Ceaiul cu arome rafinate, care trezeste simturile, detoxifiaza si imunizeaza organismul

Imprimare

Ghimbirul, scortisoara si cuisoarele au fiecare in parte beneficii recunoscute pentru sanatate. Insa, cand acestea actioneaza in combinatie, beneficiile lor sunt fabuloase, mergand mult mai departe de placerea gustului si de aroma irezistibila. Cel mai eficient mod de a insuma proprietatile valoroase ale acestor condimente este prepararea unui ceai aromat, menit sa iti trezeasca simturile.

Ghimbirul este unul dintre cele mai apreciate remedii pentru sanatate. Ceea ce ii da un plus de valoare este substanta pe care acesta o contine, numita gingerol. Structura chimica si efectul gingerolului sunt asemanatoare aspirinei. Asta inseamna ca ghimbirul impiedica acumularea de trombocite, reducand riscul unui blocaj al vaselor de sange si riscul de aparitie al arterosclerozei. In plus, gingerolul actioneaza si asupra sistemului digestiv, ameliorand durerile, crampele intestinale si senzatia de greata. Foarte cunoscuta pentru proprietatile sale antivirale si antimicrobiene, scortisoara stimuleaza functionarea sistemului imunitar. Acest condiment parfumat ajuta totodata in lupta impotriva imbatranirii datorate stresului si reda stralucirea pielii obosite. Cuisoarele contin o cantitate importanta dintr-un compus activ numit eugenol, un ulei volatil cu proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Acestea au in componenta lor flavonoizi precum camferol si ramnetin, care contribuie la reducerea nivelul de colesterol rau (LDL) si previn bolile cardiovasculare.
Ceaiul preparat din amestecul de ghimbir, cuisoare si scortisoara accelereaza metabolismul, stimuleaza arderea grasimilor, elimina toxinele din organism si grabeste astfel procesul de slabire. In plus, aceasta licoare magica are proprietati antivirale, cu efecte de calmare a simptomelor de raceala si gripa: dureri in gat, congestie nazala. Ceaiul de ghimbir, scortisoara si cuisoare are un gust intens, usor dulceag datorita scortisoarei si usor intepator datorita ghimbirului. Daca nu il consumi ca parte a unei cure de slabire, poti adauga o lingura de miere, pentru un gust mai placut.
Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile acestei combinatii miraculoase:
1. Ajuta digestia si stimuleaza absorbtia nutrientilor.
2. Accelereaza metabolismul si este eficient in curele de slabire.
3. Intareste sistemul imunitar, prevenind racelile si gripele.
4. Reduce nivelul glicemiei, fiind recomandat pacientilor cu diabet.
5. Calmeaza crampele abdominale si amelioreaza problemele digestive, cum sunt balonarea, flatulenta sau colita de putrefactie.
6. Reduce nivelul de colesterol rau (LDL) si previne bolile cardiovasculare.
7. Detoxifiaza organismul, eliminand cu succes toxinele.
8. Combate infectiile, inflamatiile si formarea cheagurilor de sange.
9. Imbunatateste capacitatea de concentrare.

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro