10 beneficii ale polenului crud

Imprimare

Pentru toate darurile pe care le ofera, albinele fac parte dintre cele mai apreciate insecte din lume. Termenul de polen deriva din latinescul pollen, insemnand faina din flori.
Polenul crud este o sursa apreciabila de minerale, vitamine, enzime si aminoacizi. Acesta contine peste 20 de aminoacizi, minerale, proteine, vitamine si oligoelemente esentiale.
Iata 10 motive pentru care ar trebui sa consumi polen crud:
1. Este o resursa nutritionala importanta, un izvor de energie din inima naturii.
2. Este un excelent remediu anti-imbatranire. Este bogat in acizi nucleici, indispensabili cresterii, regenerarii si detoxifierii celulare.
3. Imbunatateste calitatea pielii. Polenul poate fi utilizat fie pentru efectul sau revigorant, fie pentru a ameliora probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau deshidratarea.

4. Ajuta la pierderea in greutate. Polenul reactiveaza metabolismul lenes si diminueaza pofta exagerata de mancare. Continutul destul de mare de lecitina contribuie la eliminarea grasimii din organism.
5. Tine colesterolul in limitele normale, diminuand astfel riscul maladiilor cardiace.
6. Imbunatateste performantele sportive, crescand forta, dar si rezistenta organismului.
7. Are o actiune benefica asupra libidoului.
8. Stimuleaza activitatea creierului: creste puterea de concentrare si memoria.
9. Stimuleaza imunitatea, crescand numarul de globule albe. Are si proprietati antibiotice.
10. Este un excelent suport in terapiile anticancer, reducand efectele negative ale radiatiilor si chimioterapiei.
(Foto: www.pixabay.com)