Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale "Floarea ascunsa sub ape", un adevarat rezervor de sanatate

"Floarea ascunsa sub ape", un adevarat rezervor de sanatate

Email Imprimare

Algele, plantele fara radacini si fara frunze, care au proprietatea de a se divide in milioane de parti intr-o singura zi, reprezinta originea vietii pe pamant. In prezent, algele sunt folosite ca suplimente alimentare cu cea mai mare densitate de substante nutritive, fapt pentru care cercetatorii le atribuie o valoare insemnata, considerandu-le surse pentru alimentatia mondiala in viitor. AFA, o microalga, a carei nume provine de la denumirea stiintifica - Aphanizomenon flos-aquae, care in traducere inseamna floarea ascunsa sub ape, este o planta acvatica de nici un milimetru lungime, incadrata de cercetatori undeva la granita dintre bacterii si regnul vegetal.

Face parte din categoria algelor albastre-verzi, deoarece contine o substanta care absoarbe aproape tot spectrul de radiatii luminoase, reflectand doar lumina albastra, de unde si culoarea pe care i-o percepem. Alga AFA albastra si verde creste intr-un singur loc din lume, la o inaltime de 1.400 metri in lacul Klamath, intr-o rezerva naturala din Oregon, Statele Unite. Lacul este inconjurat de zone vulcanice intr-un peisaj virgin, iar alga AFA creste intr-un peisaj mirific, in apa dulce. Orice incercare de a creste aceasta alga in alt loc din lume a esuat, deoarece alga AFA nu se poate adapta altor conditii de mediu. Putini au auzit de existenta acestei alge, iar si mai putini cunosc faptul ca aceasta alga are proprietati terapeutice care pot fi considerate, pe buna dreptate, ca inestimabile.
Acestea sunt proprietatile sale atat de insemnate pentru sanatate:
1. Superaliment. Datorita continutului sau enorm de substante nutritive si vitale: 22 aminoacizi (inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali), minerale, clorofila, proteine si vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, biotina, beta-carotina), este un supliment nutritiv ideal si constituie o sursa excelenta de agenti antioxidanti, antiinflamatorii si molecule neuroregeneratoare.
2. Anticancerigen natural. Studii recente indica faptul ca clorofila poate juca un rol semnificativ antimutagenic ÅŸi anticancerigen. Este stiut faptul ca orice organism uman contine intre 200 si 1.000 de celule canceroase, insa acestea sunt in permanenta tinute sub control de catre sistemul imunitar. Alga AFA, in asociere cu stimulatori ai imunitatii, cum ar fi ganoderma sau siliciul organic, ajuta organismul sa necrozeze (omoare) tumorile maligne si sa le elimine din corp. De asemenea, algele AFA sunt de un real ajutor in cazul chimioterapiei sau radioterapiei folosite in cancer, prevenind ÅŸi combatand efectele lor secundare.
Principiul activ din alga AFA, ficocianina, este ÅŸi una dintre cele mai puternice arme perfect naturale contra leucemiei, ajutand la prevenirea mutatiilor celulare din maduva spinarii, stimuland productia de hematii ÅŸi de leucocite, fiind un adjuvant important in cazul leucemiei acute sau cronice.
3. Detoxifiant de top. Alga AFA oxigeneaza celulele, creste nivelul global de energie al organismului ÅŸi ne ajuta sa dobandim niveluri ridicate de sanatate fizica ÅŸi mentala. Aceasta intareste sistemul imunitar si contribuie la imbunatatirea proceselor de detoxifiere ÅŸi de vindecare a corpului. Dezintoxica organismul de metalele toxice precum plumbul, activeaza ÅŸi regenereaza metabolismul celular. Administrarea ei este recomandata persoanelor cu probleme mari de imunitate, cum ar fi cele care sufera de tuberculoza (pulmonara, osoasa), care se confrunta cu hepatite virale, cu cistite recidivante, care fac tratamente indelungate cu antibiotice, cu antiinflamatoare ori cu alte medicamente care au ca efect secundar reducerea imunitatii.

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.