4 remedii care trateaza venele varicoase in mod natural

Imprimare

Exista persoane care se nasc cu peretii venelor mai subtiri si exista oameni care dobandesc aceasta problema pe parcursul vietii, pe fondul unor factori precum diverse leziuni sau ca efecte secundare ale altor afectiuni. Dincolo de problema inestetica, venele varicoase pot fi dureroase si provoaca nu doar disconfort, ci chiar durere.
Iata 4 remedii naturale, de mare ajutor celor care sufera de aceasta boala:
1. Polenul crud de castan dulce si mur. Cunoscut si sub denumirea ingerul pazitor al circulatiei sanguine, acest tip de polen are o actiune benefica asupra venelor si vaselor capilare. Stimuleaza circulatia sanguina, este foarte bogat in polifenoli, substante cu proprietati antioxidante, 15-20 g din acest tip de polen reprezinta echivalentul a 900 g de legume sau 6 cani de ceai verde. Exista si polen uscat, insa pentru rezultate mai rapide si mai bune, este indicat polenul crud. O cura dureaza 7 saptamani si presupune (in cazul adultilor) sa se administreze cate o lingura de polen crud, dimineata inainte de masa si seara inainte de culcare. Este necesar ca polenul crud sa se pastreze la congelator, pentru a-si pastra integral proprietatile.

2. Usturoiul. Este un puternic antiinflamator, ajutand astfel in combaterea venelor varicoase. In aceest scop se recomanda masarea zonelor afectate cu ulei de usturoi, preparat din 3 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 3 portocale. Se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune intr-un borcan, impreuna cu sucul de la cele 3 portocale si cu uleiul de masline. Se lasa la macerat pentru 12 ore. Inainte de a-l folosi, se agita foarte bine.
3. Otetul din cidru de mere. Este recomandat in cazul celor care sufera de vene varicoase, intrucat este unul din produsele naturale care imbunatatesc circulatia sanguina. Se pun comprese cu otet de cidru pe zonele afectate, de doua ori pe zi, dimineata si seara.
4. Urzica. O mana de frunze de urzica se pun la fiert in jumatate de litru de apa. Se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba. Se lasa la racit, se strecoara si apoi se bea, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.

Sursa material: www.healthyfoodstar.com (Foto: www.pixabay.com)