Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Unguent pentru spondiloza cervicala

Unguent pentru spondiloza cervicala

Email Imprimare

Ne scrie din nou domnul Ioan Marcus din Aiud, trimitandu-ne un alt unguent creatie proprie. Am lucrat intens zilele acestea, ba la calculator, studiind mult, aprofundat, ba fugind in natura sa adun plante. Mai exact, zamosita, pentru acest nou unguent. Am adunat zamosita din lanul de porumb, iedera creste pe portile oamenilor, dar si in padure, saschiu gasim tot in padure, banutei gasim pe camp sau pe gazon, iar flori de arnica gasim la Plafar. Am reusit sa finalizez unguentul pentru spondiloza cervicala, artroze, radiculita, osteocondroza si boli reumatice. Si reteta, si niste tratamente am finalizat pentru aceasta boala cumplita. De asemenea, am preparat unguentul pentru spondiloza cervicala. Dupa cum vedeti in descrierea retetei, unguentul de baza este luat din ziarul Formula AS. Pe mine multi cunoscuti ma intreaba de unde cunosc lucrurile acestea? De unde am retetele, chiar si plantele? Dupa cum v-am scris la inceput, eu am invatat fitoterapia din carti, de la cei mai buni fitoterapeuti, pot spune intemeietori ai fitoterapiei moderne clasice din Romania, nume celebre - Ovidiu Bojor, Constantin Parvu, Gheorghe Mohan, Fanica Voinea Ene. In plus, invat si farmacologie, am si doua Farmacopee Romane.

Fitoterapia moderna nu este una cu tamaduirea populara, leacuri din batrani, au si ei retete bune, dar la multe retete si leacuri nu au suport stiintific, nu au dovezi medicale clare. Plantele le adun din natura, pe aici, pe la mine, este padure, campie, iar prin Aiud trece raul Mures. La 30 km de mine este zona de munte, unde exista multe plante medicinale. Plantele pe care nu le pot aduna sau pe care nu le cunosc le cumpar de la Plafar (nu este nimic rau sau rusinos sa cumperi plante medicinale de la Plafar, dupa parerea mea). Nu este rusinos nici sa spun ca invat de la bolnavi. Orice reteta buna (unguent, tinctura, ceai, amestec de ceai) trebuie sa aiba un suport, un fundament temeinic (nu poti face nimic la voia intamplarii, dupa bunul plac sau la nimereala). Noi ii tratam pe oameni, dar si noi, terapeutii, si familiile noastre folosim preparatele noastre (unguent, tinctura, ceai, amestec de ceai). Eu folosesc unguentele mele, tincturile mele, dau si la rude, prin posta trimit si la neamuri, care stau departe (in Reghin, judetul Mures). Multi spun, ma sfatuiesc sa nu dau retetele mele, dar eu vreau sa fiu de folos omenirii, caci nimeni nu stie cat are de trait, sau poate sa treaca prin boli cumplite, de nu mai poate face nimic.
Am un amestec de ceai, reteta pentru depuneri de saruri (calciu, ciocuri, guta), o sa vi-l trimit si pe acesta. Va doresc numai bine si sanatate.

Cu stima si respect: Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba.

