Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Magia florilor de salcam

Magia florilor de salcam

Email Imprimare

Imi amintesc cu drag cum, in perioada copilariei, nu trecea niciodata perioada salcamilor infloriti fara sa mananc, direct din copac, cateva flori de salcam aromate. Parfumul minunat si dulce de salcam ma atragea de fiecare data. Din pacate, proprietatile binefacatoare ale florilor de salcam pentru sanatatea noastra nu sunt foarte cunoscute. Consumate proaspete, sub forma de infuzie, tinctura sau pulbere, florile de salcam au efecte calmante asupra durerilor gastrice, inlaturand arsurile de stomac. Un ceai din flori de salcam combate stresul si insomnia. Uleiul volatil, precum si acacina si robinina continute combat tusea convulsiva.

Florile de salcam au efecte binefacatoare si asupra sistemului nervos. O plimbare pe langa salcamii infloriti si inhalarea parfumului florilor de salcam au efecte linistitoare asupra psihicului. Un fitoterapeut este cel mai in masura sa precizeze cantitatile necesare pentru consumul de lunga durata. Femeile insarcinate, cele care alapteaza, precum si copii mici trebuie sa evite insa consumul florilor de salcam.
Salcamul incepe sa infloreasca la inceputul lunii mai si, in functie de relief si conditiile meteorologice, florile sale pot fi gasite pana la mijlocul lunii iunie. Culegeti florile de salcam din locuri curate, ferite de praf si poluare! Uscati-le la umbra, in straturi subtiri! Atentie insa, salcamul galben, intalnit destul de rar in tara noastra, este o specie decorativa otravitoare!
Mult apreciate de gingasele albine, florile de salcam pot fi de baza si in unele retete culinare. Alegeti dulceata din flori de salcam, delicioasele gogosi sau clatite cu flori de salcam sau, de ce nu, folositi-le in salata!
Nu uitati de mierea de salcam, un veritabil medicament natural! Este tipul de miere care se zahariseste cel mai greu, datorita continutului sau mai bogat in fructoza decat al altor tipuri de miere. Mierea Bio de salcam sau mierea Bio de salcam cu baton de vanilie, de la Apimond, pot fi optiuni excelente! Leacurile naturii sunt surprizatoare de fiecare data! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Wikipedia, www.apimond.ro)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.