Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Alimente pentru reducerea poftei de fumat

Alimente pentru reducerea poftei de fumat

Email Imprimare

Cei mai multi fumatori isi doresc sa renunte la acest viciu, fiind constienti de pericolele existente. Desi incercarile sunt dese, putini reusesc sa renunte permanent la obicei. Dupa o anumita perioada de pauza, bine contorizata si memorata, se intorc la a aprinde din nou o tigara. Renuntarea la fumat necesita prezenta unei dorinte reale si asumarea unui angajament fata de propria persoana. In teorie pare foarte usor, dar, practic, sarcina devine extrem de dificila din cauza faptului ca nicotina provoaca dependenta.

Organismul si creierul par a transmite ca este o substanta esentiala, dar exista o multime de metode care pot fi de ajutor, de la plasturi sau alti inlocuitori si pana la hipnoza. Daca te afli in aceasta situatie, ai o modalitate simpla: exista cateva alimente care iti pot alunga pofta de a fuma. Fara tutun, vei incepe sa savurezi mancarea intr-un nou mod. In acest timp, poti invata sau redescoperi ca exista foarte multe arome mult mai placute si ca poti inlocui nevoia de tigara. Imediat dupa ce renunti, te poti lupta cu anumite simptome, inclusiv modificari de dispozitie, oboseala si o pofta exagerata de a fuma.
Aceasta este foarte intensa mai ales in prima luna, dar anumite schimbari in alimentatie te pot ajuta sa gestionezi perioada mult mai bine. Foamea declanseaza pofta de nicotina, deci nu uita de mesele principale (inclusiv micul dejun) si mici gustari in timpul zilei. Este dificil sa lupti cu dorinta de a fuma pe stomacul gol. Alege alimentele bogate in fibre solubile sau proteine (nuci, ovaz, fasole, mere), care iti vor da senzatia de satietate.
Gustarile crocante (alunele nesarate), guma de mestecat fara zahar sau fructele si legume tari iti pot fi de folos in cazul in care ai sarit peste pranz, de exemplu. Se poate sa simti nevoia de ceva dulce dupa ce te lasi de fumat, dar ca sa nu te ingrasi si ca sa nu cazi intr-o alta extrema, alege deserturi sanatoase. Poate un iaurt natural in care adaugi fructe proaspete (afine, capsuni, mere, banane, piersici) sau o salata de fructe de sezon, evita-le pe cele pline de calorii; incearca sa indulcesti totul cu miere sau foloseste inlocuitori pentru zahar.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.