

Tratament naturist pentru neuropatia periferica fara diabet
Doctorul Mircea Peia a prezentat acest tratament naturist in revista Formula AS. Pentru refacerea sistemului nervos si apoi a muschilor, se iau coenzima Q10 - 3 tablete/zi, drojdie de bere cat o nuca, dimineata, pe stomacul gol, ceai de macese sau catina – 3 cesti/zi. Se face masaj pe coloana, apasandu-se intre vertebre de doua ori. Masajul se va face de catre o persoana compatibila energetic. Si mai bine este sa se faca cu tinctura din coada-soricelului. Este indicat si masajul general sau cel putin masaj pe picioare (in special pe talpi).
In caz de afectiuni ale nervilor periferici si dureri musculare, se indica bai generale calde cu extract complet de flori de fan (combinatie macerat si decoct, 7-10 maini cu flori la 5 litri de apa), timp de 30 de minute, de doua, trei ori pe saptamana.
Regleaza activitatea sistemului nervos central, stimuleaza nervii periferici, elimina durerile musculare, ajutand astfel in pareze, nevralgii si mialgii. Benfotiaminul poate fi considerat supliment nutritiv. Aceasta substanta este un component al tiaminei, care la randul ei face parte din structura vitaminei B. Pentru a-i mari efectul, se ia impreuna cu usturoi sau alte plante din familia Allium, de exemplu ceapa, praz etc. Tratamentul este mai eficient daca se combina cu bai de picioare folosind aparatul numit ReBuilder medical. Fiind scump, acesta poate fi inlocuit cu un vas cu apa fierbinte in care se adauga praf de magneziu. Se scufunda talpile timp de cel putin o ora, avand grija ca apa sa fie mereu fierbinte. Se ia si Bio-Biloba.
Combinat cu reflexoterapia si acupunctura, se va imbunatati functia conductiva a nervului, regenerandu-l. Acidul gama-aminobutiric (GABA) – printre numeroasele proprietati ale acestui neurotransmitator (de exemplu, anticonvulsivant in epilepsie) se numara si reducerea manifestarilor in neuropatia periferica si post-herpetica. Se administreaza o tableta pe zi, la masa de pranz.
Omega 3 stimuleaza eliberarea neurotransmitatorilor (serotonina, dopamina, acetilcolina) implicati in propagarea impulsurilor nervoase si contribuie la regenerarea structurilor nervoase periferice prin mentinerea concentratiei de fosfolipide in membrana celulelor nervoase si a invelisului mielinic. Se administreaza 2-3 capsule (1.000 mg) pe zi, inaintea meselor.
Resveratrolul are efecte protectoare asupra sistemului nervos central si periferic, reduce tulburarile circulatorii periferice, furnicaturile la nivelul membrelor inferioare, combate paresteziile si procesele de demielinizare a fibrelor nervoase. Se administreaza 1-2 tablete pe zi, in functie de severitatea manifestarilor.
Laptisorul de matca este, fara indoiala, cel mai important remediu pentru regenerarea sistemului nervos (central si periferic). Recomand utilizarea produsului Fluxxtem (Herbagetica), in care actiunea laptisorului de matca este sustinuta si de alte componente cu proprietati regenerante (algele AFA si Chlorella). (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.