Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Cum putem ameliora durerile provocate de torticolis

Cum putem ameliora durerile provocate de torticolis

Email Imprimare

Durerea chinuitoare si senzatia de disconfort si rigiditate a gatului provocata de torticolis reprezinta o experienta neplacuta, prin care am trecut cu totii, macar fugitiv. Aceasta se amelioreaza si se trateaza cu ajutorul tratamentelor naturale bazate pe caldura. Torticolisul reprezinta contractia dureroasa a musculaturii gatului, lucru care duce la limitarea sau chiar blocarea mobilitatii acestuia. Capul este inclinat usor fie inainte, fie inapoi, iar miscarile acestuia sunt extrem de reduse.

Durerea se poate resimti doar la nivelul gatului sau poate iradia catre tot spatele, incepand de la umeri si coborand chiar catre brate. In general, este afectat muschiul gros al gatului, denumit muschiul sternocleidomastoidian, insa pot aparea tulburari si la nivelul trapezului. Durerea de gat poate fi impartita in doua categorii: durere de gat, insotita de spasme ale gatului sau intepenire si spondiloza cervicala sau osteoartrita cervicala. Aceasta din urma este o problema des intalnita la persoanele de varsta medie si inaintata. Simptomele sunt durere, amorteala sau intepenire a capului, a gatului sau a umarului. In cazurile grave, pot aparea o durere insuportabila si imposibilitatea gatului de a se roti si de a se apleca in fata. Principala cauza consta in degenerarea vertebrelor sau in depuneri de calciu in zona gatului.
Durerea cauzata de torticolis poate tine intre trei zile si doua saptamani, insa, daca aplicati remediile potrivite, ati putea scurta la jumatate chinul. Dusurile fierbinti, masajul de relaxare si usoare exercitii de intindere a musculaturii gatului sau acupunctura va pot ajuta. De asemenea, in farmacii puteti gasi pungi cu un gel care se incalzeste si poate fi aplicat pe partea dureroasa. Exista insa si alte remedii naturale, care se pot dovedi eficiente.
1. Sare incalzita. Puneti sare calda intr-un prosop si tineti-l pret de cateva minute pe partea dureoasa. In cazul in care nu doriti sa preparati acest remediu in casa, gasiti la Plafar saculeti cu sare de baie, plante medicinale si uleiuri antispastice, cum sunt cele de rozmarin, cimbru si fenicul. O alta metoda care va poate ajuta este sa puneti in jurul gatului un prosop umed si fierbinte, mentinand temperatura cu ajutorul unui uscator de par dat la minimum.
2. Preparat pe baza de arpacas, scortisoara, ghimbir si orez. Daca durerea este generalizata si se intensifica la frig sau la umezeala, beti urmatorul amestec.
Ingrediente: 30 g de arpacas, 4 g de scortisoara, 7 g de ghimbir, 90 g de orez.
Preparare: Puneti intr-o oala scortisoara si ghimbirul cu o cana de apa si dati in clocot, apoi lasati la foc mic zece minute. Filtrati decoctul, adaugati-i doua cani de apa, arpacasul si orezul si fierbeti totul bine. Beti de doua ori pe zi.
3. Infuzii din amestecuri de plante
- infuzie din o lingurita de frunze de coacaz negru la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 8 minute si se beau 3 cani pe zi, pe perioada indelungata;
- infuzie din mur, papadie, sunatoare, urzica, in parti egale. Se pune o lingurita de amestec la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute si se beau 3 cani pe zi, pe perioada indelungata;
- decoct din tataneasa, pedicuta, sunatoare, ienupar, muguri de pin – in parti egale. Se pune o lingura de amestec la 250 ml de apa si se fierbe 15 minute. Se aplica cataplasme de doua ori pe zi, timp de o saptamana.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.