Unguent pentru spondiloza cervicala
Ingrediente: 10 g (3 lingurite) de flori de arnica (Arnica montana), 15 g (5 lingurite) frunze de iedera (Hedere helix), 10 g (2 lingurite) flori si frunze de banutei (Bellis perennis), 20 g (4 lingurite) saschiu, partea aeriana (Vinca minor), 15 g (3 lingurite) zamosita, partea aeriana (Hibiscus trionum), 20 g (6 lingurite) frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis), 10 g (2 lingurite) muguri de pin (Pinus sylvestris), 10 g (3 lingurite) frunze de maghiran (Origanum majorana), 10 g (2 lingurite) radacina de tataneasa (Symphytum officinale), 10 g (2 lingurite) sunatoare, partea aeriana (Hypericum perforatum), 10 g (2 lingurite) radacina proaspata rasa de ghimbir (Zingiber officinalis), 10 g (2 lingurite) pulbere de turmeric (Curcuma longa), 10 g (3 lingurite) flori de galbenele (Calendula officinalis), 10 g (2 lingurite) sanziene, partea aeriana (Galium verum), 10 g (2 lingurite) fructe de ienupar (Juniperus communis), 10 g (3 lingurite) flori de coada-soricelului (Achillea millefolium), 10 g (3 lingurite) flori de musetel (Matricaria chamomilla), 10 g (3 lingurite) frunze de urzica vie (Urtica dioica), 10 g (3 lingurite) foi de dafin (Laurus nobilis).
Mod de preparare: Toate ingredientele se pun intr-un borcan cu capac, se toarna 75 ml alcool etilic de 60 de grade. Se lasa la macerat 12 ore. Se pune la abur, la bain marie, impreuna cu 500 ml ulei de masline. Se lasa la fiert 3 ore. Dupa fierbere, se lasa la macerat 48 de ore, se strecoara (filtreaza), iar separat se topesc 30 g ceara de albine. Se combina ceara topita cu uleiul medicinal, se amesteca pana la omogenizare. Pe amestecul de plante se toarna atat alcool cat este necesar pentru umezirea amestecului de plante. Eu am topit 1.800 g de unt, iar in topitura am fiert amestecul de plante pana au sfarait, s-au ofilit. Dupa aceea, plantele se iau de pe foc, a doua si a treia zi se incalzeste preparatul pana la topire, in a treia zi se topeste din nou si se strecoara. Eu nu am umezit deloc amestecul de plante cu alcool etilic.
Pana aici, este reteta originala din Formula AS. Eu am mai adaugat plante, pentru a creste efectul terapeutic al unguentului, ca sa fie buna la mai multe boli: artroze, radiculita (inflamarea radacinilor nervoase craniene sau rahidiene (care apartin coloanei vertebrale sau maduvei spinarii, osteocondroza (procesele degenerative ce au loc la nivelul articulatiilor, discurilor, intervertebrale, ligamentelor coloanei vertebrale; osteocondroza se poate produce la orice nivel al coloanei, dar cel mai adesea apare la nivelul discurilor din regiunea inferioara a spatelui, regiunea lombara si portiunea inferioara a gatului, regiune cervicala), boli reumatice. La unguent am mai adaugat 20 g gelatina, preparata in prealabil cu 50 ml de decoct.
Intr-un litru de apa am fiert vreo 20-30 de minute amestecul de plante din care este compus unguentul (prepar doua portii din amestecul de plante), in fiertura am pus tapasnic, bubernic si frunze de lumanarica, caci contin iridoide-harpagozide, la fel ca gheara diavolului (iridoidele-glicozide se extrag cel mai bine cu apa). Gelatina topita, lichida, o amestec cu unguentul topit, adaug ceara, rasina de brad topita, mai adaug si uleiurile volatile, si il amestec bine, 10-20 de minute, daca este cazul, il mai incalzesc odata tot unguentul si il strecor din nou, printr-o strecuratoare metalica (ca de ceai, dar mai mare) in care pun 4-5 rânduri de tifon. Se pot adauga si 20 g novocaina - novocaina se dizolva in putin alcool si se adauga la final in unguentul topit.
Novocaina poate fi inlocuita cu propolis tinctura sau propolis brut. Toate ar fi intrecute de veninul de vipera, dar acesta este prea scump, sau de venin de albine, dar acesta nu se gaseste. Se folosesc plante uscate la prepararea unguentului, dar se pot folosi si plante proaspete. Eu folosesc plante uscate, dar si plante proaspete (multe dintre plante le am in curte, in gradina, asa ca le iau din natura, proaspete, pana vine inghetul). Se pastreaza la frigider. Se foloseste de doua ori pe zi - se unge locul afectat de boala si se maseaza cel putin 3 minute prin masaj circular.

