Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Top 7 surse naturale de vitamina B12

Top 7 surse naturale de vitamina B12

Email Imprimare

Vitaminele sunt esentiale pentru sanatate. Orice carenta declanseaza un dezechilibru, iar pe fondul unui astfel de incident au loc procese care duc la aparitia afectiunilor. Iata de ce este foarte important sa constientizam rolul vitaminelor, pentru ca organismul nostru sa functioneze la cotele optime. Unul dintre cei mai importanti nutrienti de care avem nevoie ca sa fim sanatosi este vitamina B12. Este esentiala pentru producerea celulelor rosii. Este, de asemenea, vitala pentru productia de ADN si pentru buna functionare a creierului.

Conform studiilor de specialitate, lipsa vitaminei B12 poate sa produca anemie, oboseala cronica sau chiar depresie. Carenta cronica de vitamina B12 duce la dereglari ireversibile ale creierului si ale nervilor. Dintre toate vitaminele din grupul B, se pare ca B12 este una dintre vitaminele cel mai greu de asimilat. Este si singura vitamina care are in compozitie un metal – cobaltul; de aceea i se mai spune si cobalamina.
Evident, exista pe piata o gama variata de suplimente alimentare care contin vitamina B12, insa carentele acestea se pot completa si prin anumite alimente care au in compozitie aceasta vitamina. Iata un top al alimentelor bogate in B12:
1. Laptisorul de matca pur. In stare pura si cruda, laptisorul de matca este un adevarat depozit de substante benefice, necesare organismului nostru. Contine intreg grupul de vitamine B si are avantajul de a ajuta organismul si sa asimileze mai usor ceea ce primeste. Completand carenta de vitamina B12 cu ajutorul laptisorului de matca pur, se obtine si o stare generala buna, atat fizica, cat si psihica.
2. Sardinele. Consumand doar 100 g de sardine, se depaseste cu 338% necesarul zilnic de vitamina B12. Sardinele sunt si o excelenta sursa de seleniu, fosfor, vitamina D, proteine si Omega 3.
3. Somonul. Cu 100 g ton pe zi, se depaseste cu 236% necesarul zilnic de vitamina B12. Somonul este si o bogata sursa de minerale. Contine seleniu, fosfor, iod, vitamina B3, B6, D.
4. Codul. O alta sursa foarte buna de vitamina B12 este codul. La fel ca si sardinele sau somonul, codul contine si el cantitati apreciabile de B12. Prin consumarea a 100 g de cod se obtine 110% din necesarul zilnic de vitamina B12, insa se asimileaza si iod, seleniu, fosfor si Omega 3.
5. Carnea de miel. Este o sursa buna de proteine, seleniu, zinc, fosfor. Este bogata in vitamina B3 – un excelent antioxidant. Consumand 100 g de carne de miel, se acopera 105% din necesarul zilnic de B12.
6. Iaurtul. Daca sunteti adeptii consumului de iaurt ca gustare, ei bine, nu ar trebui sa va faceti griji pentru lipsa vitaminei B12. O cana de iaurt asigura 38% din necesarul zilnic de B12, dar va confera si energie.
7. Laptele. Este unul dintre cele mai bune alimente, pentru continutul bogat in substante hranitoare. 100 ml de lapte asigura 23% din necesarul zilnic de B12, insa, pe langa aceasta, laptele este si o buna sursa de iod, seleniu, proteine, calciu, vitamina D.

Sursa material: www.healthdigezt.com
Foto: pixabay.com



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.