Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale 8 remedii naturale care va scapa de cearcane

8 remedii naturale care va scapa de cearcane

Email Imprimare

Multi dintre noi ne confruntam cu problema cearcanelor, acele zone vinetii de sub ochi care ne intuneca privirea, adauga ani pe fata noastra si ne modifica starea de spirit. Cearcanele sunt reprezentate de culoarea inchisa a pielii si de aparitia unor santuri inestetice care genereaza umbre si rapesc din stralucirea fetei. Prezenta acestora are la baza cauze multiple: oboseala continua, expunerea indelungata la soare, alimentatia saraca in fier, vitamina K si vitamina B12, fumatul, cofeina, deshidratarea, stresul, bolile endocrine si afectiunile hepatice sau renale. Desi cearcanele vor ramane o constanta pana la eliminarea cauzei ce le-a determinat aparitia, acestea pot fi mascate prin cateva trucuri de machiaj sau pot fi indepartate prin tratamente naturale.

Iata cateva dintre aceste remedii, care vor rezolva cu succes problema disconfortului creat de cearcane:
1. Felii de cartofi cruzi si castraveti. Leacurile de infrumusetare ale bunicii dau roade si astazi, asa ca, daca te confrunti cu cearcane si vrei sa scapi de ele, aplica feliile de castraveti/cartofi pe ochi timp de 10-15 minute. Clateste-te apoi cu apa.
2. Pasta din menta. Menta ofera racire naturala pentru ochi, creste fluxul sangvin si este un agent calmant foarte bun. Din aceste motive este utilizata des in cosmetica pentru a elimina cearcanele. Pentru a scapa de cearcane, zdrobeste frunzele de menta si apoi aplica pasta semilichida sub ochi.
3. Fisticul. Fisticul este cel mai eficient tratament impotriva pungilor negre de sub ochi. Reteta provenita din India spune ca trebuie sa pisezi bine cateva boabe de fistic cu o lingura de lapte si apoi sa aplici sub ochi si sa lasi sa actioneze timp de jumatate de ora.
4. Laptele. Inmoaie discuri de vata in lapte si aplica-le pe zona de sub ochi. Acidul lactic din lapte va ajuta la reducerea culorii inchise a cearcanelor si la dezumflarea zonei.
5. Uleiul de migdale si uleiul de masline. Aceste uleiuri sunt foarte hranitoare pentru piele si reduc vizibil cearcanele si ridurile din jurul ochilor. Ele hranesc si hidrateaza pielea si au un efect antioxidant benefic. Masati ochii cu ulei in fiecare seara si veti scapa de cearcane in cateva zile.
6. Smochinele. Un alt remediu placut pentru a lupta impotriva cearcanelor este aplicarea unei smochine pe ochi. Smochina este foarte bogata in vitamina E ÅŸi este folosita ca antioxidant, antirid, antiinflamator si antibacterian.Taiati o smochina in doua si puneti cate o jumatate pe fiecare ochi. Se lasa 10-15 minute si se clateste cu apa calduta. Pielea va parea mai putin obosita si mai stralucitoare.
7. Albusul de ou. Albusul de ou poate reduce inflamatiile si stimuleaza circulatia sangelui la nivelul pielii. Pentru a scapa de cearcane si de pungile de sub ochi, aplica un albus de ou batut bine pe zona afectata si lasa-l sa actioneze 10-15 minute. Clateste-ti apoi fata cu apa calduta.
8. Ceaiul verde. Ceaiul verde este un remediu extraordinar pentru reintinerirea pielii. Pastrati-l la frigider si aplicati-l sub forma de comprese pe ochii obositi, de trei ori pe saptamana. Efectele vor fi garantate!

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.