Fitoterapie in spondiloza cervicala
Se consuma zilnic 3-4 cani de ceai de coada calului in amestec cu ceai de urzica. In fiecare cana de ceai se pune cate o lingura de bitter suedez. Se face cura cu tinctura de urzica timp de 5-6 luni, cate 10 picaturi dizolvate intr-o cana de ceai, de 3 ori pe zi. Marul contine, printre alte vitamine, mult potasiu, recomandat in toate afectiunile care privesc sistemul osos. Trei felii de mar necuratate de coaja se fierb intr-un litru de apa timp de 15 minute. Se strecoara si se bea cantitatea pe parcursul unei zile. Tratamentul se face timp de 3 saptamani. Se poate relua de 3 ori in cursul anului.
Cand in spondiloza cervicala exista si ciocuri, se iau de trei ori 20 de picaturi de tinctura de agava (Agava americana). Tinctura se prepara din frunzele agavei. 100 g frunze uscate bine maruntite (chiar pulverizate) se pun la macerat in 500 ml alcool etilic de 70 de grade, timp de 14 zile, se agita zilnic preparatul, se strecoara cu ajutorul unei palnii, prin hartie de filtru de laborator sau se pune vata medicinala in palnie. Daca se foloseste planta proaspata, atunci se pune cantitate dubla (200 g frunze de agava bine maruntite la 500 ml alcool). 
Unguent impotriva durerilor: se pun la macerat 200 g frunze macinate de dafin in 200 g de apa rece, timp de 24 de ore. Se strecoara si se adauga 200 g de grasime de porc. Se pun la fiert la bain marie timp de 4 ore. Se strecoara prin tifon, se amesteca bine pana cand amestecul ajunge la consistenta unei alifii, apoi se pastreaza la rece. Seara, inainte de culcare, se face un masaj uÅŸor cu acest unguent, apoi locul se inveleste cu un prosop incalzit. Acest unguent este util in dureri de picioare, dureri intense ale articulatiilor si reumatism cronic. La acest unguent se mai pot adauga, dupa strecurare-fierbere, uleiuri volatile: cate o pipeta mica farmaceutica de menta, eucalipt, ienupar, lavanda, brad-pin si rozmarin. Nu este obligatorie adaugarea acestor uleiuri volatile, dar ele vor creste efectul terapeutic. In zonele dureroase se pun comprese cu frunze de varza zdrobite, in doua-trei straturi, de seara pana dimineata. Se pun si comprese cu bitter suedez.
Spondiloza cervicala este o boala artrozica localizata la nivelul coloanei vertebrale cervicale. Din grupul bolilor reumatice, spondiloza cervicala are frecventa cea mai mare, cu incidenta maxima intre 60 si 75 de ani. Afecteaza preponderent femeile, iar cauzele ei sunt genetice, dar se poate datora si pozitiilor vicioase ale coloanei cervicale sau microtraumatismelor locale. Cel mai important simptom e durerea localizata la nivel cervical, dupa solicitarea intensa a articulatiilor afectate. Durerea dispare odata cu incetarea efortului fizic sau la aplicarea locala de caldura. Pe masura ce boala evolueaza, durerea apare si in stare de repaus. Frigul si umezeala accentueaza simptomele spondilozei. Dupa cativa ani de boala, pot aparea dureri de cap, ameteli sau tulburari de vedere. Pe perioada tratamentului trebuie evitate expunerea la frig, umezeala sau eforturile fizice mari.
Spondilita anchilozanta este inflamatia reumatismala a articulatiilor coloanei vertebrale, cu evolutie progresiva catre anchiloza. Ceaiuri recomandate: coada racului, frasinul, iarba mare, ienupar, lemn dulce, mesteacan, plop negru, salcie, scorus de munte, tataneasa, trifoi rosu, vita-de-vie. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.