Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Remedii naturale impotriva zonei zoster

Remedii naturale impotriva zonei zoster

Email Imprimare

Problemele create de zona zoster, o maladie cauzata de recidiva virusului varicelo-zosterian, pot fi imblanzite cu ajutorul unor tratamente naturale. Desi medicina a lansat, de-a lungul vremii, mai multe tratamente pentru aceasta afectiune, cele mai multe s-au dovedit a fi aproape ineficiente. In schimb, tratamentele naturale, pe care le puteti urma acasa, reduc extinderea, durata simptomelor si scad riscul de agravare a afectiunii. Zona zoster este o infectie cauzata de virusul varicelo-zosterian, o forma de herpes, numita herpes zoster. Factorii care favorizeaza aparitia zonei zoster sunt stresul, oboseala fizica si psihica accentuata sau un soc emotional. Primele simptome sunt febra, durerile de cap, oboseala si, in general, semne specifice gripei. Simptomele specifice sunt senzatii de arsura, mancarime, sensibilitate la frig sau caldura si amorteala.

Dupa o zi pana la 21 de zile apar portiuni de piele iritata, ce se transforma apoi in vezicule umplute cu lichid. Gradat, aceste vezicule sunt umplute cu sange, se inchid la culoare si capata o culoare rosie. Dupa sapte-zece zile, pe locul veziculelor se formeaza cruste. In cele din urma, crustele cad, iar pielea incepe sa se vindece. Recomandarea este sa evitati sa va scarpinati, deoarece puteti provoca astfel o infectie bacteriana. Daca suferiti de aceasta afectiune, e bine sa stiti ca alimentatia joaca un rol major. Este important ca in aceasta perioada sa evitati ciocolata, coca-cola, cafeaua, mancarea de tip fast-food, zaharul, fructele si legumele cu un grad mare de aciditate (lamai, grepfrut, rosii), carnea rosie si lactatele. Tratamentele naturale urmate trebuie sa acopere atat latura antivirala a acestei afectiuni, cat si pe cea care trateaza eruptiile, constand in aplicatii locale, externe. Iata care sunt cele mai eficiente dintre acestea:

Tratamente antivirale
1. Usturoiul - unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute remedii impotriva acestei afectiuni este usturoiul, care stopeaza pericolul ca bacteriile sa se inmulteasca si care elimina virusurile. Se face o crema omogena din usturoi si cateva linguri de untura de porc, insa aveti grija sa fie fara sare, se fierbe si apoi se strecoara. Se lasa la frigider pana se raceste si o puteti folosi in decursul zilei de cate ori simtiti nevoia.
2. Propolisul - lupta si el cu virusul si reuseste sa-l distruga. Folosirea lui se face atat intern, cat si extern, pe rana. Aceasta tinctura cu propolis se aplica pe tot parcursul unei zile, iar ingerarea se face de trei ori pe zi, cate doua lingurite. Dupa ce scapati de afectiune, incercati sa mentineti acest ritm pentru inca 7-10 zile.
3. Echinaceea - are dublu, triplu sau multiplu rol in vietile fiecaruia dintre noi. Pe langa aceasta, se mai consuma laptisor de matca si tinctura din muguri de plop, avand aceleasi proprietati extraordinare.

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.