Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Tartacuta amara, sursa pretioasa de insulina vegetala

Tartacuta amara, sursa pretioasa de insulina vegetala

Email Imprimare

Tartacuta amara, leguma cunoscuta si sub denumirea de karela, pepenele amar sau goya, este una dintre cele mai amare legume din intreaga lume. Desi mai putin cunoscuta la noi, aceasta leguma este considerata de cercetatori o adevarata minune a naturii datorita proprietatilor sale curative rar intalnite. Tartacuta amara reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si mai eficiente tratamente naturale impotriva diabetului, dar si a altor afectiuni. La prima vedere, leguma arata ca un castravete, dar cu umflaturi. Infloreste in climat umed si cald, astfel incat se gaseste de obicei in America de Sud si in tarile din Asia.
In ciuda gustului sau amar, aproape insuportabil, karela contine multe substante nutritive de exceptie.

Aceasta comoara naturala, mai ales pentru diabetici, are in structura sa 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine. Spre deosebire de insulina extrasa din microorganisme modificate genetic, cea vegetala are marele avantaj de a fi lipsita de reactii adverse si contraindicatii. Principalele proprietati ale acestei legume sunt: hipoglicemianta, hipocolesterolemianta, reminalizanta, vitaminizanta, antibiotica, antitumorala, antivirala, stimulanta pentru sistemul imunitar, antiparazitara.
Descoperirile stiintifice care au analizat compozitia tartacutei amare au confirmat o lista impresionanta de vitamine si minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A si minerale precum calciul, potasiul, sodiul si fierul. Este o sursa excelenta de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc si fosfor. Contine de doua ori mai mult betacaroten decat broccoli, este bogata in fier, contine de doua ori mai mult potasiu decat o banana si de doua ori mai mult calciu decat spanacul.
Utilizata in mod traditional si in tratarea starilor de iritare si de inflamare a organismului, tartacuta amara are certe proprietati calmante si antiinflamatorii si merita introdusa in dietele de detoxifiere a organismului. In ceea ce priveste proprietatile terapeutice ale tartacutei amare, in special persoanele care sufera de diabet zaharat ar putea beneficia din plin de consumul moderat de karela.
Iata care sunt beneficiile consumului de tartacuta amara:
1. Este singura sursa naturala de insulina vegetala, fiind o comoara pentru diabetici. Gratie unor substante pe care le contine, despre care nu se stie exact cum actioneaza, tartacuta amara are proprietatea de a echilibra nivelul zaharului din sange, coborand catre normal valorile sale prea ridicate. Aceasta leguma contine in special polipeptide P, o insulina vegetala care reduce nivelul de zahar din sange. Tartacuta amara determina cresterea productiei de celule beta din pancreas, ceea ce duce la o imbunatatire in producerea de insulina din organism. Chiar mai mult, aceasta contine o fito unic constitutiva, care s-a confirmat ca are charantin, care creste sinteza glicogenului si preia glucoza in interiorul celulelor musculare hepatice si tesutul adipos. Toate acestea fac din tartacuta amara unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru diabetul zaharat. Consumati cel putin o lingura de suc de tartacuta amara in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Dupa ce ati luat pentru cateva saptamani, veti observa o imbunatatire a nivelului de zahar din sange.
2. Previne aparitia cancerului si stopeaza evolutia lui. Cercetatorii de la University of Colorado Cancer Center au descoperit ca sucul de pepene amar poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase din pancreas. Explicatia ar fi aceea ca leguma opreste furnizarea de glucoza catre celulele canceroase, iar acest fenomen este foarte important, deoarece aceste celule au nevoie de glucoza pentru a se dezvolta.
3. Protejeaza inima. Datorita continutului bogat in beta-caroten, care este de doua ori mai mare decat cel continut de broccoli, tartacuta amara ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
4. Are actiune antibacteriana. Tartacuta amara contine numerosi compusi biochimici cu activitate antibacteriana si antivirala. Extractul din frunze de karela s-au dovedit a fi benefic in tratarea multor tipuri de bacterii, precum E. coli, stafilococi, streptococi si Salmonella. Extractul de tartacuta amara are efect de trei ori mai puternic contra virusului herpetic sensibil la aciclovir.

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.