Remedii naturiste in ulcerul gastric si duodenal

Imprimare

Ulcerul gastric si cel duodenal sunt determinate de prezenta mediului acid in stomac. Cel mai frecvent, ulcerul gastric apare la persoanele care au avut gastrita, in care o parte din celule se distrug, aparand in cele din urma inflamatiile si chiar unele ulceratii. In aceasta afectiune, durerile revin sezonier, si un bolnav de ulcer le va resimti mai acut in anotimpurile de trecere, primavara si toamna. Dar alimentatia corecta este un mijloc terapeutic important in cazul ulcerului, motiv pentru care trebuie respectate o serie de reguli.

Specialistii afirma ca factorii de risc care duc la aparitia ulcerului sunt, in principal, cei genetici. Totodata, ulcerul poate aparea si la persoanele cu un stres psihic sau fizic prelungit, dar si la cele care au consumat perioade mai lungi de timp anumite medicamente: antiinflamatoare, aspirina, fenilbutazona, corticosteroizi etc.

Specialistii sustin ca cel mai important lucru este respectarea cu strictete a orelor de masa. Asadar, persoanele cu aceasta afectiune trebuie sa ia obligatoriu cel putin trei mese pe zi, chiar si mai multe, dar mai reduse cantitativ. Hrana trebuie mestecata foarte bine, in liniste si fara graba, iar alimentele nu trebuie sa fie nici prea fierbinti, dar nici foarte reci. Atentie! Nu manca niciodata cu mai putin de trei ore inainte de culcare. Alimentele consumate prea tarziu pot determina secretii gastrice in timpul noptii.
 
Alimente permise, alimente interzise
In dieta bolnavilor de ulcer pot fi incluse urmatoarele alimente: carne de vita sau de pasare, peste slab, sunca slaba, legume fierte (morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei), lapte dulce, smantana, cas, urda, branza proaspata de vaci, orez, gris, paste fainoase, oua proaspete fierte moi sau ochiuri romanesti, salata verde, fructe dulci si foarte coapte - banane, pepene galben, caise, piersici, mango - sucuri naturale de piersici, de mere sau de morcovi, apa plata.

Puteti citi continuarea pe Antena Satelor.